MENY

Klientreferenser fot

Klientreferenser fot och underben

En rejäl stukning i höger fot gjorde att jag inte kunde löpträna. Andra träningsformer gick dock ganska bra.

Så varför klaga? Ta det lugnt och låt ledbandet läka i sin takt och strunta i att springa? Men om man, såsom jag, gärna vill löpträna så är det mycket frustrerande att tvingas avstå. Där är ikliniks personal fantastsikt bra!  De förstår vad det betyder för mig, en vanlig motionär, att kunna träna och springa såsom jag är van.

Med laserbehandling, 1 gång/vecka i sex veckor, och därtill övningar att göra hemma så har foten läkt mycket snabbare än den annars skulle gjort. Tack Hanna och övrig personal för att ni tar alla problem och stora som små skador,  på största allvar.

Åsa

Hej mitt namn är Christopher, jag gjorde stötbehandlings hos er och jag vill bara tacka. Sport är mitt liv, och nu när ni fixade mina benhinnor så är allt tillbaks som vanligt, tack så mycket 😀

Christopher

Jag löptränade inför ett långlopp på våren och blev i början öm i mina hålfötter efter ca 25 kilometer. Ömheten kom tillbaka vid varje längre träningstillfälle och kom då redan efter ca 15 km. Det kändes som att ha ett veck på innersulan i skon under hålfotens bakkant. Jag bytte innersulor till ett par som passade min hålfot och det kändes bättre men inte bra. Efter ytterligare några veckor kom ömheten redan vid 5 km löpning och jag började då lyssna med träningsvänner om råd och tips. Ett tips var att kontakta iKlinik för att få ett utlåtande av dem. Jag blev inbokad på ett besök och de ställde en klockren diagnos efter några tester och frågor. Det var hälsporre i höger fot men där inflammationen satt i senan som fäster i hälbenet och går fram till framfoten. Jag blev direkt inbokad på stötvågsbehandling hos Ivana och Hanna. De är båda väldigt duktiga och noggranna samt fulla av energi så stötvågsbehandlingarna kompletterad

es omgående med stretchövningar samt stödjande tejpning mellan de olika behandlingarna. Det tog dock ett tag innan vi såg ett resultat av behandlingen, ett stort tack till dig Hanna som envisades med att öka på trycket i stötvågorna och leta upp fler triggerpunkter. Jag har sammanlagt fått 11 stötvågsbehandlingar inkl tejpning under ca 3 månader. Idag är jag smärtfri och har börjat med löpträning. Ett stort tack till iKlinik – Hanna och Ivana!

Lars

Jag kom till Iklinik efter en problemfylld löparvinter och försök till egenbehandling i någon månad. Vid läkarbesök diagnostiserades jag med en seninflammation i höger fot. Att springa gick inte och jag rekommenderades av min läkare att söka mig till sjukgyjmnast på egen hand. Då jag hade hört att iklinik skulle vara duktiga på idrottsskador tog jag kontakt med dem och fick snabbt en tid. Jag fick träffa Lina och var redan efter första besöket hos henne helt övertygad om att jag hittat rätt. Lina konstaterade att det var en tendinit och kanske även lite benhinnor som spökade och inledde behandling. Jag fick tvärfriktioner (aj! men oj så bra), laserbehandling och akupunktur redan vid första besöket. Och även om jag var tveksam till dessa alternativa metoder först, så märkte jag snabbt att jag blev bättre! Jag tvärfriktionerade hemma på egen hand (enligt ordination från Lina) och började så smått med kort intervallöpning – fantastiskt att få springa lite utan smärta igen! Nu efter några månader, och ett litet bakslag någonstans i mitten, känner jag mig helt bra i foten och kan sakta men säkert börja komma tillbaka till min älskade löpning igen.

Förutom stor kunnighet och trevligt bemötande gav Lina mig inspiration och hopp genom att ständigt sträva efter att komma tillbaka till löpningen så snabbt som möjligt (skynda långsamt!) – någonting som jag saknat hos alla andra sjukgymnaster jag träffat. Tack Lina och iklinik för all hjälp! Jag hoppas såklart inte att vi ses igen, men vet att ni finns där om något skulle hända 😉

Sara Qvarnström

Jag har lidit av kronisk hälseneinflammation i många år pga för mycket joggande, och för ett år sedan skickade min öppenvårdsläkare mig till ultraljudsundersökning. Där konstaterades att hälsenan hade blivit påbyggd med extra nerver och blodkärl och att det var dessa som smärtade. Läkaren sprutade in något vävnadsdödande som skulle ta bort dessa tillväxter. Detta gick nog bra, men efter några veckor fick jag istället en bristning på vadmuskeln. Det gjorde extremt ont. Efter en tid skickade öppenvårdsläkaren mig till iKlinik, där Sara tog hand om mig på ett väldigt bra sätt. Vi har nu kämpat tillsammans i många månader och nu börjar jag få styrka i vadmuskeln igen. Från början syntes det inte att jag hade någon sådan, men nu är den dåliga nästan lika stor som min friska vadmuskel. Stort tack till Sara för all hjälp och alla övningar.

FR

Efter 3 års träning för att komma från normal kondition till att genomföra ett halv maraton så kände jag att jogga var min absolut bästa träningsform, och jag njöt av att lätt kunna springa 5-10 km. Tyvärr blev det nog lite för mycket jogging för min kropp och jag fick en inflammation i hälen, var tvungen att sluta hade väldigt ont när jag sprang och promenerade.

Fick ett tips av en kollega på jobbet om iKLINIK och bokade tid.

Efter ca 16 veckors tejpning, träning för att förändra min belastning och stötvågsbehandling tillsammans med sjukgymnast Madeleine Mayr så sprang jag ytterligare en halv mara och är nästan smärtfri idag.

Jag vill varmt rekommendera iKLINIK, personalen är väldigt professionell och kunnig och stämningen är alltid glad och trivsam.

Jocke

En triathlon tävling i slutet av maj var det stora målet för mig och på grund av en viss obalans mellan intelligens och motivation hade jag redan i februari fått problem med löpträningen i form av benhinneinflammation. Jag har sedan tidigare bra erfarenhet av Iklinik så därför kontaktade jag dem och fick träffa Ivana.

Vid första besöket konstaterade Ivana att det var benhinneinflammation som var mitt problem och uteslöt stressfraktur vilket jag var orolig för att det kunde vara. Vid detta tillfälle satte hon in en första behandling i form av IMS (nålbehandling) och med mig hem fick jag styrke-och stretch övningar att göra hemma samt ett löpschema som innebar kontrollerad stegvis ökning. Jag besökte Iklinik och Ivana varje eller varannan vecka för IMS behandling och problemen med benhinneinflammation minskade och antalet löpkilometer per vecka började närma sig den nivån jag hade planerat att ligga på. Ett litet bakslag då jag tyckte att det började bli värre gjorde att vi senare bytte metod till stötvågsbehandling istället.

”Påtvingad” minskad löpträning för en triatlet innebär ökad mängd cykelträning vilket i mitt fall resulterade i en överansträngd rumpa. Ivanas ”bad ass treatment” i form av IMS plus stretch och foamroller övningar för hemmabruk samt stegvis ökning av träningsdosen gjorde att jag ganska snabbt fick rätt även på detta.

I maj genomförde jag min tävling som planerat utan oro över att behöva bryta på grund av skada vilket var väldigt skönt för det finns tillräckligt med annat att oroa sig för under en triathlon tävling.

Sett tillbaka så är jag mycket nöjd min den hjälp jag fick samt förståelsen för att man inte kan/vill vila bort skadorna. Jag är även nöjd med all kunskap jag skaffat mig genom att under behandlingstillfällena mata Ivana med frågor som rör träning/stretching/skador osv. Framöver kommer jag fortsätta med mina styrke och stretchövningar i förebyggande syfte. Nu är det ny satsning mot ny tävling men med erfarenheten jag fått med mig från Iklinik skall det göras på ett smartare sätt med balans mellan intelligens och motivation. Skulle jag ändå råka ut för någon idrottsrelaterad skada så är iklinik det givna alternativet att söka hjälp från.

A.O

Efter att inom loppet av ett år stukat samma fot tre gånger under gympapass och på grund av detta haft minskad stabilitet och ont till och från på insidan av foten bestämde jag mig för att göra något åt saken. Jag tog kontakt med iKlinik och fick svar dagen efter och en tid omgående hos Rebecca. Hos Rebecca insåg jag att jag faktiskt hade ett problem, som i längden skulle kunna förvärras, men ett problem som skulle kunna åtgärdas med träning. Jag fick övningar anpassade för att bygga upp stabiliteten på insidan av foten, övningar som sedan successivt trappades upp. Jag känner mig oerhört väl bemött, speciellt då jag själv tvivlade på om det faktiskt var lönt för mig att gå till en sjukgymnast, men här togs problemet på allvar. Nu några månader efter mitt första besök är jag inte längre rädd för att faktiskt använda min fot till att hoppa och springa och jag känner inte av den lika mycket längre. Rebecca gav mig verktygen till att bygga upp stabiliteten, nu är resten upp till mig.

