MENY

Sjukgymnast online

Svara på frågor om dina besvär och få hjälp av en sjukgymnast med diagnos och lämplig behandling inom 4 timmar.

Meddelande sjukgymnast online macbook air
Så gör du

Du svarar på frågor

Tryck på knappen ”STARTA HÄR”. Du väljer sedan vilken kroppsdel som du har besvär från och kommer då vidare till ett frågeformulär som du fyller i så noggrant du kan och skickar in. 

Du får en diagnos och behandling

Din sjukgymnast kontaktar dig och ställer vid behov följdfrågor. Du kan bli kontaktad via mail, telefon eller videolänk. Din sjukgymnast ställer diagnos och hjälper dig med lämplig behandling. Du har möjlighet att fortsätta kommunicera ditt ärende med din sjukgymnast i tre dygn.

Villkor och betalning

Sjukgymnast online är en webbtjänst från iKLINIK. Tjänsten är öppen dygnet runt, året om.

KOMMUNIKATION

iKLINIK svarar på alla förfrågningar så fort som möjligt och som längst inom 4 timmar. Förfrågningar inskickade mellan kl. 18.00 – 07.00 besvaras snarast möjligt nästkommande dag. 

Efter första kontakten med Sjukgymnast online har du möjlighet att fortsätta kommunicera ditt ärende med din sjukgymnast i tre dygn

PRIS

Sjukgymnast online kostar 300 kr

Priset gäller för en diagnos. Högkostnadsskydd och frikort gäller ej.

Genom användandet av tjänsten sjukgymnast online godkänner du att iKLINIK fakturerar dig via epost. 

Frågor och Svar

Är sjukgymnast online lika bra som ett vanligt besök hos sjukgymnast på iKLINIK?

Ja, genom att du svarar på specifikt framtagna frågor samlar sjukgymnasten in den information som behövs för att ställa diagnos. Vid ytterligare behov tar sjukgymnasten kontakt med dig och ställer följdfrågor, eller använder sig av telefon/videolänk för att kunna säkerställa diagnos. Akuta skador, överbelastningsskador och smärta från muskulatur, senor och skelett lämpar sig väl för vård online. 

Sjukgymnast online har under ett års tid utarbetats med hjälp av klienter som haft planerade nybesök på iKLINIKs mottagningar och som svarat på online formulär kring sina besvär innan sina besök. Vi har på så vis arbetat fram formulär som anpassats för att kunna säkerställa online diagnos och tillförlitligheten har kontrollerats i efterföljande undersökning och diagnos hos oss på iKLINIK. 

Säkerhet

Första kommunikationen med Sjukgymnast online sker via formulär på vår hemsida. Vår hemsida är säkrad och krypterad via SSL och ingen information kan därför läsas av. 

Skriftlig kommunikation sker därefter via mail. Vår mail skickas från oss med SSL kryptering. De vanligaste mailservrarna erbjuder även denna kryptering.

All information som kommer in till oss hanteras och registreras i godkänt och säkert journalprogram. 

Hur kan ett besök se ut?

Exempel på frågor som ställs

OBS! Exempelformulär. Används ej. 

  SPECIFIKA FRÅGOR

  Email

  Uppkom skadan/smärtan akut vid trauma, fall eller liknande? *
  JaNej

  Beskriv så noggrant du kan dina besvär? (Hur det uppkom, skada eller överansträngning, hur det utvecklat sig, när du upplever besvär i vardagen, vilken typ av besvär du upplever osv) *

  För hur längesedan startade besvären/uppkom skadan? *

  Inom 24 h sedan1 vecka sedan2 veckor sedan2-3 veckor sedan3-6 veckor sedan6-12 veckor sedanMer än 12 veckor sedan

  Är smärtan relaterad till någon specifik aktivitet eller belastning om ja ange vad?

  Vilken/vilka av följande huvudrörelser smärtar? *

  Böja nacken framåtBöja nacken bakåtLägga örat mot axeln till högerLägga örat mot axeln till vänsterRotera huvudet åt högerRotera huvudet åt vänsterIngen alls

  Har du eller har du haft utstrålande smärta i skuldra, axel eller i armen? *

  Ja, uppe på huvudetJa, i ansiktetJa, kring nacken och käkenJa, kring axel och skuldraJa, på utsidan av armenJa, på utsidan av armen, tummen och pekfingretJa, på baksidan av armen, pek-, lång-, och ringfingerJa, i lång-, ring-, och lillfingerNej

  Har du eller har du upplevt nedsatt känsel eller kraft i armen? *

  JaNej

  Om ja, beskriv vad du har upplevt?

  Upplever du dålig rörlighet i någon eller flera huvudrörelser? *

  JaNej

  Om ja, beskriv vad du har upplevt?

  Upplever du huvudvärk ofta? *

  JaNej

  Sitter du vid datorn mycket eller har monotona enformiga arbetsuppgifter? *
  JaNej

  Exempel på en diagnos och behandling

  DIAGNOS

  WAD Whiplash assosiated disorder – Pisknsärtsliknande besvär från nacken

  INFORMATION

  WAD kan uppkomma vid såväl biloyckor som vid andra yttre krafter som skapar en kraft mot huvudet så att detta kastas fram och tillbaka, sk pisksnärt. Det finns olika grader av whiplasskador och i normal fallet uppkommer skador på muskulatur och/eller ligament kring halskotpelaren.

