MENY
Pontus Ingesson
Leg. Fysioterapeut
Välkommen till min sida. Här kan du kontakta mig samt läsa mer om mig och mina ansvarsuppdrag. Du kan även boka tid direkt till mig.

Har du varit på besök hos mig och vill rekommendera mig till någon annan så kan du enkelt göra det via någon av knapparna nedan. 

Professionell bakgrund

Pontus Ingesson startade efter sjukgymnastexamen i Lund 2016 sin karriär på Ortopeden i Helsingborg. Han började sitt arbete på iKLINIK 2018 och är samtidigt sjukgymnast och fystränare i H43 Lund. Han har också uppdrag inom Skånes Handbollsförbund och på läkarprogrammet på Lunds universitet.

Utbildningar

  • OMI
  • Idrottens fystränarutbildning (FTU) – Bosön IFHS
  • Instruktör i träningslära
  • IMS dry needling
  • Kinesiotaping
  • Lower limb tendinopathy – Jill Cook
  • Idrottsmedicin
  • Motiverande samtal
  • Stötvågsbehandling

Om mig

Som före detta elithandbollsspelare har jag ett stort intresse för styrketräning och bollsporter. Efter flertalet skador under min handbollskarriär väcktes intresset för fysioterapeutyrket och i synnerhet områdena ortopedi och idrottsmedicin. Förutom egen träning ägnar jag gärna min fritid åt matlagning i alla dess former.