Sophie

I slutet av December påbörjade jag min träning inför Vasaloppet. Tidigare hade jag åkt på 12:15, 11:15 och 10:45. Ok tider men jag hade någon tanke på att i a f åka under tio timmar i år. Men, efter andra träningspasset på rullskidor kände jag en överansträngning i vaden. Men det blev inte värre så så jag fortsatte träna. Dock, efter några veckor hade det ännu inte blivit bättre så jag träffade Ivana på i-Klinik, fick behandling och övningar för att stärka upp. Det blev klart bättre! Sen fick jag göra träningsuppehåll på nästan två veckor pga sjukdom, och när jag skulle komma igång igen så smällde det till i vaden! Fick en rejäl muskelbristning, vilket Ivana behandlade med tvära friktioner, laser, och hemövningar för att stärka upp. Det var tio dagar kvar till Vasaloppet….. Köra på eller ställa in???….Efter intensiv rehab och mer behandling av Ivana så bestämde vi att jag åker upp till Sälen på fredagen. Lördagen gjorde jag ett testpass i spåren. Kändes ok men med lite ansträngd vad. Kom dock fram till att chansa på att det skulle funka till Vasan Öppet spår på måndagen. Gick upp kl fyra på morgonen….. till spåret för att ställa ut skidorna långt fram….. invänta starten kl sju….. började köra….. kände lite i vaden… men den verkade hålla….. fortsatte…. En mil till, en till, och en till, ja nio stycken faktiskt…. utan att det hände något i vaden, och gick i mål på rekordtid!

Från tidigare 12:15, 11:15 och 10:45 kom jag i mål på 09:12! Mycket trött, mycket nöjd, mycket lättat över att rehaben hade funkat, och vaden höll. Tack Ivana!

Stefan

Last year I got in contact with Iklinik, after looking for a while for an sport therapist. I got in May last year an injury in my left heel that got worst when I started to run, to the point that  I couldn’t run anymore.

Through some friends in Lund I got in contact with iklinik  and I am very grateful for that.

My therapist was very patient and resourceful in trying different approaches for finding the right one for my injury. After almost two months I felt really good and on the right track to recovery.

I will truly recommend the iklinik team to anyone with this kind of problems.

Maria

Ont i en tå efter ca 30-40 min ansträngning. Jag hade innan mitt besök på iKlinik varit på besök hos läkare och andra sjukgymnaster utan att någon åtgärd vidtogs. Man famlade i mörker och gav upp. Efter att iKlinik undersökte tån när smärtan provocerats fram provade vi olika inlägg som inneburit att smärtan uppkommer efter betydligt längre tid av ansträngning. Plan finns att förbättra inläggen vid behov. Jag kan nu springa i minst 60 min utan besvär.

NB

Var aktiv meddeldistanslöpare tills jag var 16 år men har fortsatt med kontinuerlig löpträning. Är nu 47 år och har under de senaste 4-5 åren haft problem med en ömmande hälsena vilket har omöjliggjort regelbunden träning. Har kunnat springa längre sträckor (8-10 km) med smärta, med konsekvens att träning inte kunde genomföras på flera dagar. Har under de senaste 4 åren varit i kontakt med 4 olika sjukgymnaster/mottagningar i olika omgångar för att få bukt med problemet men utan resultat. Har även provat med längre vila, men problemen har kommit tillbaka mer eller mindre omedelbart då jag har börjat löpträna.

För ett antal månader sedan gjorde jag ett nytt försök att lösa detta ”hopplösa” problem och sökte hjälp hos iKlinik. Där träffade jag Ivana som gav mig ett antal stötvågsbehandlingar. Dessa  hade en viss effekt, men då hälsenan var fortfarande öm fick jag därför en tid hos Lars-Erik för att med ultraljud se hur hälsenan såg ut. Undersökningen visade en normal frisk hälsena, men hinnan som omsluter vadmuskel och hälsena var inflammerad runt hälsenan. Eftersom stötvågsbehandling inte hjälpte för detta problem fick jag  istället ett antal behandlingar med ”tvära friktioner”. Det blev ytterligare lite bättre, men dock inte bra. Fortfarande öm och smärtan kom inom 1-2 kilometer då jag testade lugn löpning.

Vi hade nu provat det mesta (även nålar i vaden…) men då problemen kvarstod så fick jag en remiss/tid hos Paul Nilsson på Cura-kliniken. Där fick jag en ultraljudskoll och en injektion vid sidan om hälsenan. Enligt Paul hade kroppens läkningsprocess avstannat vilket medförde den kroniska smärtan.

Sprutan innebar minst en veckas vila, vilket inte var något problem då jag hade lyckats stuka den andra foten så kraftigt att den inte gick att gå på. Fick så klart hjälp av Ivana även med detta problem. Initialt med avlastning och medicinsk laser, och då foten gick att belasta något, även ett träningsprogram för att stärka upp foten.

Har nu, efter ett antal månader kommit igång med löpträning igen, och kan kan göra detta utan smärta i hälsenan. Helt fantastiskt!

Mycket nöjd med all hjälp och bemötande jag har fått av iKlinik. De gör allt för att hitta en lösning. Så, trots små framsteg under min behandling kände jag aldrig någon oro över att Ivana skulle fixa detta.

Henrik

Det var första matchen på innebandysäsongen och jag var otroligt taggad då vi skulle möta mitt gamla lag. Dock hann det knappt gå mer än två minuter och jag låg på golvet efter att ha trampat snett. Jag fick hjälp av mina coacher med att linda foten och höll den i högläge direkt efteråt. Då det inte var första gången det här hände kände jag inget behov av att åka till sjukhuset. Jag lånade ett par kryckor av en vän och under de närmsta dagarna gick jag från att inte kunna gå på foten alls till att klara mig utan kryckorna. Efter ung. två veckor kände jag dock att något inte var rätt, foten som dittills hade känts bättre dagligen började nu kännas sämre för var dag. Jag uppsökte läkare som undersökte foten och sa hon skulle skicka en remiss till röntgen. När en och en halv vecka hade passerat och jag fortfarande inte fått någon remiss ringde jag tillbaka och fick en ny tid för undersökning, då läkaren konstaterade att jag dragit på mig en inflammation i hälsenan. Jag fick utskrivet antiinflammatoriska tabletter och kontaktade iKlinik, där jag fick en tid veckan därpå.

Första gången jag träffade min sjukgymnast Madeleine Mayr var 6 veckor efter att jag först skadat foten. Jag kunde vid det här laget fortfarande gå på foten men jag hade smärta på flera olika ställen och vid nästan alla rörelser. Det var så illa att Madeleine ville utesluta fraktur innan hon påbörjade någon behandling. Jag fick en remiss till röntgen som visade att jag som tur var inte hade någon fraktur. Smärtan jag kände kom till stor del från att jag inte rört på foten tillräckligt och det hade skapats en stelhet. Madeleine hjälpte mig initialt med lätta övningar jag kunde göra hemma och direkt började jag känna förbättringar. Under den här tiden fortsatte jag med mina antiinflammatoriska som hjälpte med hälsenan. Efter ett par veckor började Madeleine med intensiv behandling av mitt ligament där hon jobbade med tvära friktioner 3 dagar i veckan. Hon passade också på att massera min hälsena då jag inte kunde fortsätta med mina tabletter under tiden hon jobbade med ligamentet. Jag fick dagliga övningar att göra hemma, både för att stärka ligamentet och för att sträcka ut hälsenan. Förbättringarna jag kände från gång till gång var helt otroliga! Behandlingen av ligamentet var allt annat än skönt, men att kunna känna så klar skillnad i smärta och rörlighet efter så kort tid och från gång till gång var ovärderligt. Madeleine hade uppenbarligen valt helt rätt behandling för mig och alla övningar hjälpte läkandet. Jag är i dagsläget fortfarande inte 100%, men då jag skall iväg på en längre resa kunde vi inte boka in fler tider. Jag är tillbaka och tränar igen vilket är det viktigaste för mig, och hoppas på att inom några veckor inte längre känna några som helst besvär av min skada.

Janni

Efter att ha tränat med ömmande insida av fotled i en vecka utan att lyssna på kroppen så kunde jag inte längre springa. Utan förbättring efter en tids vila så valde jag att ta kontakt med iKLINIK för hjälp och fick träffa Ivana.

Eftersom att problemen uppkommit från ingenstans och smärtan kom från en ovanlig punkt i foten så var det lite svårt till en början att fastställa vad som faktiskt var fel. Men efter en tid av tester av vilka rörelser som smärtan kom ifrån och vilka övningar som var lagom krävande så fick jag ett program av övningar att göra hemma. Detta kombinerade vi med stötvågsbehandling en gång i veckan. Då detta gav positivt resultat så fortsatte vi med detta upplägg, fast med små upptrappningar i varje övning allt eftersom. Idag känner jag att jag är starkare i mina fotleder/fötter än tidigare och jag tränar helt problemfritt!

Om jag skulle dras med en skada igen så skulle jag garanterat återkomma till iKLINIK då jag vet att jag blir behandlad med modern utrustning och av proffsig personal. I mitt fall fick jag också ett intryck av att det finns en stark drivkraft att lösa problem som man tidigare inte stött på eller känner till.

Gustav

Jag hade länge gått med en svullen och ömmande hälsena. Slarvigt! Inför en utlandsresa bestämde jag mig för att ta kontakt med iKLINIK. Där träffade jag Rebecca Stjärna som lyssnade, funderade, gav nyttiga övningar att jobba med hemma och stötvågs-behandling. Det pågick under hösten 2013. Hälsenan blev stärkt men svullnaden och ömheten kvarstod. Vi diskuterade alternativa behandlingar på sikt.

