MENY
Sofie Davidsson
Leg. Fysioterapeut
Välkommen till min sida. Här kan du kontakta mig samt läsa mer om mig och mina ansvarsuppdrag. Du kan även boka tid direkt till mig.

Har du varit på besök hos mig och vill rekommendera mig till någon annan så kan du enkelt göra det via någon av knapparna nedan. 

Professionell bakgrund

Sofie Davidsson har alltid haft ett intresse för människokroppen, hälsa och friskvård och bestämde sig tidigt att det var sjukgymnast hon skulle bli. Sedan sin examen i januari 2014 har hon arbetat på iKLINIK i Lund och har under åren samlat på sig mycket kunskap och erfarenhet kring Ortopedmedicinska besvär. Hösten 2016 tog hon även en Basic Exam inom Ortopedmedicin (OMI). Sofie är certifierad MammaMage tränare och ansvarig för klinikens MammaBebis koncept och håller både i gruppträning och har individuella besök och bedömningar av gravida och nyblivna mammor.

Utbildningar

  • OMI Basic exam
  • OMT Steg 1
  • Idrottsmedicin
  • Stötvågsbehandling
  • Akupunktur/IMS/Dry needling
  • Nordisk rehabilitering efter främre korsbandsskada
  • Kinesiotape
  • Artrosskola
  • MammaMage certifiering

Om mig

Glad, envis och drivande är något jag ofta får höra om mig själv och något jag hoppas även kommer fram i mitt arbete med patienter. Jag vill att mina patienter ska känna ett förtroende för mig och att vi tillsammans har en plan framåt för att patienten ska nå sina mål och kunna fortsätta träna och vara aktiv även efter avslutad rehabilitering. Jag har en bakgrund som tävlingssimmare även om det är långdistanslöpning som legat mig varmast om hjärtat de senaste 10 åren. På fritiden tycker jag om att umgås med vänner och såklart busa och vara med min sambo och mina två små barn. Skidor är även något jag gärna roar mig med när jag är ledig, både utför och på längden. Förutom barnafödande står både maraton och vasalopp på meritlistan.

Uppdrag

Klinikansvarig Lund

Ansvarig MammaBebis Lund

Torticollis och skallassymetri hos barn