MENY

Klientreferenser Höft och Lår

[bra_divider height=’40’]

[bra_button text=’Alla’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Fot & Underben’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-fot/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Knä’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-kna/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Höft & Lår’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-hoft-och-lar/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Bål & Rygg’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-bal-och-rygg/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Nacke’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-nacke/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Axel, Arm & Hand’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-axel-arm-och-hand/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’]

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Klientreferenser höft och lår

Mina problem i lår och höft började i början av augusti, ont och svidningar både när jag tränade och jobbade i min koloni. Måndagen den 3;e aug. ringde jag ner till VC Kävlinge kl. 8.00 på morgonen(2;a samtalet) för att få en akut tid. Hade då så ont att jag hade svårt att gå. Fick till svar att det fanns inga tider och att mitt problem var inte akut.

Den 4;e aug ringde jag till Capiokliniken, fick en tid den 11;e aug hos Göran Bengtsson. Han gav mig en kortisonspruta i varje höft. Det blev lite bättre, dit igen om en månad.

Åkte till Turkiet i 14 dagar,blev bättre i solen och värmen.

Den 11;e sept. var jag på återbesök på Capiokliniken. Fick ytterligare kortisonsprutor i höfterna. Fick biverkningar såsom frossa, svettningar, huvudvärk mm. Värken avtog lite men inte helt.

Ringde VC i Kävlinge igen den 26:e oktober om mina problem i höft och lår. Samma svar som förra gången att det var inte akut och att läkarna på VC hade 6veckor-3 mån. väntetid. Kunde inte lista om mig efter det min ordinarie läkare slutat. Pratade med sjukgymn.  på VC (känner henne eftersom jag städat på VC i 10 år). Hon rekommenderade mig att ringa till I-klinik i Lund. Ringde samma em. och pratade med en trevlig kille, berättade om mina problem, han fixade en tid till mig redan den 9:e nov.

Då träffade jag Hanna, min personliga sjukgymnast. De 2 första gångerna gick hon igenom varje muskel i ben, höfter rumpa och rygg. Jag har aldrig blivit undersökt så noggrant av någon förr.

Eftersom jag har haft hjärtinfarkter och äter en hel del mediciner, diskuterade de på I-klinik vad för behandling jag skulle ha.

Jag började med stötvågsbehandling den 23;e november och fick sen 3 behandlingar till.

Den 20;e december åkte jag till Borneo på semester och då var jag nästan smärtfri. Under tiden på Borneo kände jag ingen smärta alls fast det var en tuff resa med långa promenader i regnskogarna.

Den 18;e jan. var jag på återbesök hos Hanna, allt är bara bra nu. Ska börja träna på gymmet igen och gå ut på promenader. Vi bestämde att om det blir problem igen återkommer jag till I-klinik.

Jag måste berömma I-klinik för deras trevliga bemötande och deras proffskunskaper. Jag kommer inte att gå till någon annan sjukgymnast än Hanna och jag rekommenderar I-klinik till alla som behöver hjälp med sina krämpor.

Gudrun Andersson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Det kändes direkt som att Paulina tog mig på allvar och skulle göra sitt bästa för att hjälpa mig bli av med mina problem. Jag har haft ont i höften i flera år och istället för att säga åt mig att träna mer/mindre som jag har hört innan så började Paulina genast jobba för att jag skulle få röntga höften och ta tag i det verkliga problemet. Bra, trevligt, hjälpsamt och professionellt bemötande.

Isadora

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag kontaktade Iklinik för drygt ett år sen där jag redan från början mötte engagemang o positiv anda. Fick från start hjälp med övningar för att träna upp bålmuskulaturen men även behandlingar med stretch o töjningar. Steloperation och friläggning av nerver blev ett faktum , jag var livrädd….Operationen gick bra o nu skulle jag bara börja träna igen efter nån månad , oj oj oj..Stel o klumpig som ett piano började vi resan med vissa bakslag som att stuka foten o att jag hade kvar mycket smärta i höften. Min sjukgymnast Ivana tog sig an foten oxå o efter 2 v blev den ok att stå på. Jag har fått köra mest bålstabilitet , balans o på senare tid även crosstrainer vilket var kanonbra för mig! 6 mån har gått sen op med träning på Iklinik ca 3 ggr /v + powerwalk 3 ggr/v. På en skala 1-10 så är smärtan idag konstant nere på 2-3 från att ha varit uppe på en stadig 9 innan behandling . Inom 1 år tänker jag springa i spåret och vara smärtfri tack vare Op och det proffsiga gänget på Ikliniken i Lund !

Tack Ivana!

