MENY

Klientreferenser bål och rygg

[bra_divider height=’40’]

[bra_button text=’Alla’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Fot & Underben’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-fot/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Knä’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-kna/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Höft & Lår’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-hoft-och-lar/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Bål & Rygg’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-bal-och-rygg/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Nacke’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-nacke/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Axel, Arm & Hand’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-axel-arm-och-hand/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’]

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Klientreferenser bål och rygg

Övningarna gör stor skillnad och i kombination med massage som jag nu börja gå på, är det ett rent underverk som skett!

Det var flera år sedan jag hade så lite besvär i ryggen som idag och även om diskbråcken gör sig påmind ibland, är det ”bara” som känningar i benet och inte ryggen.

Q

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter att kraftigt ha vridit till korsryggen i sept -15,fick jag svår värk i korsryggen,som gick ner i höger ben,med följd av att foten också sov. Blev rekommenderad av en bekant iklinik i Malmö. Fick tid nästa dag. Mycket trevligt bemötande av sjukgymnast Madeleine Mayr även kallad Mimmi och övrig personal. Blev proffsigt undersökt. Diagnos: diskbråck. Har gått på rehab sedan dess. Byggt upp ” den inre korsetten”. Fått mycket bra övningar som jag även gjort hemma. Är besvärsfri nu både i rygg, ben och fot. Jätteskönt. Har även kunnat börja på min gympa,som jag gjort ett uppehåll med, sedan detta hände i höstas. Är så tacksam över en så proffsig behandling och ett trevligt bemötande.

E

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag hade diskbråck för ca 20 år sedan och när gräsklipparen förra hösten inte ville starta tog jag i lite extra och vred då ryggen på något konstigt sätt. Kände direkt att det hände något. Kraftig smärta gjorde att jag befarade ett nytt diskbråck. Ett par dagar i horisontalläge gjorde inte saken bättre. Konstaterade att jag behövde professionell hjälp. Vårdcentralen i Staffanstorp rekommenderade en klinik i Trelleborg med kommentaren att det kan vara väntetid. Det var inte riktigt vad jag ville höra just då. Min hustru pratade med några kollegor och fick ett tips som visade sig mycket bra: iKlinik i Lund. Jag ringde dit och fick tid för undersökning hos Rebecca dagen efter.

Rebecca konstaterade att det sannolikt inte var ett nytt diskbråck utan ”bara” en disk som kommit i kläm och att vi skulle fixa detta tillsammans. Det var starten för mitt rehab program.

Först lite ”enkla” övningar att utföra dagligen hemma och besök i träningslokalen en gång i veckan. Redan efter några veckor rörde jag mig obehindrat utan smärta. Programmet har sedan successivt stegrats och jag känner mig nu bättre än innan min ödesdigra start av gräsklipparen.

Sammanfattningsvis vill jag tacka Rebecca för mycket trevligt bemötande och professionell handledning som hjälpt mig tillbaka på ett utmärkt sätt. Det var värdefullt att få komma på den första undersökning snabbt!

Mats, 68

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag fick ihållande kramp i ena låret och ryggont. Hade haft känningar i ryggen på jobbet vid datorn länge, men inget akut innan. På iKlink blev jag undersökt och hade då ryggskott, sjukgymnasten förklarade att min lår smärta mest troligt var en konsekvens. Hon förklarade mer i detalj hur mina  leder och muskler (inte) fungerade just då. Blev rekommenderad att vara i rörelse,  cykla och promenera samt ett antal rörelser att göra flera gånger om dagen – rekommendationer som jag också följde.  Är nu nästan helt återställd efter drygt en månad. Tack för kunnig och motiverande bemötande.

Katarina, 61

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag kontaktade Iklinik för drygt ett år sen där jag redan från början mötte engagemang o positiv anda. Fick från start hjälp med övningar för att träna upp bålmuskulaturen men även behandlingar med stretch o töjningar. Steloperation och friläggning av nerver blev ett faktum , jag var livrädd….Operationen gick bra o nu skulle jag bara börja träna igen efter nån månad , oj oj oj..Stel o klumpig som ett piano började vi resan med vissa bakslag som att stuka foten o att jag hade kvar mycket smärta i höften. Min sjukgymnast Ivana tog sig an foten oxå o efter 2 v blev den ok att stå på. Jag har fått köra mest bålstabilitet , balans o på senare tid även crosstrainer vilket var kanonbra för mig! 6 mån har gått sen op med träning på Iklinik ca 3 ggr /v + powerwalk 3 ggr/v. På en skala 1-10 så är smärtan idag konstant nere på 2-3 från att ha varit uppe på en stadig 9 innan behandling . Inom 1 år tänker jag springa i spåret och vara smärtfri tack vare Op och det proffsiga gänget på Ikliniken i Lund !

Tack Ivana!

Eva-Lena Hansson (52)

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag hade jätteont i ryggen och blev tipsad att kontakta I klinik. Ringde dit och fick en tid hos Ivana. Hon gjorde en jättebra behandling, Traktionerade min rygg flera ggr och tillsammans med gympaträning så är jag mycket bättre. Jag har tränat med hantlar, pilatusboll och rulle. Hålla balansen och samtidigt spänna magen. Nu jobbar jag hemma med träningen. Ryggen funkar!!

Det har varit ett mycket bra samarbete och Ivana är helt fantastisk. Jag mår mycket bättre idag. Hoppas att det håller! Stort tack för hjälpen

Kerstin

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

När jag strax före julen 2014 sökte hjälp på iKLINIK var jag ganska orörlig. De senaste fem åren hade jag opererats fyra gånger i höfter och rygg. Jag hade fått olika behandlingar och hade en fungerande medicinering. Trots detta hade jag svårt att gå, stå och framför allt sitta längre stunder utan smärtor. Min tillvaro var mycket begränsad.

Min sjukgymnast på iKLINIK blev Madeleine Mayr (Mimmi). Ett möte som förändrade mycket för mig. Hon är målmedveten, kunnig, glad och positiv. Delmål och mer långsiktiga mål gjordes upp. Jag tränar på kliniken och hemma efter program, som Mimmi gjort i syfte att stärka rygg- och benmuskulatur. Hon har fört mig framåt vänligt, men bestämt och flera delmål är uppnådda.

Jag behöver inte stödkorsett. 2. Jag kan ta mig upp och ner från golvet. 3. Jag kan sitta längre stunder ibland timmar utan smärtor. 4. Jag kan tidvis gå utan rollator inomhus. 5. Jag kan sköta det mesta hushållsarbete utan hjälp. 6. Jag håller på med trappträning, som går framåt. 7. Jag är nästan smärtfri, men har hittills samma medicinering som tidigare.

Mimmis insats har betytt så mycket. Både min kropp och själ mår så mycket bättre.

Jag kan verkligen rekommendera iKLINIK.