Under min utlandsresa hade Rebecca utbildats på medicinsk laserbehandling och frågade mig i slutet av april 2014 om jag ville prova. Rebecca var själv lite tveksam, vetenskapen bakom var inte helt solkar.. men vi provade och det gjorde faktiskt skillnad, redan efter några gånger. Vi avslutade behandlingen före sommaren. Nu, november 2014,  är min hälsena fortfarande lite öm, men den känns stark och svullnaden har gått ned till ett minimum. Jag tycker att jag är besvärsfri och gör obehindrat det som jag vill och tidigare undvek –gympa, långa promenader i terräng.

MEN jag undviker också förstås helt promenader med koketta skor med klack och har alltid någon form av dämpning för hälen i skor som jag går i.

Det var roligt att samarbeta med Rebecca. Det hon tog min gamla, misskötta hälsena på allvar. Hon förklarade hur hälsenan påverkas av  de rörelser jag fick i läxa och vad jag bör undvika att göra eftersom jag är gammal.

Tilly Ajger

Var på annat ställe för behandling av hälsporre med kortison vilket gjorde besvären värre, hittade iKlink på nätet då jag letade efter andra behnadlingsformer av hälsporre. Fick tid omgående för stötvågsbehanling. Nu efter behandlingsperioden och läkperioden så upplever jag inga problem alls mer. Alla på kliniken som jag stött på har ett trevligt sätt och tar hand om klienterna på ett utmärkt vis.

Mo

I ungefär 2 år började jag få fruktansvärt ont i min vänstra fot, det fanns till och med dagar då jag inte ens kunde stödja mig på den utan fick nästintill hoppa på ett ben för att kunna komma fram.

Jag fick tillsist tipset av min syster som även hon har besökt Iklink för besvär med hennes ben. Jag bokade tid och fick träffa Frida som berättade för mig att jag hade ”hälsporre”

Första besöket tejpade vi min onda fot och visst det hjälpte till den graden att jag kunde någorlunda ”gå” på foten. Men smärtan var kvar än.

Så efter att vi testat tejpa en gång till så började vi med stötvågsbehandlingen.

Jag ska inte ljuga, det gjorde rätt ont! Men jag överlevde och 5 stötvågsbehandlingar senare är min fot helt frisk! Jag kan gå Power walks, jag kan till och med jogga lätt på den och jag känner ingen smärta! Det känns helt underbart!

Jag tackar helhjärtat Iklink för all hjälp och inte minst min sjukgynmast Frida Berlin som var hur trevlig och hjälpsam som helst!

Sara 

En skön skiddag i Alperna förbyttes i ett ögonblick,  en avsliten hälsena följt av sjuktransport,  operation och konvalescens. Efter drygt två månader med gips och ortos var det dags för rehab, med en normal vadmuskel och en som mest kändes och såg ut som sparris . Av en arbetskamrat fick jag tipset om I klinik.  Jag fick snabbt träffa Frida Berlin och komma igång med träningen. Att som medelålders man våga genomföra övningar trots smärta, att utmana sig själv och sakta tänja gränserna för att återvinna tidigare styrka och rörlighet kräver stor tillit. Jag har upplevt detta och stor förståelse, kunskap och engagemang hos ”min” sjukgymnast. Vi satte gemensamt mål för de olika övningarna och för behandlingen i stort, att åter kunna jogga, spela fotboll med min lille grabb och att åka skidor. Nu efter 1,5 års kämpande känner jag att jag till fullo kommit tillbaka till mitt gamla jag.

X

Jag fick under slutet av våren ont under hälen. Det var inte särskilt besvärande till en början, jag kunde springa med det utan att det kändes mycket värre, snarare försvann smärtan efter att jag sprungit ett litet tag. Efter ett tag upptäckte jag dock att ju mer jag sprang, desto värre blev det. Jag körde dock på som vanligt. I mitten på juli sprang jag en femdagarstävling med cirka två timmars löpning om dagen. Efter det tog det i princip stopp. Jag kunde inte springa längre eftersom det smärtade för mycket. Jag vilade någon dag och försökte sedan springa igen. Jag klarade att genomföra mitt planerade pass, men efteråt kunde jag inte ens gå.

Jag sökte efter sjukgymnaster och fick snabbt tid hos iKlinik. Diagnosen plantar fasciit (som många – felaktigt har jag lärt mig – kallar för ”hälsporre”) ställdes direkt och jag fick löpförbud. Vi påbörjade stötvågsbehandling en gång/vecka och till en början tyckte jag att det hjälpte. Efter ett tag kändes det dock som att stötvågen slog upp skadan mer än den reparerade och vi gick då över till laserbehandling istället. Även det körde vi ungefär en gång i veckan, men ibland oftare. Jag har också under hela behandlingsperioden kört stretchövningar för foten samt använt en foamroler som jag har rullat foten över. Övningarna och lasern har hjälpt mig otroligt mycket och idag, ungefär två månader senare, har jag bara ytterst lite känning kvar i foten. Jag vågar inte riktigt börja springa ännu, men jag tror inte att det är många veckor bort.

Är grymt tacksam för att jag fick hjälp så snabbt på iKlinik och bemötandet har varit jättebra.

Anna

Jag fick nys om iKlinik via mitt gym och gick inledningsvis dit p g a min fot. Efter en ordentlig genomgång fick jag ett antal övningar som gjorde att jag kunde träna i större omfattning. Då gjorde sig emellertid en gammal axelskada påmind. Eftersom jag fått så stort förtroende för iKlinik gick tillbaka dit. Med hjälp stötvågsbehandling och nya övningar kan jag nu träna obehindrat. Fick även hjälp med mina händer genom laserbehandling. Min läkare stod handfallen och ordinerade bara en massa piller. Men bästa Ivana på iKlinik fixade det. Tack, du är bäst!

Cecilia

Jag uppsökte sjukgymnast för jag hade smärta i knävecket/övre vaden när jag satte mig på huk. Min sjukgymnast Ivana undersökte mig men det var en svår nöt att knäcka. Jag fick några hemgångsråd, bland annat skulle jag stretcha och utföra excentrisk träning för baksida lår/hamstring då det var baksida lår som smärtade vid undersökning. Det kändes lite bättre med övningarna men det gjorde ändå ont när jag utförde vissa rörelser.

Efter att ha försökt behandla problemet men inte kunnat komma hela vägen tog Ivana hjälp av kollegan Marcus Nilsson som kände och klämde och tillsamman med Ivana kom fram till exakt vad det var som orsakade min problem. Problemet satt i en liten muskel i knävecket vid namnet Popliteus. Tydligen är det en ovanlig muskel att ha besvär ifrån.

Efter detta så träffade jag Ivana 2-3 ggr i veckan under ett par veckor för att försöka få bukt med smärtan. De första gångerna gjorde behandlingen väldigt ont men för varje gång blev det bara bättre och bättre och sista behandlingen så kändes det inte alls.

Desirée

Jag besökte Ikliniken för mina hälsenebesvär och fick hjälp av Sara Nilsson. Hon gjorde en ordentlig undersökning vid första besöket och följde upp utvecklingen noga därefter. Hon lyssnar noga på mina beskrivningar och ställer bra frågor för att hitta roten till problemen och ge lämplig behandling. Hon är dessutom mycket tillmötesgående och det har varit lätt att boka tid och även ändra vid behov. Jag är mycket nöjd!

S

Jag fick problem med min hälsena oktober 2013. Jag fick då träningsprogram samt akupunktur hos annan sjukgymnast. Det blev mycket bättre men inte helt bra, fortfarande värk i vila i perioder, ont vid långa promenader och allmän stelhet. Fick Iklinik rekommenderat av en vän och sökte mig hit, här har jag fått stötvågsbehandling samt övningar att göra hemma. Nu är jag smärtfri och kan gå långa sträckor utan problem – underbart!

Viss stelhet finns kvar ;  ”stretcha, stretcha, stretcha” säger Ivana… 🙂 Det ska jag!

Jag ger mina bästa rekommendationer både vad gäller bemötande, tillgänglighet och behandlingsresultat!

Kerstin Ånhammar

Jag är löpare sedan många år och råkade ut för min andra hälsporre i april 2013. När den inte ville ge med sig efter tejpning, vila och alternativ träning vände jag mig till i klinik i januari 2014. Efter en noga undersökning konstaterade Martin  att min hälsporre troligtvis skulle kunna behandlas med stötvågsbehandling. Under de följande två månaderna fick jag behandling en gång i veckan samt goda råd om löpning och läkning. Martin har mycket goda kunskaper om hälsporre, vad man kan uppnå med behandling och förvänta sig framöver. Jag fick goda råd om egenvård mm. Martin var mycket noga med att ta reda på hur det kändes och att anpassa behandlingen efter behov för att få så bra effekt som möjligt. Det gjorde ont ibland vid behandlingarna men efterhand så avtog smärtan i hälen i stort sett helt. Jag fick börja springa igen i slutet av mars. Det kändes bra att springa igen, även om det i början kunde kännas lite i hälen vid enstaka tillfällen. Nu, tre månader senare har jag ingen smärta i hälen alls. Jag sprang faktiskt halvmaraton, Göteborgsvarvet, i mitten av maj, vilket jag egentligen inte hade räknat med att jag skulle hinna bli bra till, men det var inga problem. Hälen funkade även under Malmömilen i helgen. 
Överlag så är jag mycket nöjd med mitt besök på iklinik och den behandling jag fick. Bemötandet var proffsigt och det var lätt att få tider som passade. Jag kan rekommendera att prova ikliniks behandling vid hälsporreproblem.