Eva-Lena Hansson (52)

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har dragits med en muskelbristning vänster lår sedan hösten 2014, innebärande att jag alltid hade ont när jag rörde mig, omöjligt att springa  och riktigt ont med domningskänsla när jag satt i /körde bil. Försökte först med egenbehandling enligt min läkares förslag. När jag inte blev bättre föreslog min läkare, att jag skulle gå till sjukgymnast för att få hjälp med lite övningar. Min första kontakt med iKlinik och Ivana var i slutet av april. Efter undersökning blev jag rekommenderad tre stycken övningar. Vi gick noga igenom hur dessa skulle utföras, (ungefär varannan timme). De var enkla, att lära sig och kändes bra att utföra. Jag hade uppföljning med Ivana efter tio dagar, för kontroll att jag tränat ”rätt”. Kände då en viss förbättring, vilket sporrade till fortsatt träning. Hade t ex ingen smärta i muskeln när jag rörde mig. Vid detta återbesök fick jag ytterligare några övningar, bl a sitta på en liten hård boll och massera den ömma muskeln. Denna övning gjorde ganska ont, men snart insåg jag hur bra den var. Jag fick också lära mig en balansövning, att stå som ett T på ett benLedde snart till att jag kunde springa utan hinder. Jättebra för jag övade snabbt upp min balans, vilket blev en bonus. Samtliga övningar var tillrättalagda så, att de var enkla att utföra i stort sett var som helst, hemma mot en bänk el på golvet eller ute mot en trädstubbe. Därefter hade jag ytterligare tre tider för uppföljning av min träning, jag blev hela tiden bättre… Mot slutet kunde jag köra bil utan domningskänsla i muskeln, nu är jag i stort besvärsfri. Jag ska självklart fortsatt med träningen, dessa har blivit en del av vardagen. Jag har boll och en handduk framme som en påminnelse. Min sjukgymnast passade också på att påtala min dåliga hållning och uppmanade mig allvarligt att tänka på att ”gå på hela foten” och inte med all vikt på hälen för att förbättra min hållning. Så nu jobbar jag på detta…..

Kontakten med iKlinik och Ivana har varit positiv, vänlig och korrekt. Väl fungerande. Min sjukgymnast Ivana har varit entusiastisk, lyhörd och pådrivande och verkligen pushat mig. Jag är förvånad över det snabba resultatet, då jag ändå upplever min insats som ringa.

B

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter år av besvär med mina hamstrings och ett antal bristningar med lång påtvingad vila som följd, fick jag tipset av en kollega att kontakta iKlinik för att få hjälp.

Utan någon väntetid fick jag genast en bra kontakt med Ivana på iKlinik, beskrev min historik och min ambition framöver, dvs att kunna löpträna mer aktivt och spela innebandy, tennis, osv obehindrat utan risk för nya bristningar.

Ivana konstaterade snabbt att jag behövde bättra på min smidighet (dvs att töja ut baksidorna rejält) samt träna upp muskulaturen, främst i det ”excentriska” läget. Så jag fick hjälp  med ett antal övningar för att stärka baksidorna, väldigt enkla men effektiva övningar som funkar i vardagen. Samtidigt coachade Ivana mig i hur jag kunde börja trappa upp träningsdosen, variera lite längre, snälla löppass med att successivt också komma igång med lite acceleration/intervaller, det som jag varit mest rädd för tidigare, dvs att trycka på av rädsla för nya bristningar.

Efter ca 3 månader och 4-5 besök hos Ivana känner jag redan en avsevärd förbättring och går en ny löparvår till mötes! Vi är nu överens om att jag kan fortsätta med min stretching och styrkeövningar på egen hand, för att ytterligare stärka muskulaturen och minska risken för känningar och bristningar. Jag är fantastiskt nöjd med den hjälp jag fått från Ivana och iKlinik och kan varmt rekommendera dem!

M

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

När jag strax före julen 2014 sökte hjälp på iKLINIK var jag ganska orörlig. De senaste fem åren hade jag opererats fyra gånger i höfter och rygg. Jag hade fått olika behandlingar och hade en fungerande medicinering. Trots detta hade jag svårt att gå, stå och framför allt sitta längre stunder utan smärtor. Min tillvaro var mycket begränsad.

Min sjukgymnast på iKLINIK blev Madeleine Mayr (Mimmi). Ett möte som förändrade mycket för mig. Hon är målmedveten, kunnig, glad och positiv. Delmål och mer långsiktiga mål gjordes upp. Jag tränar på kliniken och hemma efter program, som Mimmi gjort i syfte att stärka rygg- och benmuskulatur. Hon har fört mig framåt vänligt, men bestämt och flera delmål är uppnådda.