Gunilla R-P

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Sommaren 2014, spelade jag strandfotboll och skadade ryggen. Jag tog kontakt med IKlinik efter rekommendation. Jag fick tid hos Patirk inom en vecka. Jag är oerhört nöjd med allt ifrån bemötande till behandling och rådgivning om vilken typ av träning/övningar som kunde hjälpa mig och vilka övningar/rörelser jag skulle undvika. Tack vare dialogen med Patrik återhämtade jag mig snabbare än beräknat och har inte haft några problem sedan dess. Tack Patrik!

J

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sökte iklinik primärt av två olika anledningar, de första var en överbelastning av de små musklerna i båda fötterna och det andra var smärta i musklerna kring ryggraden efter en låsning i ryggen.  Övningarna jag fick för fötterna hjälpte och jag har idag mkt lite problem så länge jag fortsätter göra mina övningar. Behandlingen jag fick för ryggen gav också resultat, även om det fortfarande inte är helt bra så är det mycket bättre.

Bemötandet jag fick av min sjukgymnast Sara var både trevligt och proffesionellt. Hon ingav trygghet och förmedlade en känsla av att hon visste vad Hon pratade om och vilka som var de bästa åtgärderna. Hon är en sjukgymnast jag varmt skulle rekommendera. Allt som allt har jag bara gott att säga om iKlinik.

Tack för en bra behandling!

Johanna

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Vårvintern 2014!

Jag tränar på Actic Högevall och börjar få ont mellan skulderbladen och i ryggraden. Trots detta fortsätter jag att träna. Eftersom jag nu har väldigt ont så ringer jag till Ikliniken och får en tid hos Ivana Bojanic. Det visar sig att Ivana är nyanställd sjukgymnast, mycket trevlig och professionell. Hon förklarar att det rörde sig om en diskproblematik. Jag gör övningar på kliniken och fick också övningar att göra hemma. Nästa gång jag besöker kliniken får jag även uppleva att bli behandlad via manipulation av Marcus. Efter en behandlingsperiod på ca 6 veckor känner jag mig återställd. Men jag ska fortsätta med övningarna hemma. Tack, Ivana och Ikliniken, som jag varmt kan rekommendera!

Hälsningar Ulf Persson, 66 år

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter träning och felaktig ställning i hemmet har jag fått ont i nacken. Jag kontaktade Ivana på Ikliniken eftersom hon fixade min övre rygg för ett år sedan. Efter undersökning kom Ivana fram till att jag hade början till diskutbuktning åter igen och muskelspänningar främst på vänster sida. Behandlingen innebar nålar i nacken som Ivana roterade samt övningar att upprepa många gånger i hemmet. Efter ca 4 veckor med nålar och hemövningar känner jag mig nu bra igen. Men jag ska dock fortsätta med hemövningarna.

Tack Ivana och Ikliniken från en nöjd patient.

Ulf Persson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Under en intensiv träningsperiod upplevde jag kraftiga smärtor i min ländrygg som inte gick bort efter 2 veckors vila. Efter ett par besök hos läkare, där rådet var att vila och ta smärtstillande då besvären inte togs på allvar, hittade jag till ortopedmottagning. De ”fixade till” min rygg men ingenting blev bättre. Efter 1 månad med smärtor i ryggen hittade jag till iKlinik i Lund. Redan efter ett par minuter kunde Ivana konstantera att jag hade diskutbuktning i ländryggen. Ivana gav mig 2 övningar som jag skulle göra så ofta jag kunde. 3 dagar senare var jag smärtfri. Övningarna jag fick tryckte tillbaks min disk i rätt läge så att den inte längre tryckte på strukturer runt omkring. Problemen jag till sist hade kvar satt i ryggmuskulaturen som krampade ganska ofta efter skadan. Vid nästa besök var det dags för nålbehandlingen IMS som skulle få min muskulatur att återgå till normalt spänningsläge. Efter 3 behandlingar och en hel del bålstabilitetsövningar var jag 95% problemfri och återgick till en träningsrutin på 10 pass i veckan. På iKlinik blev jag bemött på ett väldigt trevligt och professionellt sätt av min sjukgymnast Ivana. Det fördes regelbunden anteckning över min skada och min utveckling. Behandlingen och rehabiliteringen ändrades utifrån resultatet, uppföljningen och mina mål. När jag skriver detta har jag redan hunnit dra på mig en axelskada i samband med brottning och efter mina erfarenheter så var iKlinik det naturliga valet igen. Skadar jag mig åter så vet jag vem jag ska vända mig till J.

Mario Lukanovic

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter flertalet ridskador, fyra kotkompressioner, brutet nyckelben med mera fick jag sommaren 2013 diskbråck (29 år gammal). Läkaren trodde detta var en följd av mina tidigare skador i kombination med för mycket ”sittande” på jobbet och i bilen. Diskbråcket innebar att jag fick känselbortfall i hela baksidan/sida av höger ben samt ut i foten. Detta gjorde att jag fick en haltande gångstil och hade väldigt svårt att sitta ner. Att komma upp på hästryggen igen kändes som en omöjlighet.

Jag har genom åren inte träffat någon sjukgymnast som gett mig den hjälp som behövts för att få ordning på min rygg så mina förhoppningar var inte stora då jag tog kontakt med iKlinik efter tips från en bekant. Min sjukgymnast Rebecca gav ett professionellt intryck och jag gillade hennes engagemang samt att hon inte ”daltade” med sina patienter. Rebecca satte ihop ett ganska tufft träningsprogram till mig men till skillnad från tidigare så märkte jag snabbt resultat. Efter 6 månader hos iKlinik var jag tillbaka på hästryggen och 4 månader efter det red jag min första tävling efter skadeuppehållet. Hela tiden med Rebeccas support och stöd.

Jag har genomgått en lång rehabilitering efter diskbråcket som givetvis inte inneburit enbart toppar. Under min rehab tid hade jag några ”återfall” då jag fick rejält ont i ryggen. Då har Rebecca varit ett stort stöd som hela tiden berättat för mig vad jag ska göra och anpassat min behandling efter dagsformen. Förutom styrketräning/sjukgymnastik har jag fått stötvågsbehandling i benet samt IMS behandling för att motverka kramp i mitt ”skadade ben”. Efter ca 1,5 år är jag så pass bra att jag inte behöver fortsätta hos iKlinik. Jag kan varm rekommendera andra att besöka iKlinik och har redan rekommenderat flera i min omgivning att ta kontakt.

Filippa

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har i många år arbetat med fysiskt arbete och till sist blev det för mycket för min rygg. Jag fick väldigt ont och kände att jag inte ville röra mig alls. Jag gick först till sjukgymnasten på min vårdcentral men kände efter några träffar där att jag inte fick den hjälp jag behövde och tappade hoppet. Jag sökte mig till iklinik efter rekommendation och där fick jag ett väldigt engagerat och kunnigt bemötande av min sjukgymnast Ivana. Hon undersökte mig och satte upp en behandlingsplan, mitt hopp om att bli bättre återvände. Jag fick behandling på kliniken (IMS + manipulation) och övningar att utföra hemma. Med uppföljning en gång i veckan blev min rygg bättre och bättre för varje vecka och nu känns det som att jag kan fortsätta jobba med mitt intresse igen. Jag kan varmt rekommendera iklinik. De har ett bra bemötande, är väldigt kunniga och bryr sig om att du ska bli bättre.