Lena

Efter skidåkning vecka sex var det dags att packa bilen för hemfärd dagen efter. På väg in från bilen halkade jag och föll.
Det gjorde rejält ont i vänster vrist men inte värre än att jag kunde stödja på benet. Efter att ha konsulterat min omgivning fastnade vi för att jag stukat benet.
Efter två dygn var jag åter hemma och konsulterade då en läkare. Diagnosen blev spiralfraktur i vänster vadben nere vid vristen. Efter fem veckor i gips var benet svullet, cirkulationen dålig och musklerna påtagligt försvagade. Jag behövde snabb hjälp av sjukgymnast. Den fick jag hos iKlinik av Ivana Bojanic. Jag blev vänligt bemött och försågs med ett träningsprogram för hemmabruk. Därutöver fick jag tillfälle att träna hos iKlinik under professionellt överinseende. Träningsprogrammet byggdes successivt ut och anpassades till min framgång. Nu känner jag mig återställd och benet är inget som jag tänker på i min vardag. Jag kan varmt rekommendera iKlinik och den behandling jag fick där.

Jan Gustavsson

Efter att haft problem med min fot under en väldigt lång tid så kom jag till Dr Lars-Eric Bröddén. Efter noggrann undersökning och röntgen skickade han mig till iKLINIK och Marcus Tervahauta. Marcus såg genast att min fot lagt av att arbeta själv, hade även rätt kraftig inåtlutning på foten samt en lindrig artros.

Efter noggrann genomgång av foten började Marcus försöka få igång min fot, det var emellannåt en rätt smärtsam behandling. Fick ett träningsprogram med mig hem, som han genast såg om jag hade fuskat med. Tyckte redan efter ett par besök att foten kändes bättre. 
Idag kan jag gå långa promenader, hålla igång hela dagen på arbetet där jag står och går mycket utan att ha ont.

Jag kan varmt rekommendera Marcus och Lars-Eric.

Inez

Jag tog kontakt med iKlinik i september 2013 på grund av smärtor i foten. Jag hade haft problem av och till i båda fötterna ett tag men den senaste tiden hade vänstra foten blivit helt hopplös. Smärtan hade nått nya nivåer och bara att gå korta sträckor var svårt. Efter att ha skickat mail till iKlinik ringde de upp inom en timme och gav mig en tid bara några dagar senare. Vid mitt första besök ställde Emma diagnos – överbelastning och inflammation i peroneus longus (en sena på utsidan av bakre foten). Jag fick ett övningsprogram och vi kom överens om att försöka med stötvågsbehandling för att snabba på läkningsprocessen. Det tog ett antal ganska smärtsamma stötvågsbehandlingar men mina besvär blev gradvis bättre. Jag kunde då öka min egen styrketräning av fötterna och till och med ta upp min löpträning så smått vid årsskiftet. Allt kändes ganska bra men då fick jag problem med mitt knä. Sofie på iKlinik konstaterade att jag hade fått problem med knäskålssenan, antagligen på grund av felbelastning för att jag hade haft problem med foten under en längre tid. Jag fick snabbt hjälp även med mina knäproblem. Med hjälp av tejp, stötvågsbehandling och gradvis ökad träningsdos har jag nu återigen kunnat börja springa. Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med hjälpen jag har fått på iKlinik. De har korta väntetider, ett proffsigt bemötande och de är mycket lösningsfokuserade. Framförallt tar de dina besvär på allvar och ger inte upp förrän de har hittat en behandling som hjälper.”

Hälsningar, Anna  

Hej!

Jag började att gå till Rebecca på iklinik pga att när jag som väldigt ung fick en rätt stor fotfraktur. Jag var 16 år när jag skadades första gången och gjorde min första operation. Men jag fick först kontakt med Rebecca nu efter min tredje operation. Hon har varit kanon på alla sätt, bra bemötande, väldigt kunnig i sitt yrke, alltid glad m.m. Men tyvärr så blir väl inte min fot mycket bättre.! Jag får acceptera och leva med att rörligheten och smärtan kan inte bli bättre än vad den är. Men med tack vare de övningarna vi gjort så har det inte blivit sämre heller.

Men det hindrar mig inte från att röra på mig försöker hitta lösningar så det inte gör för ont, löpningen är dock ett hinder tyvärr.

Men ring de på iklinik för de kan sitt jobb!

Anonym

För cirka ett halvår sedan skadade jag mig när jag spelade fotboll och jag kände direkt att det inte stod helt rätt till. Jag har spelat fotboll i många år och trodde att ett par veckors vila skulle göra susen för min skada men det skulle visa sig att så inte var fallet. Tiden gick och problemet kvarstod så jag bestämde mig för att uppsöka hjälp för att få bukt på problemet. Jag uppsökte iKlinik och det skulle visa sig vara ett mycket bra val! Vid mitt första besök hos dem fick jag bekräftat att det inte var foten det var fel på (som jag själv hela tiden hade trott), utan att jag hade fått en kraftig sträckning i muskelsenan ovanför den yttre fotknölen. Jag fick hjälp av Ivana Bojanic, en mycket duktig och kunnig sjukgymnast som jag varmt kan rekommendera! Behandling sattes igång direkt och jag fick tips på bra övningar att starta med. Allteftersom att veckorna fortskred så stegrades övningarna och jag kände av min skada mindre om mindre för varje gång. Nu har jag äntligen börjat spela fotboll igen och det har jag att tacka iKlinik för! iKlinik har förutom kompetent personal bland annat fräscha lokaler samt bra möjligheter och utrusning för att kunna utöva sin rehab på ett framgångsrikt sätt. Det är klart att jag inte hoppas att jag får någon skada i framtiden men om så är fallet är valet enkelt vart jag ska vända mig, nämligen iKlinik!

Anton

Under sommaren 2013 fick jag kraftig smärta till och från i båda mina fötter och i september 2013 blev den permanent.

Efter besök hos sjukgymnasten och doktorn på min vårdcentral fick jag konstaterat inflammation i senan i båda fötter. Där fick jag höra att det inte fanns något att göra mer än att vila bort det. Svårt med tanke på att mitt jobb är ett mycket aktivt sådant. Först efter ett besök på företagshälsovården fick jag tips om iKlinik och stötvågsbehandling.

Sagt och gjort! Jag traskade ner dit och landade hos Martin Lindén, som är en pärla. Väldigt sakligt och professionellt guidade han mig igenom den tuffaste tiden med behandling och frustration.

Ända fram till idag då jag är på fötter igen och på bättringsvägen, utan behandling, och jag kan jobba heltid igen efter ca sex månaders pendlande sjukskrivningar.

Jag rekommenderar iKlinik varmt. Alla jag mött där nere har varit mycket hjälpsamma och vänliga, professionella, konstruktiva och kunniga.

Anne

Jag fick plötsligt ihållande och molande smärta i hela högerbenet utan någon uppenbar anledning. En läkarundersökning ledde till en remiss till sjukgymnast. Jag hade vid tidigare tillfälle besökt iKlinik och tyckte då om bemötandet och kunnandet. Jag fick snabb, professionell och effektiv hjälp med att hitta rätt träning för att kunna komma på bättringsvägen. Jag är glad och tacksam för det och vill tacka Rebecca  för all hjälp.

Harald

I maj månad efter ett stepp pass fick jag ont i hälen. Jag trodde att det skulle gå över men det fortsatte bara att göra ont. Googlade på internet o alla symptom stämde med hälsporre. Värst var det på morgonen, jag kunde inte belasta foten och hade riktigt ont. Tog kontakt med vårdcentralen där jag fick tid hos sjukgymnast. En gång i veckan och sammanlagt 6 ggr gick jag dit och fick tejpat foten, tyvärr hjälpte det inte. Läste om stötvågsbehandling mot hälsporre på internet. Blev rekommenderad att gå till Iklinik av sjukgymnast på min vårdcentral. Jag har fått fem behandlingar och är nu helt besvärsfri. Vill tacka Rebecca för all hjälp och hennes trevliga bemötande. Kan varmt rekommendera iKlinik.

Annette

När jag sprang Lundaloppet i år överansträngde jag vaden efter ett hårt vadpass på gymmet två dagar tidigare, och kunde inte gå på två dagar. Jag kunde snart stå på benet, men jag fick ont efter långa promenader och kunde inte jogga. Tyvärr fick jag ställa in Göteborgsvarvet, som jag sett fram emot. I juni började jag gå till Martin på iKlinik och han började redan vid första tillfället med akupunktur för att aktivera vadmuskeln igen och på så sätt minska spänningen. Efter några besök kunde jag successivt jogga kortare sträckor och när vi träffats ytterligare några tillfällen för akupunktur blev jag helt bra. Innan sista behandlingen sprang jag till och med milen. Jag är väldigt nöjd med behandlingen och resultatet. Fördelarna med iKlinik var att det gick snabbt att få tid till första mötet, och i övrigt var det väldigt flexibelt med tider. Dessutom var Martin väldigt lyhörd för min skada och började med en effektiv behandling direkt. Jag har anmält mig till Göteborgsvarvet nästa år och är glad att jag redan kunnat komma igång med träning och är bra igen.

Annie

Jag hade ont i min häl (hälsporre/plantar fasciit)i cirka tre månader innan jag tog kontakt med IKLINIK som jag blev rekommenderad av annan sjukgymnast på min arbetsplats. Trodde det skulle gå över av sig själv men icke! Det var värst på morgonen, kunde inte stödja på hälen p g a smärta. Jag blev behandlad med stötvågsbehandling + tejpning i fem omgångar (juli-augusti) och det hjälpte!!! Bra skor och/eller inlägg är att rekommendera! Nu är jag besvärsfri. Tack Rebecca och Emma!

x

Jag fick tipset om iKLINIK och sjukgymnasten Marcus via min vän som fått hjälp med en idrottsskada här tidigare. Jag är friidrottare (långdistanslöpare)och hade fått en stressfraktur samt besvärades av andra ytterligare smärtor i min fot. Jag kom till och fick hjälp snabbt hos Marcus som gav mig rehab-övningar och sedan behandling för problemen med min fot som kvarstod efter att stressfrakturen läkt. Jag lyckades med den hjälpen få tillbaka rörligheten i min fot samtidigt som smärtan avtog.