Jag behöver inte stödkorsett. 2. Jag kan ta mig upp och ner från golvet. 3. Jag kan sitta längre stunder ibland timmar utan smärtor. 4. Jag kan tidvis gå utan rollator inomhus. 5. Jag kan sköta det mesta hushållsarbete utan hjälp. 6. Jag håller på med trappträning, som går framåt. 7. Jag är nästan smärtfri, men har hittills samma medicinering som tidigare.

Mimmis insats har betytt så mycket. Både min kropp och själ mår så mycket bättre.

Jag kan verkligen rekommendera iKLINIK.

Gunilla R-P

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

I några år har jag stundtals haft problem med ena höften men inte värre än att jag efter några dagars vila kunnat fortsätta motionera, men en dag i oktober på väg till gym kunde jag inte ta ett steg utan att det var en plåga.

När jag berättade för familjen om det, tyckte mina söner det var dax att ta kontakt med Iklinik sagt och gjort en vecka senare konstaterade Ivana att jag hade en inflammation i kapseln och att min rörlighet i höften var mycket dålig.

Nu började en period där Ivana traktionerade min höft och gav mej rörelser att utföra hemma för att stärka musklerna och öka rörligheten. I januari började jag köra sparkcykel, men fortfarande kunde jag inte gå mer än 300 meter innan det gjorde rejält ont.

Så en dag i slutet på februari kunde jag ta mej en hel kilometer utan smärta. I mars slutade Ivana att traktionera min höft och vi övergick till att endast rehabilitera den, i april var jag tillbaka på mitt vanliga gym. I mitten på april fick jag det riktiga beskedet om att jag var tillbaka, då gick jag 68 000 steg på fyra dag i tre italienska städer utan smärta. Rörelserna gör jag fortfarande de är nu så många så jag kan utföra dem som pausprogram i vardagen tex framför TV-en.

Tack för den här tiden!

Carin

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

För ungefär fem år sedan började jag löpträna lite mer fokuserat, dvs skaffade en GPS-klocka och anmälde mig till min första marathon. Det har gått bra, jag har varit hyfsat skadefri, och sprungit två marathon om året sedan dess.

Men så för ett år sedan började jag få ont ljumskarna, ibland efter fem och ibland efter femton km. Och framförallt EFTER långrundorna. Med Berlin Marathon 3 månader framför mig gick jag några gånger till en naprapat, som gav mig tipset att sträcka ut sätesmusklerna efter varje löprunda, så det gjorde jag, hela sommaren. Med noll resultat.

Sedan blev det sjukgymnast med ”idrottsinriktning”, varefter pilatesboll och gummiband införskaffades och en schema med övningar gjordes upp. Berlin Marathon gick bra, men gjorde ont – väldigt ont – efter två timmar. Och då har man två timmar kvar och ska highfiva alla glada barn och njuta av upploppet… Tur att endorfinerna nog tog bort den värsta smärtan.

Jag gav pilatesbollen tre månader, sedan gav jag upp. Fortsatte att springa hela sommaren med mer eller mindre smärta, men så i höstas, när min kompis ville promenera medan hon åt sin banan, och jag meddelade att ”jag springer sakta, det gör så djävulskt ont när jag sen ska börja springa igen”, så sa hon åt mig att se till att bli av med det där onda, att hon själv hade blivit hjälpt med sina hamstringsmuskler när hon gick till iklinik på Klostergården.

Okej då, sa jag, och fick träffa Frida samma vecka (bara en sån sak, tid nästan direkt!)

Jag drog min historia med två olika experter som skyllde ljumskarna på mina ”korta baksidor” samt olika långa ben. Frida höll med dem, men sa samtidigt att jag inte var stelare eller mer asymmetrisk än andra. Hon tyckte istället att jag skulle stretcha ljumskarna, till att börja med varannan timme all vaken tid. Sa hon till mig som alltid har tyckt att stretching är slöseri med tid…

Men att säga att jag var motiverad vore en understatement, så jag stretchade verkligen så fort jag stod vid kaffeautomaten på jobbet, eller inte hade folk omkring mig (lite svårt i ett kontorslandskap men de närmsta kollegorna blev snabbt informerade om anledningen till mitt skumma beteende).

Och nu, två månader senare, och med stretch-intensiteten nerdragen till några gånger om dagen, så är besvären helt borta. Jag trodde inte det var sant när jag sprang min första snabba 6-km-runda för två veckor sedan, helt smärtfri, och var så glad att jag nästan inte ville sluta springa, men fick det bekräftat under helgen. 25 km helt smärtfritt, det kunde jag faktiskt inte drömma om att det skulle hända. Så stort tack till Frida på iklinik, nästa gång jag får ont nånstans, så vet jag vart jag ska vända mig!