Philip

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har tagit hjälp av de duktiga sjukgymnasterna på iklinik vid olika tillfällen för besvär som uppstått i samband med min idrottsutövning, och alltid fått snabb och bra hjälp

Denna gång var det inte idrottsrelaterat, utan ett ryggskott. Jag hade så ont att det var svårt med det vardagliga – gå, stå, sitta. Jag fick snabb hjälp av Ivana som gjorde en grundlig analys, några väl valda ”manipulationer”, och gav mig övningar för att lätta upp besvären i ryggen.

Efter bara 2-3 veckor var det markant bättre, och nu har jag helt blivit av med besvären, jätteskönt!

Stefan

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag fick över en natt problem med nedre ryggraden efter några krävande dygn i fält (jobbade som soldat). En ojämn viktfördelning av utrustning på kroppen gjorde att vänster sida blev opropotioneligt och oergonomiskt belastad vilket resulterade i någon sorts ischiasskada med smärtor som strålade ner i vänster ben. Detta gick jag med i nästan ett år innan jag förstod att det inte skulle försvinna av sig själv. Jag tog kontakt med Iklinik och fick massager och stretchövningar att utföra tills vi hittade de som gjorde susen. Idag är jag helt kvitt smärtorna vilket känns som en otrolig lättnad efter att ha haft ont från att man vaknat på morgen tills att man lagt sig på kvällen. Personalen var väldigt trevliga, öppna och kompetenta och blir jag någonsin skadad igen står Iklinik högst upp på listan av sjukgymnaster.

z

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag heter Siv och driver tillsammans med en kollega Aktiv Kvinna i Lund. Jag råkade skada min axel vid ett träningspass hösten 2013. Jag gjorde som de flesta och avvaktade och trodde att det skulle gå över. När det till våren 2014 fortfarande inte var OK och efter besök hos ortoped för att försäkra mig om att inget var trasigt så fick jag via en medlem rekommendation att ta kontakt med Iklinik. Jag fick snabbt tid och träffade Ivana där hon efter att ha undersökt min axel, förklarade att jag antagligen fått en ärrbildning efter en tidigare tendinit i en sena. Hon började att behandla mig med stötvågsbehandling och efter ca 5 behandlingar och övningar som jag fick göra hemma så är jag OK igen.

Jag har även haft känningar i ländryggen (sen lång tid tillbaka) och Ivana har hjälpt mig med bålstabilitetsövningar som jag gör regelbundet för att hålla ryggen i schack.

Siv

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag minns att jag kom in till Ivana med mitt ryggskott och diskbråck och hade fruktansvärt ont. Vi gjorde ett försök första gången jag var hos henne men själva ryggskottet gjorde att jag var tvungen att uppsöka akuten, där fick jag smärtstillande. När det onda hade släppt i ryggen så uppsökte jag Ivana igen och började mina behandlingar. Jag fick ett par övningar som jag skulle göra morgon och kväll för att stärka ryggen. Idag mår jag mycket bättre, jag har kommit igång med löpning och styrketräning igen med en viss försiktighet.

Jag är väldigt nöjd med bemötandet och behandlingarna i helhet!

Martin P

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Det högg bara till i ryggen på mig en dag, Trött på att gå till vårdcentralen utan att komma någon vart. Hörde av mig till kulan men alla sjukgymnaster var på semester, tur för mig för dem rekommendera mig iklinik. Jag fick Emma. F. Det visade sig att jag fått en diskbuktning. Jag var hos Emma nästan en gång i veckan, fick övningar som skulle görs. Hon tog sig tid att visa så man förstod och dessutom gör rätt när man sen är själv och ska göra dem. Nu är min rygg bättre och jag har lärt mig att även tänke mer på hur man behandlar sin kropp (bär, lyfter mm.)

Jag är väldigt nöjd och kommer alltid att rekommendera iklinik.

N

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag fick förra våren reda på att jag hade ett dubbelt diskbråck. Under sommaren blev ryggen väldigt dålig och jag kunde inte sitta ner utan att mina ben domnade bort. Jag  hade tidigare varit hos en annan sjukgymnast där jag inte tyckte att jag fick något gehör. Jag sökte hjälp hos iKlinik för jag hade hört via en kompis att de var väldigt bra, jag hamnade hos Rebecca. Rebecca gjorde mig genast motiverad att bli bättre, hon lyssnade på mig och anpassade träningen efter mina problem. Med nya övningar nästan varje gång blev varje träningspass en rolig utmaning och jag kom alltid hem med ett leende på läpparna. Att ryggen dessutom snabbt blev bättre gjorde ju inte saken sämre, redan efter några veckor kunde jag sitta på bussen hela vägen till jobbet. Det tog ett år från att jag var hos Rebecca första gång tills att jag nu känner mig bra i ryggen igen, jag kan till och med springa längre distanser (det trodde jag aldrig). Förutom att ryggen är bättre känner jag mig starkare i hela kroppen, jag har fått bättre vanor och står upp på jobbet.  Jag rekommenderar iKlinik och Rebecca varje dag i veckan, bara stämningen bland sjukgymnasterna och alla som är där och tränar gör att jag kommer sakna mitt ryggproblem lite.

/Linnea

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter  stel op 4-5 ländryggen 2011 har jag levt med ständig  värk från midjan ner i båda fötterna omöjligt att sitta och köra bil högst femton  min sen har värken varit outhärdlig Mas i Malmö kunde inte göra mer för mej.Läste om Iklinik på nätet  och en behandling sacral Epidural hade inte stora förhoppningar men efter två sprutor 2013 dec avtog smärtan med 90procent och jag har inte tagit någon värkmedicin efter sprutorna vilket höjt livskvalitén tack Iklinik

Med vänlig hälsning, Gert Nilsson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Vid en arbetsresa 10 mil uppströms från Shanghai, gjorde jag vissa snabba tyngre lyft, när jag vaknade i flygstolen nästan hemma var jag fruktansvärt stel och kunde knappt böja mig. Problem med ländryggen. Tog kontakt med iKLINIK, fick snabbt  tid vilket jag såg som väldigt positivt. Fick ett bra bemötande av Sofie, som gav mig några övningar. Efter 3 återbesök kände jag mig i stort sett återställd. Fick även råd hur jag skall ta hand om ryggen för att stärka den samt hur jag skall bör göra för att lyfta rätt.

iKlinik fixade jobbet på kort varsel, med gott resultat, rekomenderas!