Jag känner att jag verkligen blev tagen på allvar och jag är jättetacksam för den hjälp jag fått och är nu på väg tillbaka till min idrott. Man känner sig alltid varmt välkomnad på iKLINIK och alla i personalen har alltid ett leende på läpparna.

Evelina

Jag har tidigare haft problem med min vad, och på ett träningspass small det till. Jag misstänkte en muskelbristning, och kommande morgon hörde jag av mig till iKlinik. Jag fick tid redan dagen efter och de kunde bekräfta min teori om muskelbristning direkt. Jag fick hjälp av Rebecca och hon la direkt upp en plan för hur vi skulle behandla min vad.

Jag märkte direkt att Rebecca visste vad hon pratade om och via en enkel tejpning på benet hade behandlingen påbörjats. Efter en veckas vila var jag på återbesök och tack vare tejpningen jag fick var jag redan mycket bättre. Jag fick några övningar att göra hemma samt instruktioner för hur jag skulle gå tillväga för att det skulle läka så fort som möjligt.

Jag begav mig hemåt och följde hennes instruktioner och redan efter några dagar kunde jag springa lite lätt.

Det blev bättre och bättre och tillslut kändes det 100 % bra, och detta på bara två veckor!!!

Jag rekommenderar iKlinik till alla som har någon form av idtrottsrelaterade skador, de vet verkligen vad de snackar om!

Fredrik

För nästan 3 månader sedan fick jag ont i min vänstra häl. Det gjorde mycket ont varje gång jag satte ner foten. Jag letade på nätet efter någon sorts behandling och fann då ett program som heter ”Exentrisk träning vid hälsenesmärta”. Det var ett tufft program med trappträning. Det smärtade oerhört mycket och jag hade ont länge efter det att övningen var slut. Jag var samtidigt rädd att hälsenan skulle brista.

Då tog jag kontakt med iKLINIK. Där möttes jag av kunnig och mycket trevlig personal. Vi började min behandling med tåhävningar och försiktiga hältöjningar.  Efter ett tag pratade Rebecca med mig om stötvågsbehandling och förklarade vad det var. Jag tyckte att i detta läge var det värt att prova. Jag är glad att jag gjorde det för nu efter 5 behandlingar är jag helt bra och kan gå utan att det gör ont. Tack för hjälpen!

Anna-Lisa

Jag har under ca 7 års tid haft problem till och från med ena hälsenan som uppkom efter hård belastning under ett långlopp på inlines. Jag har varit rätt så aktiv med diverse konditionsidrotter och främst löpning, cykel och längdskidor. De senaste åren har det starkt begränsats pga smärta i hälsenan. Jag har provat excentrisk träning i ett par omgångar, men har aldrig känt att det hjälpt särskilt mycket och kortisonbehandling var inget alternativ, då senan såg så pass bra ut på ultraljudsundersökning. Ett tag hade jag problem av att bara vara ute och gå. Sökte åter hjälp och fick efter ultraljud remiss till sjukgymnast. Så jag började leta igen på nätet för att välja sjukgymnast och läste om stötvågsbehandling och positiva resultat på iKlinik i Lund. Kundreferenserna hjälpte mig också då jag såg andra med liknande besvär, där behandlingen såg ut att fungera. Jag kontaktade Marcus för ett första möte. Marcus kunde under första undersökningen konstatera att stötvågsbehandling kombinerat med stretchning, skulle kunna fungera för mig. Vi började med stötvågsbehandlling fem gånger med en veckas mellanrum. Efter ett par behandlingar började jag känna en viss förbättring och efter andra eller tredje behandlingen började jag springa så smått igen. Det var stelt till en början men löpningen var en del av rehabiliteringen och Marcus gav mig noggranna instruktioner hur jag stegvis skulle trappa upp med löpningen och stretchning samtidigt som jag skulle vara vaksam hur senan reagerade på stretch- och löpträningen, för att inte överbelasta. Smärtan minskade och efter ytterligare två behandlingar med två veckors mellanrum kunde jag springa utan bekymmer. Tre månader efter sista behandlingen känner jag fortfarande inte av besvären i hälsenan. Det är däremot viktigt att hålla igång då det annars blir lite stelt och jag gör det genom löpning och lite cykel. Marcus har varit fantastisk i uppföljningen vid dessa behandlingar som jag fick och jag kan rekommendera denna behandling. Att kunna träna och röra sig igen utan obehag betyder oerhört mycket.

MS, 37 år

Vår dotter spelar tennis och med sporten kommer olika skador och besvär med den tuffa belastningen som det innebär. Marcus har fixat både axelproblem, en stukad fot som hade läkt fel och blivit stel, ryggont och nackspärr inför tävlingar, ett knä som fått fel belastning vid för hård träning, stukade fingrar osv. Han har alltid ställt upp för oss med kort varsel om det har behövts och vi litar på honom till 100%. Vi har försökt med andra idrottskliniker, men den här är helt klart bäst. Marcus har blick för vad som är fel och varför. Han kan på ett enkelt sätt förklara varför skadan har uppkommit och hur man ska åtgärda problemet. Han kan också sätta sig in i idrotten och på så sätt se om man t ex servar fel och måste göra någon ändring för att slippa besvär i axeln. Hittills har allt vad han har rekommenderat hjälpt vår dotter att på ett snabbt sätt bli fri från skador och komma igång igen med tennis. Hon har också gjort ändringar i sin teknik för att inte belasta sina axlar på ett felaktigt sätt. Marcus har även i förebyggande syfte förklarat vilka muskler hon måste träna upp och hur. Följer man hans ordination så kan man räkna med ett snabbt tillfrisknande. Vi är jätte nöjda med iKLINIK!

A M

Jag fick problem med mina benhinnor för ett tag sedan och bestämde mig för att besöka sjukgymnast och mejlade iklinik. Samma dag ringde Marcus på iklinik mig och vi bestämde in en tid samma vecka. Sjukt snabbt med tanke på hur långa väntetiderna brukar vara annars!
Jag tycker att jag blev väldigt bra bemött och att alla är trevliga och snälla. Marcus gav mig en massa bra övningar för att bygga upp min stabilitet i höften och knäna så att jag så småningom skulle kunna börja springa igen. Nu efter ett par månaders träning kan jag i alla fall springa ett par kilometer vilket är en stor förbättring från innan då det gjorde ont redan i vila. Jag ska fortsätta göra mina övningar lite då och då så att jag blir helt smärtfri.

Isabella

Sommaren 2012 spelade jag fotboll med killarna och fastnade med dubbarna i gräset och tänjde ut ledbanden. På akuten konstaterade man en rejäl stukning och sa att det kunde ta några månader innan foten var återställd. Jag gick i flera månader och trodde det skulle läka av sig själv men det gjorde det inte. Under hösten fick jag tips av folk som hade gått på iKlinik och fått hjälp och var jättenöjda.I december gick Jag till iKlinik där jag fick kontakt med Rebecca. Hon undersökte foten och satte ihop ett träningsprogram till mig. Jag gick på iKlinik 2 gånger i veckan och tränade med Rebecca, utöver det fick jag övningar som jag skulle köra där hemma. Efter tre månader är min fot helt återställd och jag kan spela fotboll igen.

Tusen tack för hjälpen utan dig hade jag aldrig fixat det!

Janne 47

Hösten 2012 övergick jag till att jogga på asfaltväg från grusväg.Efter ett par gånger svullnade vänster hälsena till dubbel tjocklek. Kontaktade sjukvårdsupplysningen som tipsade om Varansalva och vila. Möjligtvis innebar det något mindre smärta men ingen övrig förbättring. Gick så några månader gick därefter till Familjehälsan i Rydsgård. Fick två alternativ, remiss till röntgen och därefter förmodad operation alternativt kontakta iKlinik. Valde det senare alternativet och togs om hand av Rebecca Stjärna. Hon behandlade hälsenan, något smärtsamt, och gav mig ett träningsprogram. Nu, efter tre månaders behandling har jag börjat jogga så smått igen. Jag rekommenderar iKlinik och Rebecca Stjärna i alla möjliga sammanhang eftersom jag anser att de är synnerligen proffsiga.

Hans -46

Jag har haft problem med min fot under lång tid och provat olika behandlingar som de olika läkarna jag besökt rekommenderat. Ingenting hjälpte och jag gav upp hoppet under en viss tid. Av en slump så hittade jag information om iKLINIK och kontaktade dem via mail. Fick snabbt en tid i samma vecka hos sjukgymnast Rebecca Stjärna.

Jag fick en trolig diagnos efter undersökning och därefter stötvågsbehandling och träning av ett senfäste i foten och Marcus Tervahauta konsulterade för att bekräfta Rebeccas diagnos och föreslog i samband med detta att jag skulle använda kompressionsstrumpa för att dämpa svullnaden kring vristen.

Smärtan har nu dämpats jättemycket och då ska man komma ihåg att jag hade ont i foten i flera år innan jag kom till kliniken.