Eva

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag fick tips om IKLINIK i Lund av Björnstorps IF. Min skada fick jag i samband med löpning då jag sprang 200 m intervaller, en muskelbristning på baksidan av låret.. Skadan har varit långvarig och jag har fått nålar i musklen+stretchövningar och rehabträning med gott resultat efter några månader. Sen på slutet gick vi över till stötsvågsbehandling med mycket gott resultat ! Sofie gav aldrig upp med mig och hon har varit jättebra hela tiden mycket duktig! Tack för hjälpen Sofie!

J

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

För snart två år sedan råkade jag skada min axel i samband med att jag halkade i en källartrappa. I fallet fick armen, och så klart också axeln, en rejäl smäll. Hade ordentligt ont i flera dagar med svårigheter att röra arm o axel men sen tyckte jag att det blev bättre så jag sökte inte läkare då. Framåt sommaren började det dock göra mer och mer ont i axeln och det blev omöjligt att göra vissa rörelser pga smärtan. Hade inte ont hela tiden men vissa rörelser utlöste en helt horribel smärta. Kontaktade min vårdcentral och blev sedan skickad till sjukgymnast, läkare, magnetröntgen, specialistläkare, sjukgymnast igen, och till slut axelspecialist. Fick tre kortisonsprutor under resans gång som i och för sig hjälpte en hel del mot smärtan men axeln var helt stel till slut och jag hade stora problem med många rörelser. Axelspecialisten frågade om jag inte blivit rekommenderad töjningsövningar, men det var det ingen som nämnt överhuvudtaget. Men detta var alltså något som hon tyckte att jag skulle prova.

Strax efter detta råkade jag nämna för en kollega att jag var på jakt efter en bra sjukgymnast, och hon sa direkt att jag måste kontakta iKlinik där det fanns en fantastiskt sjukgymnast som hette Ivana. Min arbetskollega var helt lyrisk över den behandling hon fått, så jag tvekade inte att kontakta kliniken. Snabbt och lätt fick jag tid hos Ivana, som fick titta på mina utlåtanden från röntgen och från läkaren, och hon konstaterade direkt: ” Du har en ”frozen shoulder” och förklarade vad det innebar. Ingen annan hade nämnt detta tidigare. Behandlingen gick ut på att töja ledkapseln i axeln för att få tillbaka rörligheten. En del av behandlingen gjordes hos Ivana vid besök 1-2 ggr i veckan och utöver det fick jag töjningsövningar att göra hemma. Redan efter ett par veckors behandling märktes skillnad i rörligheten, började kunna röra axeln normalt igen, utan smärta. Nu, efter ca tre månaders behandling är den i stort sett helt bra. Lite stelhet och smärta finns kvar men har övningar som jag ska fortsätta med hemma.

Eftersom jag samtidigt haft problem med en höft tog jag upp även detta med Ivana. Hade varit hos läkare som tyckt att jag skulle prova med sjukgymnastik först innan ev röntgen. Besvären yttrade sig enbart i samband med ridning, hade inga problem i samband med promenader, löpning eller i andra sammanhang, men efter en halvtimme i sadeln gjorde det vansinnigt ont i höften. Hade också tagit upp problemet med kiropraktor som jag gått hos för ryggproblem, och fick viss behandling där men det gjorde ingen större skillnad på höftsmärtan.

Ivana lyssnade på min beskrivning av problemet och drog slutsatsen att det nog kunde vara problem med ledkapseln även där. Smärtan jag hade i höften var lite av samma slag som jag haft i axeln. Hennes behandling var töjning även där, helt enkelt genom att dra i mitt ben under ett antal minuter vid varje behandling. Efter några få behandlingar upptäckte jag plötsligt en dag under en ridtur att det inte gjorde ont! Hade inte reagerat först men blev plötsligt varse att jag kunde sitta i sadeln på ett helt annat sätt än tidigare, och jag hade markant mindre ont när jag hoppade av hästen. Helt fantastiskt! Har fått ett antal behandlingar för detta under ett par månaders tid, och det verkar som om problemet är löst vilket jag är jätteglad för.

Är djupt imponerad över behandlingen, känns verkligen att det här är sjukgymnaster som vet vad de sysslar med. Jag har också fått ett mycket trevligt bemötande av Ivana, man blir väldigt väl omhändertagen hos henne.

Jag kommer definitivt att vända mig till iKlinik igen om jag får problem framöver!