ML

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Min ryggskada gjorde att jag inte kunde träna för fullt utan jag hade ont i ryggen varenda gång jag tränade. Jag höll igen vid backträning och sprang på ett för mig onaturligt sätt. Jag vände mig därför till iKlinik och fick hjälp av Ivana. Behandlingen jag fick av Ivana förbättrade mitt besvär avsevärt o idag känns det mycket bättre. Jag berättade att jag ville kunna cykla Vättern Runt och jag blev mycket överraskad efter loppet eftersom att jag inte hade några ökade besvär med ryggen. Ivana har utfört en gedigen och professionell behandling. Idag mår jag bra och jag känner ingenting av skadan trots att jag precis sprungit 15 km i kuperad terräng.

Carl

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

2012 opererade jag ryggen för Spinal stenos. Effekten av operationen blev tyvärr inte så god. Jag hade smärtor i rygg och höft, besvärliga kramper i benen. Jag kunde gå högst 50 meter innan jag var tvungen att stanna och helst sitta ner. Sjukvården kunde bara erbjuda mig olika narkotiska tabletter som jag blev omtöcknad av och illamående. Man tyckte att kunde jag inte gå, så fick ja sitta. Jag har alltid varit mycket aktiv och rörlig och  van att röra mig i naturen. Därför kunde jag inte acceptera trots mina 75 år, att den tiden var förbi och att jag skulle stanna hemma. Så mötte jag min räddning! Ivana på Iklinik tog hand om mig fysiskt och psykiskt. På min fråga om hon trodde de kunde hjälpa mig svarade hon “vi ger oss aldrig”. Så började min tid på sträckbänken. Först maskinellt senare med Ivanas handkraft. Och visst blev jag bättre. Ivana lade ner hela sin själ i varje tänjning men tillsammans ville vi mer. Hon ordnade kontakt med Lars-Erik Brödden som nu gjort två helt smärtfria injektioner i min bakdel. (Sacral Enidural injektion). Det tog några veckor innan hela effekten av injektionerna började verka. Idag går jag nästan helt obehindrat flera kilometer utan smärta. Kramperna har avtagit väsentligt nattsömnen är perfekt.

Jag kom till iKLINIK med 100 procents smärta, nu har jag återfått min rörlighet och hälsa och vill varmt rekommendera både kliniken och Lars-Erik med sina underbara sprutor.

Varmt tack till er alla!

Barbro Sjöberg, Lund

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sökte på Google efter sjukgymnaster och hittade iKlinik. Jag fyllde i ett formulär på deras hemsida och dagen efter hörde de av sig och bokade mig hos Ivana. Bemötandet från personalen på iKlinik var jättebra och Ivana är en kompetent och rolig sjukgymnast.

Mina besvär var främst min axel, som mer eller mindre värkte konstant på grund av mycket belastning, samt värk i ländryggen.  Ivana behandlade mig med stötvågsbehandling för axeln och gav mig övningar för att bygga upp min bålstyrka som jag gjorde mellan besöken. Redan efter första stötvågsbehandlingen så märkte jag stor skillnad. Idag har jag ingen smärta i min axel och jobbar nu för att stärka upp den igen.

Jag är jättenöjd med iKlinik och Ivanas hjälp! Jag skulle rekommendera Ivana till vänner och kollegor och komma tillbaka om jag får problem igen.

Emilia

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har blivit behandlad för ischiasproblem av Ivana på ett professionellt sätt där hon startade med en noggrann undersökning och på ett pedagogiskt sätt förklarade problemet och kommande behandling.

Behandlingen har bestått av ett sortiment övningar vars syfte varit att öka styrkan i muskulaturen runt nedre ryggen. Ivana har också på ett bra sätt följt upp och korrigerat  övningarna för bäst resultat.

Övningarna har redan reducerat mina problem och fortsatt träning kan nog ge ytterligare effekt.

Ingmar

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag gick till iKlinik och Ivana för jag hade problem med spända muskler vid höger skulderblad som gradvis hade förvärrats under några månaders tid. Vid första behandlingstillfället fastställdes vilken muskel som var problematisk och jag gick därifrån med övningar och ny kunskap för att rätta till problemet. Efter tre behandlingstillfällen har jag inte längre några problem och vet dessutom vad jag skall göra om problemen skulle återuppstå.

Hela upplevelsen med iKlinik upplevde jag som professionell och jag kan rekommendera alla som har något muskelproblem eller värk att gå dit.

/Jens

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har under många år haft problem med värk i rygg och höfter och jag kan inte sitta utan att jag får värk i benen. Jag har sökt hjälp överallt utan att någon velat ta tag i mina problem. När jag efter lååång väntan fått komma till någon sjukgymnast, har jag satts på ett allmänt träningsprogram som jag säkert hade fått på vilket gym som helst. Då jag alltid älskat att träna så tillförde de allmänna övningarna jag fått inget utöver de övningar jag redan gjorde för att hålla mig själv igång så gott det gick. Till sist gav jag upp och har försökt göra det bästa av situationen genom att sitta så lite som möjligt, byta arbete, gå på massage och hitta övningar som funkade bra för mig.

Det var först när en god vän flera år senare berättade om iKLINIK, som jag kände att det kunde vara värt ett försök att ta upp problemen igen. Hon sa att jag inte behövde någon remiss utan bara behövde registrera mig på deras hemsida. Det lät för bra för att vara sant, men varför inte prova. Jag gjorde så, registrerade mig på iKLINIKs hemsida med en kort beskrivning av mina problem. Jag blev uppringd redan dagen efter på morgonen och fick en tid redan kommande vecka (jag som tidigare fått vänta månader på och efter att först få en remiss hos en läkare).

När jag kom dit blev jag ordentligt undersökt, fick lite förhållningsregler och övningar inför ett återbesök som bokades en vecka fram i tiden. Jag skickades också vidare för röntgen. När röntgensvaret kom blev jag lite nedslagen pga att läkaren skrev att allt såg normalt ut med normala förslitningar. Detta har varit ett problem för mig tidigare, att läkare ifrågasatt att jag skulle ha några problem då jag uppenbarligen inte har några tydliga tecken på problem på röntgenbilderna. Så när jag kom till iKLINIK igen med röntgensvaret hade jag inga stora förhoppningar att det skulle gå att behandla mina problem. Jag blev därför förvånad när sjukgymnasten sa, efter att ha tittat på röntgenutlåtandet, att här finns möjligen förklaringen till dina problem. Att det fanns saker på röntgenbilderna som visade på problem. Jag sattes därefter på behandlingen med en maskin som skulle ta bort problem i musklerna (som röntgenbilderna visat) och fick flera övningar med fokus på mina problem. Jag kände redan efter kort tid en förbättring. Jag är inte av med problemen men kan sitta längre perioder och kan också själv avhjälpa värk med de specifika övningar jag fått. Jag känner också en tro på att kunna bli bättre och bättre.

