MENY
Fredrika Russ
Leg. Fysioterapeut
Välkommen till min sida. Här kan du kontakta mig samt läsa mer om mig och mina ansvarsuppdrag. Du kan även boka tid direkt till mig.

Har du varit på besök hos mig och vill rekommendera mig till någon annan så kan du enkelt göra det via någon av knapparna nedan. 

Professionell bakgrund

Fredrika Russ tog sin examen på Karolinska Institutet och började sin yrkeskarriär inom primärvården i Stockholm. Vidare tog hon steget att starta sin egen verksamhet i Portugal där hon arbetade med ortopedmedicinska besvär och samspelet mellan häst och ryttare ur ett fysioterapeutiskt perspektiv. Fredrika kom till iKlinik 2019 och är nu även ansvarig för vår Mindfulnessbaserade terapi.

Utbildningar

  • Psykosomatiskt inriktad fysioterapi
  • Certifierad Mammamage – tränare
  • OMI
  • Stötvågsbehandling
  • Kinesiotape

Om mig

Jag är uppvuxen på landet på Österlen och har under större delen av mitt liv varit aktiv inom hästsport och tävlat i hoppning och dressyr. Siktet var inställt på toppen men konkurrensen var hög och jag valde därför att byta bana och vidareutbilda mig. Flyttlasset gick mot Stockholm där jag efter utbildningen arbetade mitt första år inom primärvård och personlig assistans. Efter upptäckten av att betongjungel inte är något för mig gick flytten vidare till en bergstopp i Portugal, där jag startade min egen verksamhet inom fysioterapi. Nu är jag tillbaka på hemmaplan och arbetar på iKlinik sedan 2019. 

Under fysioterapiutbildningen fick jag möjligheten att gå en mindfulnesskurs som gick ut på ett deltagande i ett program, MBSR. Då jag själv har erfarenhet av stress och prestationskrav fick jag genom den viktiga verktyg och det gav mig nya perspektiv på mig själv och min omgivning. På den vägen har intresset för behandling av psykisk ohälsa fortsatt växa och jag tycker det är ett otroligt spännande och viktigt område! Nu arbetar jag med mindfulness både individuellt och i grupp här på iKLINIK. 

När jag inte jobbar spenderar jag mycket tid med familj och vänner, uppskattar god mat, promenader i naturen och jag lägger även en hel del tid på träning och yoga. 

Uppdrag

Ansvarig Mindfulness

MammaBebis