  Ofta uppkommer smärtan inte direkt utan kommer smygande under närmsta 1-2 dygnen. Vanliga symtom är då som du också beskriver stelhet och ont i nacken. Ibland kan det även uppkomma huvudvärk och ont i axlar och mellan skulderblad.

  Då muskulaturen fäster uppe på huvudet så kan man också uppleva en lätt yrsel och visst illamående.

  BEHANDLING

  WAD behandlas gott med egen vård. Muskulatur och/eller ligament måste ges dom bästa möjligheterna till att läka. Behandling syftar till att INTE bli passiv och att skapa en blodcirkulation i området.

  REHABILITERINGSÖVNINGAR

  Bifogar ett program nedan att följa som du med fördel kan göra varje dag. Övningarna syftar till att öka blodcirkulationen i nacken och därmed hjälpa muskulaturen att läka samt till att bibehålla full rörlighet. Träningen skall ej framkalla mer besvär efteråt.

  ATT UNDVIKA

  Passivitet. Att vara passiv med en WAD skapar ofta en större smärta och förvärrar för läkning.

  Hårdare träning är inte heller att föredra i detta läget.

  PROGNOS

  Viktigt är att inte vara rädd för att röra på nacken. En WAD läker väl med rätt regim även om det kan ta lite tid. Smärtan och stelhet bör ha förbättrats avsevärt sänkas på de närmsta 2-3 veckorna. Om smärta inte ökar eller andra symtom tillkommer vid aktivitet kan denna bedrivas utan begränsningar.

  Om smärta kvarstår efter 3 månader eller förvärras under närmsta tiden behöver du söka vård.

  Exempel på ett rehabiliteringsprogram

  Vad tycker våra klienter? 

  98%

  Upplevde svaren som jättebra

  98%

  Skulle använda tjänsten igen

  99%

  Skulle rekommendera tjänsten

  ”Snabb och smidig tjänst utan att jag behövde köa”

  Jag skadade mig under en utlandssemester men inte så illa att jag ville lägga tiden eller besväret på att söka vård mitt i resan. Då var det lätt och smidigt att använda sjukgymnast online. Jag svarade på ett frågeformulär och skickade mitt ärende samma dag från mobilen. Dagen efter hade jag fått svar med diagnos, vad jag skulle tänka på att göra eller inte göra vid min typ av skada, och även enkla rehab-övningar som jag kunde göra själv i lugn och ro! Jag kommer definitivt att använda tjänsten igen – även när jag är hemma i Sverige och vill slippa krångla med tidsbokningar.

  Lina

  Sjukgymnast online

  I jämförelse med din Vårdcentral

  Varför sitta i telefonkö och ta dig till din vårdcentral när du kan få diagnos och behandling inom 4 timmar hos oss. Se skillnaden mellan Sjukgymnast online och en Vårdcentral.

  Vad tycker klienter och samarbetspartners om oss på iKLINIK?

  Omdömen

  Högsta betyg av Region Skåne

  Vid Region Skånes medicinska revision av sjukgymnastik som genomfördes under våren 2016 blev iKLINIK den kliniken som fick genomgående högsta betyg. 

  Granskning gjordes av journalsystem, journalernas innehåll, antal besök totalt under period, max antal besök per unik patient samt huruvida vården vilar på vetenskap och beprövad erfarenhet och är medicinskt befogad utan överbehandling.

  Facebook 4,9 av 5 stjärnor

  Vi är glada över alla fina recensioner som klienter lagt upp på vår facebooksida. Av totalt 56 recensioner så får vi hela 4,9 av 5 möjliga stjärnor. Ett stort tack till alla som varit inne och skrivit och vill du lämna ett omdöme så kan du göra det på länken nedan. 

  Över 300 unika klientreferenser

  Över 300 unika klientreferenser har vi fått av våra klienter genom åren. Många fina ord som inte bara ger mycket tillbaka till oss utan något som även kan hjälpa andra att hitta och förstå vilken som är rätt behandling för deras besvär. Vill du läsa dessa så klicka på länken nedan. 

  Träffa vår Sjukgymnast online

  Henrik Carlsson

  Henrik Carlsson är Leg. Sjukgymnast och ansvarig för Sjukgymnast online. Henrik har arbetat med diagnostik och behandling av idrottsmedicinska- och ortopediska skador i mer än 15 år. Bland annat i Malmö FF och Lugi Handboll. Utöver detta har han varit ansvarig Sjukgymnast för Malmö idrottsakademi och utbildare inom Skåneidrotten.

  Träffa en sjukgymnast när det passar dig och oavsett var du bor i Sverige!

  Som första Sjukgymnastenhet i Sverige erbjuder iKLINIK dig att träffa en Sjukgymnast/Fysioterapeut online. Inom max 4 timmar så har du kontakt med en Sjukgymnast för att hjälpa just dig med dina besvär. Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar, Linköping, UmeåUppsala, Kiruna, Åre, Karlstad eller någon annanstans i Sverige så har kan du söka hjälp hos Sjukgymnast online.