Jag är djupt imponerad av det bemötandet jag har fått på iKLINIK. Att få känna att mina problem blivit tagna på allvar. Att det finns någon som verkligen tar tag i problemen och hjälper till och som har KUNSKAPEN.

Jag kan varmt rekommendera iKLINIK, dom har den kunskap och det engagemanget som jag aldrig tidigare har fått uppleva och dom jobbar hårt för att man ska kunna komma till dom utan långa väntetider.

Paul Pesciatini

Jag har inte haft några problem alls med varken rygg/knä på senaste, har kört crossfit 3-4 dgr/v & löpning 1-2 dgr/v. Så jag skulle härmed vilja passa på att tacka Sofie för din professionella hjälp du gett mig och jag vet vart jag skall vända mig om jag skulle få några nya besvär eller om jag skall rekommendera någon att gå till en sjukgymnast.

z

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har varit hos Emma på iKlinik för två olika problem, första gången gällde den en huggande smärta i knäet då jag styrketränade vilket Emma snabbt konstaterade berodde på att jag var instabil runt knäet och andra gången var den en smärta i ländryggen som visade sig vara en buktande disk. Både gångerna kunde Emma direkt komma med råd och övningar som hjälpte till att förbättra situationen och hon var alltid noggrann, professionell och väldigt trevlig. Det som jag kanske uppskattade mest var att hon förklarade på ett väldigt bra sätt vad som orsakade mina problem, varför jag skulle göra de övningar som jag fick och vad jag skulle tänka på för att undvika problemen i framtiden. Jag kan verkligen rekommendera iKlinik då det är utan tvekan den bästa vårdinrättning som jag haft att göra med.

Tomas Kjellman, 28 år, Lund

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag hade haft ont i ryggen en längre tid och besökt både läkare och andra sjukgymnaster utan resultat eller förklaring till min smärta, så jag kände mig ganska uppgiven när en kompis till mig rekommenderade iKlinik, jag bokade ett besök och fick tid hos Martin redan samma vecka. Under mitt första besök fick jag berätta om mina ryggbesvär och Martin lyssnade och gjorde några övningar, han kom fram till att jag hade en diskutbuktning och att en nerv då kom i kläm i vissa rörelser och situationer. Det var en skön lättnad att bara veta vad som var fel!

Jag fick några övningar att göra hemma flera gånger om dagen och jag kände ganska snabbt att övningarna gav resultat. Efter 3 månader var jag helt smärtfri och nu kan jag träna som vanligt igen och viktigast av allt är jag tillbaka i sadel utan smärta! Jag kan verkligen rekommendera Iklinik för professionellt bemötande och kunniga sjukgymnaster!!

Anonym

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har tidigare haft långvariga, svåra besvär i hals- skulderregionen på grund av diskbråck. När jag blev bättre efter behandling startade jag så småningom att träna för att försöka få tillbak den  förlorade muskelstyrkan. Efter ca sex månader var det kört igen. Jag återfick besvären. Fick tipset på mitt gym att söka iKlnik. Väldigt snabbt fick jag tid hos Emma. Jag fick behandling, anvisningar om egen rehabträning (som jag följde till punkt och pricka) samt råd om fortsatt träning. På bara några veckor klingade besvären av och jag är nu helt återställd. Jag har utan besvär kunnat fortsatta att träna på gym med Emmas kloka råd i åtanke. Allt igenom ett professionellt bemötande. Jag vill varmt rekommendera iKlinik.

Bosse

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Vid årsskiftet 2012-13 blev jag pensionär och tog upp min styrketräning igen och även mycket mer promenader. Efter ett tag började det smärta i höfterna, skam den som ger sig, beslutade därför att träna ändå mer men tyvärr blev det sämre. Från Laurentiikliniken blev jag skickad på röntgen.

Resultatet av den blev att jag hade en mycket lindrig artros, så att det kunde inte vara anledningen till min smärta. Blev rekommenderad att ta kontakt med Iklinik för att utreda min smärta. Så gjorde jag och träffade där Emma, hon utredde min smärta och kom fram till att det onda kom från ryggen. Skönt tyckte jag att äntligen få veta vad min smärta berodde på.

Hon gjorde upp ett program till mig och jag var på kliniken några gånger och gjorde mina övningar. Det kändes mycket bra så efter dom här gångerna, tre stycken, förstod och hanterade min smärta själv med hjälp att övningarna jag fick av Emma.

Jag är mycket tacksam för detta och att ha blivit bemött så fantastiskt bra bemötande och engagemanget som Emma visade.

Gunnel

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag fick ryggsmärtor efter ett söndagslopp. Det höll i sig och blev bara värre. Till slut kunde jag inte ligga ner och absolut inte röra mig. Det smärtade vid andningen och jag sov ett par nätter sittande. Eftersom smärtan inte försvann och blev bara värre tog jag kontakt med min vårdcentral och där var det lång väntetid. Hittade då på internet Iklinik och ringde. Jag fick en tid med en gång och träffade Martin. Jag förmodar att han förstod med en gång vad som var fel på mig. Martin behandlade min rygg genom att trycka på olika punkter i min rygg och jag hörde hur det knakade. Han använde också akupunktur för att stimulera blodtillförsel till vävnader.  Hela behandlingen gjorde ont under tiden men det dröjde inte länge förrän jag kände att jag blev bättre och rörligheten ökade också både i ryggen och nacke. Han gav mig hemuppgifter och vi träffades igen. Jag tror att han behandlade mig sammanlagt 4 gånger. Sista gången var mer för att konstatera att allt var okej. Han gav mig också lite tips om övningar och annat för att förbättra muskulaturen i ryggen. Idag kan jag springa igen, jag cyklar till jobbet två dagar per vecka (ca 1,5 mil avstånd) och har styrketräning en timmes per vecka. Jag blev imponerad av Martins kunskaper och färdigheter och det kändes tryggt och jag förstod att han visste exakt vad han höll på med.

Georges

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Frida du kan minnas mig som ”puckot som ville knäböja hellre än att må bra”. Jag gick i behandling hos dig för lite mindre än ett år sedan, för min onda rygg. Det var meningen att jag skulle uppsöka dig för att påbörja en ny behandling för mitt onda knä, men precis det sista du visade mig var en liten massageteknik och nu gör knät inte ont längre så det blev aldrig någon ny tidsbokning.

Jag vill tacka så mycket för ditt tålamod! Du var väldigt frustrerad på mig efter andra eller tredje besöket när jag tjurskalligt menade att det inte skulle bli något slutande med knäböj, och jag som haft väldigt dåliga möten med sjukgymnaster och läkare tidigare var väl ganska nedslagen när jag gick hem just den gången. Men när jag kom till kliniken efter ytterligare två veckor så verkade du ha ändrat inställning helt och hållet – det var inte det vanliga problemet som skulle lösas, och jag märkte att du hade reservationer men jag imponerades av hur du tog tag i problemet med nya ögon! Vad gör man med någon som vill knäböja hellre än att leva smärtfritt, liksom?

