MENY
Idrottsmedicin i Lund och Malmö
iKLINIK – Idrottsmedicinsk klinik har arbetat med idrottsmedicinsk diagnostik, behandling och rehabiltering inom flertalet idrotter. Idrottsmedicinska uppdrag för bl a Malmö FF och Lugi Handboll.

Idrottsmedicin är iKLINIKs kärnverksamhet. Våra Fysioterapeuter har lång erfarenhet och god kompetens för att diagnostisera, behandla och rehabilitera de flesta skador som uppkommer inom idrotten.

Anslut dig som V.I.P

Som V.I.P medlem har du tillgång till våra akuttider som finns tillgängliga varje dag. Genom att ansluta dig nedan får du länkar till dessa tider skickade till dig. Att ansluta sig är helt gratis.

Benhinneinflammation
Om man har överbelastat underbenets muskler och skelett genom att till exempel springa eller gå mer än vanligt, kan benhinnorna där musklerna fäster göra ont. Oftast blir man bra från benhinneinflammation på egen hand men ibland kan man behöva behandling. För att undvika långvariga besvär är det bra att göra något åt dem så fort som möjligt.
Orsaker till benhinneinflammation
Om man har benhinneinflammation brukar det oftast göra ont på insidan eller framsidan av smalbenet. Det är vanligt att benen känns stela när man ska upp och gå efter att man har suttit stilla en stund. De första stegen brukar göra ont, men när man gått ett tag känns det mindre. Om man har gått hela dagen kan man få en molande värk framåt kvällen.
Symtom vid benhinneinflammation
Vanliga skador inom idrotten
  • Främre korsbandsskada – ACL-ruptur
  • Akuta muskelbristningar och muskelskador
  • Akuta och långvariga senskador
  • Fotledsstukningar
  • Ljumskbesvär
  • Ryggbesvär