/ A.V 

Efter mycket intensiv vinterlöpträning började jag efter vårens tävlingar känna av smärta i min högerfots häl. Jag tog kontakt med min vårdcentral och fick foten tejpad och vilade från träning. Under följande veckor var situation oförändrad och jag bestämde mig för att gå vidare till iKlinik som hade stötvågsbehandling. Frida tog emot mig på ett professionellt sätt och kom fram till diagnosen plantar fasciit. Vi provade först med inflammationshämmande som inte gav resultat. Därefter inledde vi en stötvågsbehandling om 6 ggr och avslutade varje gång med att tejpa foten för avlastning. Jag fick också råd om hälstretchning och att inte gå barfota på hårda underlag. Frida hade viss förståelse för att jag deltog i en triathlon motion under sommaren som lyckligtvis inte försämrade läget. Först efter 4 stötvågsbehandlingen tyckte jag att det blev bättre och efter 6 var jag helt fri från det onda. Jag fick OK från Frida och började löpträna försiktigt i mina nya skor som jag införskaffat för att hålla min motivation uppe. Jag fortsatte självklart att stretcha. Nu känns allting bra igen. Tack Frida!
Håkan, Triathlet

Den 25 maj stukade jag min högerfot riktigt rejält. Fick tid på en vårdcentral med en rejält svullen fot. Blev ordinerad 3 Ipren om dagen i en vecka, utan tid för återbesök. Hade så ont i foten att jag haltade och knappt kunde gå. Efter två veckor blev jag skickad till röntgen, där hittades inga frakturer, vilket jag är glad för. Men de kunde inte göra mer på VC, utan gav  mig kryckor som jag skulle använda. Då hör till saken att jag jobbar på en förskola och blev inte sjukskriven, vilket inte alls fungerade. Jag lämnade tillbaka kryckorna och fortsatte halta med en svullen, värkande fot. Så en dag fick jag rådet att söka till iKlink i Lund, och det var det bästa jag gjort. Fick tid där den 11 juli hos Frida Berlin, en helt underbar sjukgymnast. Hon konstaterad att jag hade en inflammation i fotleden, och att foten var rejält stukad, plus att jag hade fått andra besvär i foten som jag inte borde haft, men som jag fått pga att jag gått fel och haltat. Fick börja med en tablettkur, och med en ny tid för åter besök. Där efter blev det övningar för foten, först i liten skala för att sedan utökas. Fick också låna ett fotledsskydd som jag hade några veckor för att stabilisera foten. Sen när skyddet togs av så fortsatte jag med olika övningar som jag fått av Frida. Sista gången jag var där var den 10 okt, och jag är nu bra i foten. Det är en sån lättnad när man kan gå och röra sig som vanligt utan detta eviga haltandet. Så kommer även i fortsättningen att anlita iKlinik om något nytt uppstår.  Så jag kan varmt rekommendera iKlinik till alla. Ett stort TACK till Frida som hjälpte mig med min onda fot, men även tack till all personal på kliniken, för ett mycket vänligt bemötande från mitt första besök till det sista. Tack för att ni finns!
Helen

Jag fick rekommendation av en bekant om att Athletic Support hade en ”ny” behandlingsteknik för hälsporre. Då jag haft detta för 7 år sedan och det höll i sig i 1 ½ år, trots tejpbehandling hos ortopeden varje vecka och ortopedtekniska inlägg, eccentrisk träning och stretching blev det inte bättre under nästan 5 år. Så när jag fick ont denna gången var jag väldigt angelägen om att försöka bli av med detta så snabbt som möjligt. Jag fick tid dagen efter mitt telefonsamtal till deras tidsbokning och träffade Marcus som snabbt diagnostiserade och påbörjade behandling redan vid första besöket.  Stötvågsbehandlingen eller Shockwave terapi som det kallades gjorde relativt ont under den ca 5 min långa behandlingen men redan efter första besöket så halverades smärtan efter 2 dagar. Det krävdes 4 behandlingar tills smärtan var helt obefintlig och den har inte kommit tillbaka till denna dag 3 månader efter sista behandlingen. Och jag kan jobba och motionera som jag är van vid.

Varma rekommendationer till alla som har eller känner någon som har hälsporre!
Lars 53 år

Löpintresserad som jag är provade jag alternativa skotyper under sommaren 2011 med resultat att jag fick smärtor i höger underben. Jag slutade springa innan det kändes för mycket och började gå till en sjukgymnast. Efter att ha försökt bli bra igen under hela hösten och en bit in under 2012 utan framgång sökte jag mig vidare och fann Iklinik under senvåren. Vilken skillnad! Jag har gått hos Frida och kan bara säga tack – idag (sommaren 2012) springer jag igen utan att känna av någon smärta. Fantastiskt helt enkelt! För mig har Fridas engagemang och förmåga att lyssna och få mig att känna mig sedd varit en positiv upplevelse. Hennes goda blandning av undersökning, behandling och rehabiliteringsövningar (som jag fortfarande gör enligt ordination 🙂 ) gjort att jag har kommit tillbaka ut i löpspåren. Och snabbt dessutom! För övrigt känns personalen professionell och vänlig i allmänhet och de rent praktiska sakerna som t ex tidsbokning och ombokning hanteras föredömligt smidigt. Jag kan varmt rekommendera Iklinik.
Löpglad 35-åring

Under en badmintonmatch fick jag plötsliga problem med min vad, jag trodde att det var en sträckning och att det skulle läka ut av sig själv. Efter tre månader med återkommande problem varje gång jag tränade tog jag kontakt med Marcus och fick tid mycket snabbt. Han undersökte mig och sa att det var en muskelbristning som läkt ihop för stramt och att jag pga detta drog upp ”ärret” i bristningen varje gång jag tränade. Jag fick då 3 behandlingar under en veckas tid som skulle mjuka upp ”ärret” och efter 1,5 vecka var jag helt bekymmersfri, kändes helt otroligt och jag har inte haft problem sedan dess!
Matilda

3 månader efter jag stukade foten rejält så hade jag fortfarande problem med att den var stel och gjorde ont när jag påbörjade träningarna och svullnade och ömmade efter träningarna. Jag kom i kontakt med Athletic Support genom min tränare som hade skickat dit flera spelare som fått hjälp hos dom tidigare. Träffade sjukgymnasten som ställde diagnos på min fot och förklarade att mitt yttre ligament i foten blivit för kort och stelt under tiden det läkt ihop efter det blivit uttänjt vid stukningen. Han mjukade upp ligamentet med fingrarna och manipulerade ligamentet med ett ”litet knak” som inte gjorde ont konstigt nog. Och direkt efter så återfick jag rörligheten i foten igen. Dagen efter skulle jag inte träna men efter det så har jag inte känt av min stukade fot igen och hösten förblev skadefri!
Jens 22 år Fotbollsspelare

Började i januari 2010 känna att det gjorde ont i min högra häl när jag gick på hårda golv. Smärtan blev värre och värre och jag haltade kraftigt även med skor. Köpte två st olika sorters hälsporreinlägg och båda lika värdelösa. Köpte riktiga inlägg- hela foten(foot street) som hjälpte mig lite grann. Började även gå till sjukgymnast för tejpning av häl men det hjälpte ej – bara klåda av klistret. En annan sjukgymnast rekommenderade MBT-skor, vilket jag köpte och de hjälpte lite grann på mina hundpromenader.

Fick via kontakter reda på att tryckvågor är det enda raka. Kontaktade Henrik som gav mig 5 behandlingar. Först lokalisera de ömma punkterna för att sedan köra på med tryckvågorna. Försökte ta det lugnt i två dagar efter behandling för att hälen skulle få en chans att reparera sig efter att sporren slagits sönder. Märkte skillnad av smärtan redan efter första behandlingen. Jag är så tacksam för att äntligen ha funnit den rätta behandlingsmetoden.

Är nu efter fullföljd behandling äntligen bra i min häl.
Tina 44 år

Har under ca 2 års tid besvärats med smärtor från hälsenorna. Då främst vid hård belastning. Detta innebar en begänsning på att kunna utöva fysisk träning. Jobbar på ortopedavdelning så att jag kom själv snabbt fram till att det handlade om en kronisk inflammation i hälsenorna. Valet var att avlasta med minskad fysisk aktivitet och kortisonbehandling. Inget av alternativen lockade, utan jag försökte att ignorera smärtorna så gott det gick. Eftersom jag arbetar med duktiga sjukgymnaster, fick jag under hösten-10 reda på att det fans något som hette shockwave (stötvåg) och att behandlingen utfördes i Lund hos Athletic Support på FoFS Arena i Lund. Kom snabbt i kontakt med Marcus. Han utförde en mkt noggrann undersökning och kom fram till att behandlingen var mycket lämpad för mig. Fick sedan tre behandlingar med ca 10 dagars mellanrum. Märkte snabbt resultat redan efter första behanlingen med smärtfrihet i en veckas tid. Har efter detta varit helt smärtfri och kunnat öka min fysiska aktivitet med bara positiva resultat som följd!
Elisabeth

Allting började med en ovanligt kraftig stukning. Jag lät foten vila en vecka men var sedan i gång med träning igen så sakta. När foten inte blev bra kom min tränare och jag fram till att det nog var bäst att gå till en sjukgymnast. Jag fick då tid hos Marcus som gjorde en utredning av  min fot och diagnosen var seninflammation. Marcus hjälpte mig med intyg och fixade ett bra rehabprogram åt mig. Jag fick ta det långsamt framåt och Marcus var alltid angelägen om att veta hur det gick. Efter att regelbundet ha varit hos Marcus kom jag till den dagen då allt skulle vara läkt och bra – Så var inte fallet. Jag fick gå till Marcus igen, och denna gång fixade han så att jag fick tid på röntgen inom fem dagar. Där fick jag beskedet att till råga på allt hade jag även en fraktur (en spricka i benet som uppstått när jag stukat foten). Så började avlastningen och besök på sjukhuset.