Iallafall – med de tekniker som du delgivit mig och den kunskap du delat med dig av är min rygg numera helt smärtfri. Inget gör ont, varken sovande eller cyklande och framför allt inte djupa knäböj, vilket ju var hela meningen! Jag går på de tyngsta och knäppaste knäböjsprogrammen med böj fyra gånger i veckan utan minsta besvär, och i vintras böjde jag 170 kg vid 83 kg kroppsvikt, ända ned i golvet – succé! Då tänkte jag på hur glad jag var att jag råkat få just dig som sjukgymnast nummer fyra i ordningen.

Du är bäst, är vad jag vill säga. Jag skrev det här mailet för att säga att du är bäst. Jag vet att ingen förstår varför knäböj är så viktiga för mig, men behandlingen gav mig hela livet och färgseendet tillbaka. Det hade känts väldigt tungt och deppigt i ett par år, men nu är min livskvalitet återställd! Varje gång någon av mina kamrater pratar om smärtor meddelar jag dem bara att de borde gå till dig.

Tack så jättemycket! Jag återkommer med nästa skada, det borde inte ta så lång tid 😉

J

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Min dåliga hållning + en kotkompression ger mig ständiga värkproblem i rygg och nacke. Första morgontimmarna är inte roliga på dagarna. Marcus har genom att förklara och visa vad som händer med min kropp gett mig en ny insikt om mina besvär som ingen annan sjukgymnast lyckats med. God självdisciplin krävs av mig för att hålla problemen ifrån mig. Denna insikt hjälper mig att förstå att träningsprogrammet måste följas. Snabba tider, bra bemötande och god uppföljning gör att ni inte blir av med mig i första taget.

Med vänlig hälsning

Ylva

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har tidigare haft ont i ryggen från och till men nu fick jag kraftig smärta i nedre delen av ryggen som efterhand blev som värst på höger sida. Det gick inte över som det brukar och var rätt plågsamt i vardagen! När det bara var två dagar tills jag skulle åka på semester kontaktade jag Iklinik och var desperat. Jag blev omedelbart omhändertagen och fick tid samma dag! På iklinik blev jag  vänligt bemött och fick snabbt klart för mig vad som orsakade mina smärtor och vad jag skulle göra åt det. Jag kunde lugnt åka på semester. Vi återbesök fick jag fortsatt god behandling och är mycket nöjd!

Ingela

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

En dag i augusti 2011 sa det plötsligt klick i min rygg, och området runt några kotor i bröstryggen gjorde ont. Den plötsliga smärtan försvann, men övergick till en diffus öm känsla i bröstet som bara blev värre. I början av 2012 fick jag riktigt ont i ryggen, och gick till vårdcentralen som skickade mig till MR undersökning. Men man kunde inte se något avvikande. Jag hann även med ett extra besök hos en ortoped specialist, men han sa liksom vårdcentralen att problemet satt i mjukdelarna, jag skulle bara se till att träna och bli mer rörlig.Under hela 2012 kämpade jag med mina träningsövningar för att bli mer rörlig och lösgöra musklerna för att bli bra i ryggen, men det hade ingen effekt, jag blev inte bättre utan bara mer uppgiven. Så en dag i mars 2013 stötte jag på Dr Lars-Erik Bröddén. Han hänvisade mig till iKLINIK, 3 dagar senare hade jag fått en tid hos Marcus Tervahauta på iKLINIK. Jag blev mycket väl omhändertagen och fick genast känslan av att jag äntligen hade kommit rätt. För första gången fick jag en tänkbar förklaring till varför jag hade ont i ryggen, och efter bara en behandling med manipulation av både bröstrygg och nacke kändes det otroligt mycket bättre. Ingen hade tidigare tänkt tanken att manipulera min rygg eftersom den var helt normal enligt MR. Efter 3 besök hos Marcus kände jag mig helt återställd, och fick med mig hem styrkeövningar och tydliga restriktioner vad gäller belastning av nacken och ryggen.

Jag är oerhört tacksam för den hjälp jag har fått av Marcus, och kan varmt rekommendera iKLINIK.

M.D

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Under senare år har jag till och från haft ont i nedre delen av ryggen. Strax efter julen 2012 blev det akut och då var jag även stel i nacken och hade svårt att vända huvudet åt vänster. Även om den läkare jag kontaktade vill ge mig smärtstillande tabletter var hon klok nog att remittera mig till en sjukgymnast. Jag hade erfarenhet av sjukgymnaster tidigare, men inte av iKlinik och Marcus Tervahauta. Möte bokades snabbt och det tog ej Marcus lång tid att konstatera att det bl.a. var ett 1,5 cm kortare ben som sannolikt medfört förslitningar i ryggen. Med hjälp av gymnastikövningar för att stärka rygg och mage, som Marcus ordinerade mig att utföra varje morgon, och genom att undvika att stå stilla för länge på hårda golv ger jag mig själv nu en möjlighet att hantera och reducera smärtorna. Nackstelheten behandlades med speciell ”massage” och genom att ”sträcka” halsen med impulser 4-5 gånger och nu kan jag vrida halsen lika långt åt båda hållen. iKlinik och dess medarbetare möter sina patienter på ett professionellt, effektivt och vänligt sätt – det är fokus på patienten hela tiden.

LB

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Eftersom jag snart är 70 år är jag van vid att ha lita ont både här och där. Men ryggen har sedan snart ett och ett halvt år gjort ovanligt mycket ont. Speciellt ont har jag haft på morgnar, innan kroppen kommit igång och när jag ska böja mig ner. Jag har tidigare gått till sjukgymnast och kiropraktiker, men de har inte kunnat hjälpa mig med ryggen. När min make tipsade mig om iKLINIK hade jag i stort sett redan gett upp. Men nu närmar sig golfsäsongen och det hade ju varit trevligt med en fullt fungerande rygg. Jag ringde och fick en tid ganska snabbt. Redan andra gången kom Rebecca på vad felet kunde vara. Jag fick ett 10-minuters program för stel rygg, som var mycket lätt att genomföra. Det fungerade direkt, redan efter första gången var det som att gå på moln. Nu kör jag det minst en gång om dagen och har i stort sett glömt bort hur det var innan. Stort tack till Rebecca och iKLINIK.