Helena

Efter en tid av överansträngning fick jag vid ett löptillfälle en bristning i höger baksida av lår upp mot sittbenet. Något som jag under lång tid nonchalerat i hopp om att det skulle gå över och fortsatte därför att springa på som vanligt – t o m med ökad intensitet! 1,5 år och två Marathon senare förstod jag till slut att denna åkomma inte ’skulle gå över av sig själv’. Sökte först hjälp hos en annan sjukgymnast där jag vid 4-5 tillfällen fick akupunktur och tips på olika stretchövningar. Det hjälpte dock inte så jag sökte mig vidare – och kom till Ivana på iklinik. Behandlingen som vi började med var stötvågsbehandling. Samtidigt blev jag under tiden ordinerad några veckors löpvila och, precis som av sjukgymnasten innan, rekommenderad att stretcha så ofta det bara gick och även tips på olika styrkeövningar. Stötvågsbehandlingen hjälpte tyvärr inte nämnvärt så vi gick över till något mycket smärtsammare; manuell knådning/massage av det skadade området med hjälp av Ivanas armbåge! De första gångerna var något av det smärtsammaste jag varit med om! Men då jag vid detta laget var desperat och lätt uppgiven att jag någonsin skulle bli bra igen – kom jag tillbaka för mer (eller så bor där en liten masochist i mig ;))

Sakta men säkert började Ivanas behandling – i kombination med egna stretchövningar, styrkeövningar och massageboll – ge resultat! Det skadade området är inte lika ömt längre och jag har även kunnat jogga igen utan att få vansinnigt ont efteråt. Ett stort framsteg!

Joanna S

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter smärta i ljumskar, ben och rygg i säkert fem år fick jag beskedet artros i höfterna – en av dem var helt nersliten.
Jag opererade min höft – alltså jag fick en ny höft i titan i maj 2013. Ingen konstig operation om det inte vore för att jag var typ tjugo år yngre än man “normalt” är när höfterna gjort sitt. Grejen var att det onda inte försvann efteråt. Den andra höften var ju också paj. Jag blev ordinerad att gå till en sjukgymnast och eftersom det var sommar och alla hade stängt hamnade jag till sist hos iKlinik.

Där fick jag direkt en tid och fick träffa världens bästa Martin. Han undersökte läget, böjde och tänjde och sa att jag skulle sluta vara så rädd. Ett par dagar senare började vi träna och träna men det blev inte bättre. En ny operation var enda lösningen enligt ortopederna men de ville vänta ett halvår så att operation nummer ett hann läka.
- Under tiden kör vi så går det lättare att ta upp träningen efter nästa operation, sa Martin.
Två dagar i veckan tränade jag trots att det gjorde så ont att jag ville kräkas. Martin peppade och försökte hitta nya övningar eller bara trösta mig när jag fick ge upp och tårarna trillade.

Så kom äntligen oktober och jag fick ännu en titanhöft. Veckan efteråt började jag träna med Martin igen. Och äntligen slutade det göra ont – det var bara träningsvärken som kändes. Nu äntligen gick det att börja träna på allvar och jag fick börja lära mig gå igen. Inte halta, inte vrida och inte gena i steget. Det tog tid men ingen gång fick jag fuska. När jag tyckte att övningen dög var Martin där och korrigerade.
- Tryck ut knäet inte vika det inåt – gör om och gör rätt, sa han.
- Du ska tänka häl tå häl tå när du går.
- Börjar det kännas för lätt? Då byter vi ut övningen mot det här….

Nu har det gått ett år och jag har inte längre ont. Jag är inte längre en gammal gumma som släpar mig fram. Den här sommaren har jag spelat fotboll, cyklat, simmat, ridit, gått – länge och långt. Jag har fått mitt liv tillbaka och kan göra allt jag vill. Nu rekommenderar jag alla som behöver hjälp att höra av sig till iKlinik eftersom jag vet att de kommer att få den bästa hjälpen och träningen

En nöjd Lundabo

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sökte för problem med höft- och knäleder. Fick snabbt tid hos Sofie som undersökte mig. Hon konstaterade att jag hade överrörligt knä + arthros samt inflammation i höften. Sofie hjälpte mig att komma igång med träning 1 ggr/vecka på Iklinik. Jag fick även ett träningsprogram som jag gjorde hemma. Jag kände rätt snabbt att det började kännas bättre. Efter ca 1,5 mån tränade jag enbart hemma. Vid återbesöket efter ytterligare några veckor konstaterade Sofie att jag blivit mycket stabilare i mitt knä och inflammationen i höften hade försvunnit. Nu har jag börjat träna på gym igen och det känns riktigt bra. Jag ger mina bästa rekommendationer till Iklinik och Sofie. Detta gäller bemötande, kunskap, engagemang och behandlingsresultat.