Nu ett halvår efter min stukning funderar jag fortfarande på vad som hade hänt om jag inte gått till Marcus och Athletic Support. Jag har mycket att tacka Marcus för, och jag ger stora rekommendationer!
Friidrottstjej

Jag heter Sten och är född -49, jag fick problem med min ena häl under 2010 och trodde att jag fått ”Hälsporre”. Jag fick till att börja med en remis av min läkare till Ortoped Teknik i Kristianstad där jag fick en inläggssula som gjorde att det blev lite bättre i hälen men jag kunde inte gå barfota. Efter det fick jag ytterligare en remis till en specialist i Hässleholm, Inget att göra blev svaret från specialisten! Jag gick hem och googlade men jag hittade inget som verkade bra. Då ringde jag till Ortopedmedicinska Center i Kristianstad, och förklara mitt problem, dom hänvisade till IMC i Malmö. Jag ringde till dem och de hänvisade till Marcus Tervahauta på Athletic Support & iKLINIK.  Jag fick tid till Marcus och Dr Lars Erik Bröddén som satte diagnosen ”Heel pad syndrom” direkt och de hade stor erfarenhet av detta tillstånd, och behandlade mig genom att injicera 10 ml koksalt + lokalbedövning i min hälkudde. Orsaken till min dåliga häl var att hälkuddens vävnad hade minskat och blivit oelastiskt vilket medförde att jag gick direkt på hälbenet i stort sett. Injektionen pressade ut stelheten i vävnaden och fick den att börja återuppbygga sig själv igen. Det krävdes 2 st injektionsbehandlingar hos Athletic Support / iKLINIK men nu är jag helt smärtfri för första gången på lång tid och kan gå längre sträckor och leva normalt igen.
Sten Nilsson

Jag hade under ca ett halvårs tid haft problem med ont i vänster fot efter att ha löptränat långa sträckor på hårt underlag under hela vinterhalvåret.
Vid första mötet med Marcus, på Athletic Support/iKLINIK, ställde han först en diagnos som var början till hälsporre och smärta på hälkudden vänster fot. Samtiidgt påbörjades den
första stötvågsbehandlingen och tejpade även foten. Tejpningen kändes direkt jättebra samma dag och dagen efter stötvågsbehandlingen fick jag precis som jag fick information om rejält ont i vänsterfoten.
Därefter klingade smärtan av under den kommande veckan. Har sedan behövt sammanlagt fyra behandlingar med stötvåg och efter ca tre gånger försvann smärtan som hängde ihop med början till häslporre och det enda som gjorde ont var hälkudden på vänster fot. Nu efter fyra behandlingar är även denna smärta i princip helt bort och jag har kunnat börja jogga kortare sträckor igen. Marcus jobbar även tillsammans med en ortopedtekniker och med dennes hjälp har jag nu även fått inlägg i skorna, vilket gör att hälkudden får chans att återhämta sig.
Marcus är en jätteduktig sjukgymnast som lyssnar in kundens beskrivning och därefter gör en medicinsk bedömning utifrån sin erfarenhet. Även när jag hade som ondast så peppade han mig och sa att du har kommit till rätt ställde – ”det här ska vi fixa”. Stötvågsbehandlingen är en relativt okänd behandling för häsporre och jag är helt övertygad om att jag utan denna behandling hade haft ont fortfarande och under betydligt längre tid.
Jag kan lämna mina varmaste rekommendationer till Athletic Support/iKLINIK som kan detta med just idrottsskador och till Marcus som på ett oerhört professionellt sätt underlättat för mig att snabbt bli skadefri och kunna klara vardagen samt gett mig möjligheten att börja träna igen.
Lena

Under min träning inför min första maraton drabbade jag av en överbelastningsskada i hälsenan, sex veckor före loppet. Schemat var tajt, och jag hade inget större hopp att kunna delta. Stötvågsbehandlingen på iKLINIK blev min räddning! Det gick inte bara att delta i Köpenhamns maraton, utan det gick att kunna njuta av alla 42.2 km. Marcus som behandlade mig kunde snabbt identifiera vad som gick fel och vad som kunde göras för att få mig att uppfylla mitt mål. Stötvågsbehandlingen kombinerad med professionella råd om träning fram tills loppet var helt fantastiska. Och trevligt bemötande tackar jag heller aldrig nej till!
Vid liknande besvär kommer jag utan tvekan att kontakta iKLINIK som jag vill varmt rekommendera.

Jag hade nästan gett upp hoppet om att kunna gå ordentligt igen.

Problemet med hälsenan är gammalt. Akut hälseneinfektion fick jag första gången för tio år sedan och den gången tog det två år innan jag kunde gå utan att halta. Idrottshälsans träningsprogram hjälpte mig den gången. När nu skadan förvärrades (efter en sommars gräsklippning i en stor sluttande trädgård med slinkiga sandaler på fötterna) sökte jag på nätet och hittade iKlinik. Den här gången var skadan värre. En ömmande knuta på hälsenan satte ned rörligheten i foten och benet. På iKlinik blev foten undersökt av klinikens två sjukgymnaster

Marcus Tervahauta beskrev att senan förmodligen tillbaka i tiden gått lite sönder och läkt ihop och att senknutan inte skulle gå bort utan om man skulle välja att gå vidare med  operation. Första stötvågsbehandlingen, som gjorde ganska ont, lättade hältan. Efter en andra behandling kunde jag gå normalt kortare sträckor. Marcus konstaterade att mitt högerben dessutom var en centimeter kortare. Men efter ytterligare fem behandlingar och en fem millimeters korksula under hälen, samt bra skor går jag som vanligt igen.  Min axelskada (även den akut) ville jag likaså få stötvågsbehandlad, men Marcus konstaterade en slemsäcksinfektion och förklarade att där gör stötvågorna mer skada än nytta.

Tack! till Marcus som jag fått stort förtroende för.
Marianne 60+

Jag har haft problem med smärtor i hälarna sen ca 16-års ålder. Jag fick speciellt ont i hälarna när jag stod upp och efter att jag gått mycket men inte efter träning. Jag var hos ortopedtekniska i Lund och fick nya inlägg efter inlägg när de gamla inte hjälpte. Jag fick konstaterat att jag inte hade hälsporre men vidare utredning gjordes inte. Jag fick via en familjevän kontakt med Marcus där jag fick en tid snabbt. Han fastställde att jag hade ”häl kudde syndrom” vilket innebär att fettvävnaden i hälen är otillräcklig, jag praktiskt taget gick på hälbenet. Jag fick injicerat bedövningsvätska i bägge hälarna vid två tillfällen samt ett par nya inlägg. Det har hjälpt otroligt mycket och nu kan jag använda normala skor och smärtorna har försvunnit. Marcus har varit till oerhört stor hjälp och tagit mina symptom på allvar. Jag kan varmt rekommendera honom.
Sofie 21 år

Jag drabbades av en plötslig, ilsken och oerhört smärtsam inflammation i ett senfäste i foten och tvingades till fixation och kryckor i 2 veckor. Då jag behövde hjälpa att komma igång hittade jag iKLINIK på nätet och fick en snabb tid hos Marcus Tervahauta. Efter undersökning fick jag träningsprogram, hjälp med nya sulor och framförallt mod att belasta foten igen. Efter ett antal besök med behandling och nya träningsprogram kom jag snabbt igång att gå igen och kan nu t o m jogga som vanligt. Jag vill varmt rekommendera Marcus för det professionella och engagerade bemötande jag fått – och inte minst för att det gett ett snabbt och hållbart resultat!
Maria, intensivt vardagsmotionerande

Under två års tid har jag haft problem med båda mina hälsenor. Jag har provat olika typer av behandlingar såsom inlägg i skor, vanlig sjukgymnastik, antiinflammatoriska tabletter och naprapat. Ingenting har hjälpt ordentligt. Dessutom fick jag hela tiden höra att det var svårt att bli av med just hälsensinflammation.

I höstas kände jag att läget började bli desperat. Jag hade ont även när jag satt stilla och det påverkade hela kroppen. Efter att ha läst en liten notis om stötvågsbehandling tänkte jag att jag skulle ge det en chans. Efter mitt första möte med Marcus var jag lite förbluffad för det första jag fick höra var att det var stora chanser för att det skulle gå snabbt och lätt att behandla. De första behandlingarna kändes rejält i mina enligt Marcus väldigt förtjockade och oelastiska hälsenor. Till min förvåning och glädje lät resultatet inte vänta på sig. Det skedde en successiv och snabb förbättring och nu efter ca 8 behandlingar är jag i stort sett helt smärtfri. Jag har till och med börjat springa på löpband igen, något jag inte gjort på två år och hade totalt gett upp hoppet om att kunna göra. Jag är så tacksam och det känns som att jag fått tillbaka något som jag saknat länge. Rekommenderar varmt denna enkla behandling och iKlinik och önskar jag fått veta att denna kompetens och behandlingsalternativ fanns tidigare.
Camilla

Jag kan verkligen varmt rekommendera iKLINIK och sjukgymnast Marcus Tervahauta för ett professionellt, engagerad och tryggt bemötande samt ett positivt resultat.