Margareta Falk pensionär

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har under 2 års tid haft problem med min högra axel, ryggen och skuldran på höger sida. Jag har försökt med flera olika behandlingar tex, massage, akupunktur, fått nacken manipulerad som hjälpt problemen för stunden men problemen kom tillbaka så fort jag började träna.
Marcus undersökte mina skador, diagnostiserade mina besvär och föreslog därefter behandlingar. Vi valde kortisoninjektion i min axel pga mina långvariga besvär och en manipulation av min nacke för att behandla min diskbuktning som gav mig bekymmer. Därefter blev det genast mycket bättre men jag fick strikta förhållningsregler på vad jag fick och inte fick göra gällande axeln och nacken följande 2 v. Efter detta har besvären varit borta och jag kan träna för fullt. Marcus har även behandlat flera av våra fighters som haft långvariga besvär och vi är väldigt nöjda med resultatet av hans iKLINIK:s och Athletic Supports arbete.
Toni
Tränare på RealFighter thaiboxning

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag fick ryggskott i början på juni 2012 som effektivt gjorde mig arbetsoförmögen. Smärtan var konstant och jag trodde att jag lyckats skada en eller flera nervbanor med lång sjukskrivning eller permanent skada som följd. Min vårdcentral rekommenderade över telefon att jag skulle ta kontakt med iKlinik. Jag funderade på att ta en av deras akuttider men kunde få en reguljär tid med mycket kort varsel. Frida Berlin tog hand om mig på ett mycket kompetent och professionellt sätt. Utan att bagatellisera min skada lyckades hon genom en noggrann undersökning och tydlig diagnos förklara att mina skräckscenarion kunde jag glömma. Ett par buktande diskar med en enkel behandling. Två veckor senare var jag i princip symptomfri och fyra veckor senare har jag inga problem så länge som jag inte gör något direkt dumt.
Karl, skrivbordsarbetare

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Det började med ryggskott och domningar i vänster ben. Gick till Måsens VC och dom rekommenderade sjukgymnast och jag valde iKlinik eftersom dom hade goda vitsord om sig. Fick en tid hos Frida Berlin och behandlingen började. Behandlingen bestod av tvär-friktionsmassage, traktionsbänk, stötvåg och tejpning.
Efter ett antal gånger började det ge resultat. Nu är jag till 95% bättre. Endast ont vid hastiga rörelser.

Ett stort TACK till Frida som ha stått ut med mig under behandlingen samt Marcus och övriga medarbetare på iKlinik.
Jan-Otto 

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Precis i början av sommaren fick jag ont i ryggen när jag tränade. Jag fortsatte träna som vanligt eftersom jag trodde att jag sträckt en muskel. Efter ett tag insåg jag att jag behövde hjälp med att få reda på vad det var och hur jag skulle behandla smärtan. Jag ringde till
iKLINIK mitt i sommaren och fick tid redan dagen efter hos Gustav. Han undersökte min rygg och kunde konstatera att jag drabbats av en
diskbuktning. Jag blev ordinerad vila i en vecka och vi bokade ett återbesök. När jag kom tillbaka en vecka senare hade jag fortfarande mycket ont men Gustav tyckte att jag var redo att börja med enklare övningar. Tillsammans gick vi igenom hur övningarna skulle göras och kännas och jag fick många bra tips. Veckan efter träffades vi igen och då hade jag tränat varje dag. Jag fick ytterligare övningar och jag kände hur jag blev bättre och bättre för varje vecka. Jag fick många bra råd och jag tyckte verkligen att Gustav lyssnade och tog in det jag sa om hur jag upplevde min situation. Jag har fått bra redskap som jag kan använda när jag får ont igen och det känns bra. Jag kan verkligen rekommendera iKLINIK!
Tränande tjej 

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Under våren fick jag plötsligt ont i nederdelen av ryggen vilket bidrog till smärta vid all fysisk
träning där löpning och stötande rörelser var involverade. Jag bestämde mig då för att ta kontakt med en sjukgymnast och iKLINIK blev mitt val. Jag blev omhändertagen av Frida Berlin. Jag har ingen tidigare erfarenhet av sjukgymnastik men jag fick verkligen ett trevligt bemötande och efter att ha blivit undersökt och fått en behandlingsplan började jag göra mina övningar. Dessa övningar gav resultat och ryggen blev bättre. För att bli av med en sista liten irritation testade vi akupunktur vilket gav den effekt vi ville och idag känner jag inte av mina besvär.

Min första och förhoppningsvis sista sjukgymnastupplevelse var utomordentlig och professionell. Varje besök var ett nöje med ett trevligt bemötande från samtliga anställda. Jag kan verkligen rekommendera iKLINIK!
Golfspelare 24 år

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Fick ryggskott vid ett lyft under början av augusti, sökte till Athletic Support av en slump då dom var dom enda som tog emot nya patienter under sommaren av dom jag kontaktade. Jag fick tid dagen efter och fick reda på att jag fått en diskbuktning i samband med mitt lyft vilket resulterade i mitt ”ryggskott”. efter en noggrann undersökning blev jag behandlad i ländryggen och kände mig aldrig otrygg under hela behandlingen då sjukgymnasten förklarade allting för mig under tiden. Blev 90 % bra efter manipulationen och med alla tips och vägledning på vad jag skulle göra följande dagarna så återkom inte besvären och jag har inte fått tillbaka bekymren sedan dess då jag blivit förståndigare och vet vad som orsakar ryggskott och hur jag förebygger det.
Anette 50 år

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Mina utmaningar ligger i ryggsmärtor och smärta i höftområdet, som tilltar vid minsta form av aktivitet – vilket i sin tur har fått mig att uppsöka diverse läkare, kiropraktiker och andra olika typer av behandlingsformer under de senaste 10 åren och som enbart hjälpt för stunden, men inget har kunnat få igång min motion och träning på regelbundet basis igen pga. den återvändande smärta.
Jag hade precis köpt ett nytt träningskort, dock var jag rädd att detta ännu en gång skulle hamna i byrålådan, när jag började känna att smärtan kom tillbaka och dominerade totalt efter ungefär 6 veckor av lätt träning. Då blev jag rekommenderad iKlinik och Marcus.
Vid första besöket var Marcus tydlig, att detta kommer att ta tid att rätta till, men att han vill göra sitt bästa för att rätta till problemet. Redan efter de första behandlingarna hos Marcus minskade smärtan i höften, och smärtan började lokalisera sig i ländryggen. Marcus tittade även på mig tillsammans en samarbetsläkare och gick noggrant igenom hela min kropp, och kom fram till att en av mina länddiskar tryckte på nerverna och där av smärtan. Marcus var positiv till detta faktum, och snabbt satte han igång mig med enkla och olika typer av övningar, och en rejäl dos uppmuntran att hålla igång så mycket som jag bara kan.
Nu, efter ca 10-12 behandlingar tränar jag ca.3 gångar i veckan på gym, jag kan träna upp till 1½ timme och kan köra riktigt hårt! Bara vetskapen om att jag inte längre håller på med nedbrytande aktiviteter gör att jag vågar ta i – och så roligt det är!
Marcus och jag träffas ännu regelbundet och lär kanske göra det ett tag till, för att fortsatt analysera läget och finslipa på övningarna, fullt medveten om att gränsen mellan rätt och fel är ännu hårfin för mig. Marcus har en unik förmåga att sålla bort ”tror” och få fram ”vet” och skapa en handlingsplan utifrån detta.