MH

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har spelat fotboll i princip i hela mitt liv, men under de senaste sju åren så har jag haft återkommande problem med sträckningar i ljumskarna. När olyckan nyligen var framme igen så bestämde jag mig för att till slut göra någonting åt problemet. Jag vände mig till iKlinik i Lund tack vare deras utlovat korta väntetider, och jag blev inte besviken. Redan två dagar efter det att jag hörde av mig så hade jag min första behandling.

När jag kom till mottagningen så fick jag hjälp av Ivana som har varit fantastiskt trevlig och professionell genom hela behandlingsperioden. Rehabiliteringen har i första hand bestått av stötvågsbehandling av den skadade ljumsken vilket ska slå sönder eventuella addheranser som bildats över tid från det att jag fick min första ljumskskada. Utöver detta har jag även fått ett antal övningar som jag kan göra på egen hand, dels i rehabiliterande syfte men också lite mer belastande övningar som jag kan fortsätta med även i förebyggande syfte.

Efter fem behandlingar utspridda över knappt en månad så är ljumsken nu helt återställd och förhoppningsvis ska jag slippa fler sträckningar i framtiden. Jag kan varmt rekommendera iKlinik och speciellt Ivana som jag kommer att vända mig till om jag skulle få några liknande problem i framtiden.

Christian Månsson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Under ett träningspass gjorde jag mig illa och fick en ordentlig muskelbristning i ena benet. Fick en tid mycket snabbt hos iKlinik och till sjukgymnast Rebecca Stjärna.Trevligt bemötande och bra och effektiv behandling. Bra instruktioner vad jag kunde göra själv hemma och uppföljande besök/behandlingar med ett par veckors

Jag är mycket nöjd och kommer absolut att komma tillbaka om jag skulle behöva hjälp någon annan gång!

Per

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har under många år haft problem med värk i rygg och höfter och jag kan inte sitta utan att jag får värk i benen. Jag har sökt hjälp överallt utan att någon velat ta tag i mina problem. När jag efter lååång väntan fått komma till någon sjukgymnast, har jag satts på ett allmänt träningsprogram som jag säkert hade fått på vilket gym som helst. Då jag alltid älskat att träna så tillförde de allmänna övningarna jag fått inget utöver de övningar jag redan gjorde för att hålla mig själv igång så gott det gick. Till sist gav jag upp och har försökt göra det bästa av situationen genom att sitta så lite som möjligt, byta arbete, gå på massage och hitta övningar som funkade bra för mig.

Det var först när en god vän flera år senare berättade om iKLINIK, som jag kände att det kunde vara värt ett försök att ta upp problemen igen. Hon sa att jag inte behövde någon remiss utan bara behövde registrera mig på deras hemsida. Det lät för bra för att vara sant, men varför inte prova. Jag gjorde så, registrerade mig på iKLINIKs hemsida med en kort beskrivning av mina problem. Jag blev uppringd redan dagen efter på morgonen och fick en tid redan kommande vecka (jag som tidigare fått vänta månader på och efter att först få en remiss hos en läkare).

När jag kom dit blev jag ordentligt undersökt, fick lite förhållningsregler och övningar inför ett återbesök som bokades en vecka fram i tiden. Jag skickades också vidare för röntgen. När röntgensvaret kom blev jag lite nedslagen pga att läkaren skrev att allt såg normalt ut med normala förslitningar. Detta har varit ett problem för mig tidigare, att läkare ifrågasatt att jag skulle ha några problem då jag uppenbarligen inte har några tydliga tecken på problem på röntgenbilderna. Så när jag kom till iKLINIK igen med röntgensvaret hade jag inga stora förhoppningar att det skulle gå att behandla mina problem. Jag blev därför förvånad när sjukgymnasten sa, efter att ha tittat på röntgenutlåtandet, att här finns möjligen förklaringen till dina problem. Att det fanns saker på röntgenbilderna som visade på problem. Jag sattes därefter på behandlingen med en maskin som skulle ta bort problem i musklerna (som röntgenbilderna visat) och fick flera övningar med fokus på mina problem. Jag kände redan efter kort tid en förbättring. Jag är inte av med problemen men kan sitta längre perioder och kan också själv avhjälpa värk med de specifika övningar jag fått. Jag känner också en tro på att kunna bli bättre och bättre.

Jag är djupt imponerad av det bemötandet jag har fått på iKLINIK. Att få känna att mina problem blivit tagna på allvar. Att det finns någon som verkligen tar tag i problemen och hjälper till och som har KUNSKAPEN.

Jag kan varmt rekommendera iKLINIK, dom har den kunskap och det engagemanget som jag aldrig tidigare har fått uppleva och dom jobbar hårt för att man ska kunna komma till dom utan långa väntetider.