Jag fick smygande ”känningar” i min vad efter löprundan. Trodde att det skulle ge med sig, men det gjorde det inte. Jag misstänkte en muskelbristning i vaden. Tog kontakt med annan vårdgivare, men problem kvarstod trots olika försök till behandling. Vaden kändes som en tung ”klump”. Efter ca.4 månader sedan skadetillfället tog jag kontakt med iKLINIK och blev undersökt av sjukgymnast Marcus som konstaterade att ”ärrvävnad” (bindvävsnybildning) bildats i vaden efter skadan. Marcus föreslog stötvågsbehandling för att ”slå sönder ärrvävnaden” kombinerat med rehabträning specifikt för detta. Efter ca 4 stötvågsbehandlingar under 2 v tid blev det successivt bara bättre och bättre. Min vad blev mjukare och ”klump” känslan försvann. Det ska tilläggas att jag kunde börja så smått att löpträna parallellt med stötvågsbehandlingen. Vilket var helt fantastiskt att återfå frihetskänslan! Nu kan jag själv träna vaden med styrkeövningar som Marcus gett mig och bäst av allt jag kan löpträna och gympa igen.
Linda

 

Mitt problem (inflammation i hälsenan) började när jag sprang i backarna i bokskogen och förmodligen överansträngde vaden/hälen. Jag trodde först att det bara var träningsverk och fortsatte träna ett par dagar men när det inte gick över började jag äta antiinflammatoriskt och bokade in en tid hos sjukgymnasten Frida. Hon konstaterade direkt att det var en inflammation och tejpade den för att ge stöd, masserade den och gav mig övningar att göra för att stärka hälsenan. Jag fick också råd om hur jag borde (eller inte borde) träna och hur mycket. Jag kände dock själv att det inte gjorde ont att efter ett tag att springa lite längre så det gjorde jag på eget bevåg, trots att Frida nog hade velat att jag skulle varit lite mer försiktig.
Vi fortsatte att träffa ungefär en gång per vecka i början och sedan lite mer sällan. Hälsenan blev bättre och bättre och ungefär två månader efter mitt första besök lyckades jag springa ett marathon utan att känna något alls i hälsenan. Resultatet blev alltså super!

Jag är mycket nöjd med hur jag har blivit behandlad och bemött och skulle jag bli skadad igen skulle jag inte tveka att återkomma.
Jenny

 

Efter att i flera år haft känningar till och från i vänster häl blev smärtan plötsligt ihållande. Efter ett drygt halvår kunde jag inte träna och knappt heller stödja på vänster fot.  Jag sökte på nätet efter vad det kunde vara och kom fram till att det kunde var ”hälsporre”. Då sökte jag vidare på behandling och läste på flera ställen att många blivit hjälpta av stötvågsbehandling. Jag sökte då vidare efter var man kunde få sådan behandling. Det visade sig att ganska många kliniker utförde behandlingen, men de tog mellan 600-800 kr för varje behandlingstillfälle. Men så hittade jag iKLINIK i Lund, där stötvågsbehandlingarna gick under nationella högkostnadsskyddet.

Jag ringde dit och fick en snabb tid till Sjukgymnast Frida Berlin och hon konstaterade att jag hade just en plantar faschiit med en hälsporre.

Frida tejpade min fot en gång i veckan i tre veckors tid men då den inte blivit bättre påbörjade hon stötvågsbehandling. Jag fick en behandling i veckan under fem veckors tid, efter det var det ett par veckors vila. Då jag kom tillbaka på återbesök var jag bättre men inte bra, så vi inledde en andra serie med stötvågsbehandlingar. Efter två gånger i denna serie kände jag stor skillnad och efter femte gången var jag i stort helt besvärsfri. Det är jag även idag, tre månader efter behandlingen och jag kan träna obehindrat!

Tack Frida och iKLINIK jag vet vart jag skall vända mig om nya besvär skulle uppkomma!
Eva 46

 

När jag var yngre så sprang jag en hel del och gjorde milen på ca 40min. För 13-14 år sedan så gjorde jag lumpen och fick då problem med mina benhinnor och har bråkat med dom sedan dess. Först hade jag inte riktigt koll på var det var så jag försökte ignorera det och bara springa på men det är ju klart inte att rekommendera. Eftersom jag vägrade att sluta med löpning så försökte jag vila bort det och börja om genom lugn upptrappning. Funkade inte, så efter ett antal månaders vila och försök att komma tillbaks så gav jag upp och sprang inte på säkert två år. Gav mig på det igen och köpte utprövade och dyra skor men utan framgång. Sökte mig till diverse sjukgymnaster, idrottsläkare och naprapater som gav mig en massa olika behandlingar, 2 olika sorters inlägg för 1000kr paret, akupunktur, ännu mera vila, bålstabilitet, träna styrka i fötterna, bindvävsmassage, olika sorters skor osv. Inget funkade och jag svor! Var nära att hoppa på en operation men avböjde eftersom det inte är någon garanti.

Nu efter 13-14 år så tänkte jag att det är nu eller aldrig och då råkade jag läsa om iklinik på nätet och tyckte att jag skulle ge det en sista chans. Bokade tid och fick träffa Marcus som jag berättade min historia för. Kändes att han lyssnade och brydde sig om min situation. Blev undersökt och diagnostiserad. Han tyckte att jag skulle springa på lugnt 2 ggr i veckan (eftersom han insåg att jag inte kommit dit för att vila) samtidigt som han skulle prova behandla mig med stötvågsbehandling. Det kändes ordentligt i början men blev snart bättre och bättre så jag började få upp hoppet så smått. Han tyckte också att jag skulle gå barfota så mycket som möjligt för att stärka fötterna. Efter ett tag så gjorde vi ett uppehåll i behandlingen för att se hur det gick. Det gjorde det inte. Eftersom Marcus hade semester och jag skulle resa bort så skulle det dröja innan nästa behandling. Jag funderade på vad han sagt om att gå barfota så när jag åkt ner till Italien kastade jag skorna och gick barfota så mycket som möjligt. Provade att springa barfota på stranden där nere och jag kände absolut ingenting av mina ilskna benhinnor. När jag kom hem igen så tänkte jag att jag skulle prova att springa barfota här hemma också. Hittade ett 5km program för absoluta nybörjare som jag följde till punkt och pricka och var noga med att inte gå för fort fram. När jag började med programmet hade jag fortfarande ömma benhinnor men det avtog så smått. Fick jag minsta känningar så backade jag bara en vecka i programmet. Sprang så sent som imorse 6km i under 5min/km tempo helt barfota på asfalt och jag skulle kunna gå ut och springa nu igen utan problem. Mina dyra löparskor är bortskänkta och nu springer jag bara barfota.

Så tack Marcus för att du gav mig en knuff i rätt riktning och skulle minsta lilla problem dyka upp så lär det bli till Iklinik jag vänder mig.
Martin 34

 

Hade sedan några månader tillbaka ont i hälen och detta framförallt när jag spelade tennis. Detta förvärrades så jag gick då till min läkare som konstaterade att jag dels hade en inflammation i foten men även smärta i hälen som han inte riktigt kunde diagnostisera, och för detta fick jag antiinflammatoriskt medicin. Läkaren skickade remiss till iKLINIK där jag träffade Sjukgymnast Marcus Tervahauta som snabbt konstaterade att det var problem med en Slemsäck/Bursa innanför hälsenan och att vila/rehabilitering inte skulle hjälpa ytterligare. Han rekommenderade att jag skulle ta en kortisonspruta i Bursan. Jag fick en injektion hos Dr Bröddén på iKLINIK några dagar senare och efter 2 veckors vila var jag smärtfri och har inte haft några problem med smärta sedan dess trots full aktivitet. Så jag är mycket nöjd med mitt besök på iKLINIK och deras snabba agerande.

Louise i Lund

 

För ca två år sedan fick jag problem/smärta med min högerfot, som gjorde att jag fick lite problem med ett avspänt gående. Eftersom jag är en hängiven golfare, blandades den fysiska smärtan med en oro att jag inte skulle kunna golfa lika mycket som tidigare. En kompis som tidigare behandlats framgångsrikt av Marcus Tervahauta rekommenderade honom varmt. Fick ganska omgående komma till Marcus (M), som undersökte foten,& diagnostiserade problemet och informerade mig noggrant om hur han såg på det hela. Kommer inte ihåg exakt vad som gjordes därefter vid några tillfällen, utom att något senfästen fick sig en rejäl omgång. Förutom att behandlingen och informationen gjorde att foten blev bra, kommer jag speciellt ihåg att M var ödmjuk till att om behandlingen inte lyckades, så ville han att en ortoped skulle titta på foten. Vidare fick han mig att inse att kroppen har en god självläkningsförmåga och att det tar längre tid när man är äldre. Ytterligare ett plus med M, som jag uppmärksammade vid detta tillfälle och även vid senare behandlingsmöten, var att M talade om att nu är det klart med behandlingen och behöver du hjälp, så tag kontakt med mig. Det är raka puckar och inget tölande.”Träna utan att göra dig illa, så kommer det ordna sig.”Ca ett år senare fick jag en våldsam nackspärr(jobbet) och för ca halvt år sedan muskelproblem i ländryggen(gympa). Tog återigen kontakt med M, som nu mer direkt handgripligt, med sina bestämda och kunniga händer, efter några tillfällen kunde lösa mina problem. Sammanfattningsvis så uppfattar jag Marcus som mycket kunnig och seriös. Om/när jag får problem med rörelseapparaten så tar jag återigen kontakt med Marcus.

Rekommenderar Marcus på det varmaste.

Bosse 67 år