Jag har fullt förtroende för Marcus och enormt tacksam över hans förståelse angående mig och hela processen. Tack vare Marcus kunskap lär jag mig hur jag ska bli stark igen – och kanske en dag helt smärtfri! Jag rekommenderar med glädje iKLINIK och Marcus!
Mette Franz

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har haft problem med ryggen i många år och arbetar som säljare inom brödbranchen där det ingår tunga lyft och vridmoment. Fick en problemanalys på iklinik som hjälpte mig med ett träningsprogram känner fortfarande av ryggen till och från, men det blir bättre och bättre med tiden.

Kan varmt rekomendera iklinik i lund!
Ulf

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag blev rekommenderad att ta kontakt med Marcus Tervahauta på iKLINIK av personalen på neurokirurgen i Lund. Jag hade råkat ut för en biloycka och fått en fraktur på 2:a halskotan. I två månader fick jag ha en haloväst, dvs nacken fixerades genom att huvudet skruvades fast i en metallställning med stag ner till en kroppsväst.
Frakturen läkte bra, men när jag blev befriad från västen fanns det ju inte mycket muskler kvar som kunde hålla huvudet uppe. Man är inte så kaxig i det läget! Jag kontaktade Marcus och fick löfte om att påbörja min sjukgymnastik så snart jag fick grönt ljus av läkaren. När jag kom till iKLINK var jag stel som en pinne och vågade knappt röra på nacken.
Jag har under ett par månaders tid fått komma dit en gång i veckan,och Marcus har med omsorg och tålamod hjälpt mig att öva upp rörligheten i nacken och styrkan i musklerna, genom olika sjukgymnastikövningar.
Eftersom han tidigare arbetat med nackfrakturer och nackoperationsrehabilitering neurokirurgen hade han mycket erfarenhet av min typ av patientgrupp. Fantastiskt att få hjälp av någon som är så kunnig och kompetent. Det kändes väldigt tryggt. Min rehabilitering har gått över förväntan och nu är jag friskskriven.

Jag vill ge Marcus och iKLINIK mina varmaste rekommendationer.  Jag är så tacksam att jag mår så bra som jag gör idag!
Gunhild

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har haft problem med mitt högra ben, uppifrån svanken ner till mitt knä. Detta har jag haft i ca 4 år,  men jag har motverkat det genom att gå till massör regelbundet. Det var inte förrän jag blev nerdragen på min thaiboxningsträning som problemet eskalerade, och jag kunde knappast stödja på höger ben. Eftersom min klubb, Realfighter, använder sig av iKlinik så var det naturligt att jag bokade en tid där. Frida undersökte mig och kom fram till att jag hade en diskbuktning långt ner i ryggen samt en akut slemsäcksinflammation i höften. Hon började behandla och gav mig ett rehabprogram som jag skulle följa, redan efter 2 veckor så kändes resultatet. Jag har nu tränat 3 månader utan att ha någon känning av skadan. Frida gav mig även övningar för att hålla skadan borta.
Jag kan starkt rekommendera iKlinik och dess personal.
Thomas, Thaiboxare

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag var med om en trafikolycka och fick ont i ryggen. Mina dåvarande sjukgymnaster/läkare gjorde undersökning på undersökning men tycktes aldrig komma fram till något. Till slut fick jag tid till både röntgen och MR röntgen. MR röntgen visade då att jag hade diskbuktning i bröstryggen. Jag åt starka smärtstillande tabletter för att klara mig igenom en dag. Jag hade mycket ont. Det blev inga förbättringar på 3 månader och jag tog kontakt med en sjukgymnast som vi känner. Han menade på att den behandlingen som jag fick inte var rätt och gav mig lite övningar som jag kunde använda för att möjligen lindra smärtan.

Han gav mig lite tips på vad jag skulle söka på för behandling på nätet (eftersom det var en lite ovanligare skada) och efter det mötet satte jag mig vid internet och sökte. Jag hittade Iklinik och tog kontakt med dom. Snabbt fick jag komma dit för att bli undersökt. Vid det laget gick jag fortfarande på smärtstillande tabletter och hade jätteont. Jag blev mycket vänligt bemött av Marcus Tervahauta och kände förtroende direkt jag kom dit. Sjukgymnasten tog hänsyn till min smärta och jag blev undersökt väldigt försiktigt. Sjukgymnasten var väldigt noggrann och månade om att det inte skulle göra allt för ont. Jag fick verifierat diagnosen diskbuktning och fick förklarat hur och exakt varför jag hade ont. Vad jag fick göra och vad som förvärrade min smärta. Så började min väg tillbaka till ett normalt liv. Jag gjorde traktion för ryggen och bara efter 2 veckor använde jag enbart tabletterna för att kunna sova på natten. Vi gick långsamt framåt och jag märkte (även min fru) vecka för vecka hur det blev bättre. Lite längre fram i behandlingen började jag också att träna upp musklerna och fick efterhand upp min styrka och rörlighet igen.

Idag är jag glad över att jag gick till en annan sjukgymnast för att få ett andra utlåtande och jag är tacksam för varje dag som går att jag hittade Iklinik. På 1 månad var jag tablett fri, på 2 månader hade nästan all smärta försvunnit och på 3 månader hade jag nästan fått tillbaka min styrka helt och jag hade full rörlighet i kroppen/ryggen igen. Jag har återgått till mitt arbete och klarar idag av det mesta utan att få känningar i ryggen. Naturligtvis tar jag det fortfarande lugnt och skulle jag få ont har jag med mig mina erfarenheter/lärdomar jag har fått från min nya sjukgymnast.

Jag kan varmt rekommendera Iklink. Dom gör stor skillnad på kort tid.

Med Vänlig Hälsning
Hans Å

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Under ett träningspass med mark lyft med för höga tyngder och bristande teknik, hände det något i nedre delen av ryggen, jag kunde varken böja mig, sitta ner gick knappt och hade svårt att gå. Jag var helt säker på att jag fått en nerv i kläm och gjorde inte så mycket åt det, och gick med den denna smärta i ca tre veckor, innan jag till slut ringde min vårdcentral som då rekommenderade iKLINIK. Jag blev mottagen av Frida, som undersökte mig och som ganska snabbt kunde fastställa att det var en diskbuktning. Jag fick order att varken sitta eller böja mig, tills nästa återbesök. Därefter fick jag ett par övningar, ju mer jag utförde de desto bättre blev det, och efter ett par gånger var jag helt återställd. Sen första mottagandet kände jag mig trygg, och jag fick känslan av att hon visste precis vad hon pratade om, det märks att hon är påläst med god kunskap och har erfarenhet. Idag känner jag inte av någon smärta i ryggen varken när jag sitter eller böjer mig och det är jag väldigt tacksam för, jag är jätte nöjd med Fridas insats och rekommenderar henne varmt. Tack Frida!

Alexandra

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]