Paul Pesciatini

Jag började besöka iklinik i januari 2014 p g a att jag hade fått problem med höften varje gång jag sprang. Jag älskar att springa men kunde inte längre göra det för värken kom mer eller mindre direkt. Dessutom hade jag anmält mig till Paris marathon i början av april och blev orolig att jag inte skulle kunna genomföra det. Martin på iklinik gav mig akupunktur och visade övningar som jag sedan genomförde flera gånger varje vecka hemma för att stärka musklerna som förbättrade mitt löpsteg. Jag besökte iklinik regelbundet och Martin kollade noga så att jag genomförde övningarna på rätt sätt. Efter ett tag kunde jag börja springa lite igen och successivt öka träningsdosen så jag till slut kunde springa vad som var mitt mål, Paris marathon. Varken under eller efter loppet hade jag några problem med höften vilket kändes helt fantastiskt. Nu fortsätter jag göra mina övningar hemma som Martin visat mig för att undvika problem i framtiden.

Jag kan verkligen rekommendera iklinik. Kunniga, hjälpsamma och ett väldigt trevligt bemötande!

Pernilla

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

The hamstrings tendon has been doing great and I really have had no problems at all with it. I have been running three times a week – 5 km twice and a long run on the weekend. I have run 10km last week and I didn’t feel any pain. So it looks like the needles really worked! I am really happy with it. I am keeping up the eccentric strength exercises so that it doesn’t go backwards.

Thanks again for all your help!

x

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sökte mig till iKlinik efter rekommendationer från Laurenttiikliniken efter att först ha få försökt få hjälp hos kiropraktor. Jag hade tränat mycket de senaste åren med både löpning, rull- och längdskidor och cykling trots ont i höften och efter att avslutat Svensk klassikern med Vansbrosimningen sommar 2013 kunde jag inte ens gå utan smärta i höften.

Jag fick träffa Rebecca Stjärna som var mycket trevlig och tillmötesgående. Första besöket gick åt till att hon hittade problemet vilket var att jag hade inflammation i slemsäck (bursit) i höften. I samråd med min doktor på Laurenttiiklinkien som Rebecca hade kontakt med påbörjade jag min behandling. Jag träffade Rebecca ca var 14:e dag för att följa upp, få nya övningar att göra hemma och schema för hur jag fick PW/springa.

Jag är mycket tacksam för all hjälp och stöd jag fick under min behandling till smärtfri träning idag och jag rekommenderar varmt Rebecca och iKlinik.

Annika

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sökte mig till iKlinik efter rekommendationer från Laurenttiikliniken samt flera från mitt lag. Jag spelar innebandy och fick problem med ljumsken/höften när jag tränade. Problemen smög sig på och visade sig på så vis att det började göra mer och mer ont under träningspasset, tillslut fick jag bryta. Dagen efter var det svullet och det gjorde väldigt ont. Dagen därpå kändes det ok igen så jag tränade igen. Så höll jag på i en månad ungefär men när problemen fortsatte trots ett träningsuppehåll över jul bokade jag tid hos iKlinik.

Jag fick träffa Rebecca Stjärna som var mycket trevlig och positiv, jag kände direkt att det här skulle lösa sig. Första besöket gick åt till att hon verkligen satte sig in i min situation och hittade problemet. Under fyra veckor gick jag till Rebecca för behandling, en bit in fick jag egna övningar att göra hemma och tillslut kunde jag börja springa lätt för att känna efter. Smärtan är numera helt borta och det känns otroligt skönt! Med rätt hjälp och stöd går det fortare än man tror!

Att gå till en sjukgymnast är inte alltid kul, man påminns om sin skada, det kan göra ont eller vara jobbigt på olika sätt. Trots detta gick jag alltid både dit och hem med ett leende för Rebecca och hela iKlinik sprudlar av energi och glädje. Man känner att de anställda brinner för sitt jobb, är väldigt kunniga och bryr sig om sina patienter.

Rekommenderas starkt!

Magnus Gustafsson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter att ha fokuserat på cykling de senaste åren så bestämde jag mig för att testa ett löprunda, det gick bra första gången och även några till men fjärde passet jag var ute så small det till i höften och jag fick väldigt ont. Vila och lugnt nån månad men när det inte gick över så ringde jag till iKlinik och fick träffa Sofie. Hon gav mig ett antal övningar, de flesta utan redskap men även med gummiband. Redan till återbesöket ett par veckor senare så kändes det bättre, och någon månad senare så kände jag mig helt återställd. Det är inte första gången jag fick hjälp av iKlinik och varje gång så har jag fått bra hjälp.

