MENY

IMS – Intramuskulär stimulering

IMS – Intramuskulär stimulering

IMS – Intramuskulär stimulering använder redskap som bygger på traditionell akupunktur och grundas på vetenskapliga, neurofysiologiska principer. De akupunkturnålar som använts är mycket tunna (mycket tunnare än den ihåliga nålen som används för att injicera medicin eller ta blodprover). Du kanske inte ens känner att den tränger igenom huden och med muskler i normaltillstånd är nålen smärtfri.

Men om din muskel är överkänslig och förkortad, kommer du uppleva en märklig känsla som liknar en muskelkramp. Känslan bygger på obehaget då muskeln greppar nålen. Patienten lär sig snabbt att känna igen och välkomna denna förnimmelse. Det anses vara en positiv smärta eftersom det snart försvinner och följs av en känsla av lättnad och avkoppling. Nålen kan fortfarande vara i dig men eftersom muskeln inte längre är spänd, känner du det knappt. Vad har hänt är att nålarna har fått musklerna att dra ihop sig, intensifiera denna ”kramp” och sedan slappnat av.

Effekterna av IMS

Effekterna av IMS är att de kumulativa nålarna stimulerar ett visst mått av läkning, tills att problemet går över och smärtan försvinner.