Hälsningar

Stefan

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har alltid tränat ganska mycket och de senaste 4 åren fick jag allt mer ont i mina höfter, särskilt den vänstra. Jag provade det mesta för att få bukt med smärtan: antiinflammatoriska mediciner, akupunktur, specialträning, massage, stretching, kiropraktik etc. Inget hjälpte. Till slut hamnade jag hos en läkare som upptäckte att jag hade artros och att det inte fanns något annat alternativ än att byta ut vänstra höften. Jag fick panik, eftersom jag känner mig för ung för detta (Jag var 48 år vid operationen). Det var därför oerhört viktigt för mig att snabbt bli rehabiliterad, så jag sedan kunde fortsätta träna så normalt och så fort som möjligt efter operationen. Jag blev rekommenderad att kontakta iKLINIK i Lund av min dotters kompis (som tränar tennis aktivt). Sagt och gjort. Jag fick ett specialutformat träningsprogram av Martin som jag flitigt följde på kliniken 2 gånger/vecka + egen träning hemma. Det var väl värt mödan, eftersom jag på oerhört kort tid kunde bygga upp styrkan i höften och musklerna omkring. Jag fick proffsig handledning och trevligt bemötande på iKLINIK och jag kan varmt rekommendera alla med idrottsskador eller andra ledbesvär att träna där! Framför allt var jag tacksam för att jag blev tagen på allvar, utifrån mina förutsättningar.

Fredrika

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag heter Åsa och är 43 år. Sommaren 2012, efter att ha kommit igång med löpningen, fick jag ont i höften. Smärtan kom enbart av löpning och oftast som smärta efter löpningen. Jag slutade springa, började promenera, stretcha och köpte nya skor på löplabbet. Inget hjälpte det blev att jag ’vilade’ hela hösten och vintern. Så i mars i år kom jag igång med löpningen igen, ont på en gång! Ringde då till iKlinik, som jag blivit rekommenderad av en kompis. 11:e april var jag första gången och träffade Sofie på iKlinik. Fick diagnosen ’löparhöft’, vilket innebär en inflamation i muskelfästet. I mitt fall förmodligen ’felbelastning’ då jag faller in lite med knäna när jag springer vilket också gör att höften faller ut. Var sedan hos Sofie varannan, var tredje vecka, till slutet av augusti. Tränings program, genomgång av nya övningar, stretching, 6 gånger akupunktur, sprang på löpband för att kolla så att jag inte sprang ’fel’… Började sedan med att springa kortare sträckor, med flera dagars vila, plus övningar för att stärka höften. Så i slutet av augusti kunde jag springa mer än 5 km och flera dagar i veckan! Äntligen! I mitt fall har det varit fantastikt att få rätt hjälp, efter att gått för länge med en inflammation… Bemötandet har varit mycket professionellt, effektivt, peppande och noggrant! Jag har fått svar på alla mina frågor gällande mina egna funderingar och analyser :). TACK!

Åsa

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag tog kontakt med iKlinik pga långvariga besvär och smärta i höft/utsida lår. Det tog bara ett par timmar från det att jag kontaktade iKlinik via deras hemsida till att jag blev uppringd av en sjukgymnast och fick bokat en tid till ett par dagar senare. Imponerande! Bemötandet på iKlinik har varit positivt och professionellt. Jag upplevde att jag fick god och snabb hjälp, att ”min” sjukgymnast Martin Lindén tog mina besvär på allvar och gav mig ordentlig och intensiv behandling direkt. Idag är jag fri från smärta och kan, till min stora glädje, springa obehindrat och utan besvär. Förutom smärtlindring så har jag fått mycket tips och hjälp om hur jag kan förebygga att besvären kommer tillbaka.

Linnéa Jönsson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag kom till iKlinik med en muskelbristning i baksida lår, en skada jag aldrig tidigare haft erfarenhet av, trots att jag friidrottat i över 10 år. Jag fick träffa Emma Fritz, som direkt kunde peka ut exakt var min skada satt och hur den skulle behandlas. Hon lade upp en tydlig plan redan från dag ett hur min väg mot tillfrisknande med allra största sannolikhet skulle se ut.

Med hjälp av tydliga instruktioner och bra övningar är jag nu, ca sju veckor senare, i princip fullt frisk och kan fortsätta med mitt idrottande.

Jag rekommenderar starkt iKlinik på grund av deras varma, personliga bemötande och deras professionella inställning. Jag är mer än nöjd med min behandling och kommer absolut välja iKlinik igen om det skulle behövas.

Hanna

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sökte upp iKlinik då jag hade smärtor i vänster ben som strålade från en punkt på skinkan.

Positiva erfarenheter:

Lätt att få tider som passade.

Ett ambitiöst upplägg med övningar som jag själv skulle göra många gånger varje dag, återbesök varje vecka samt stötvågsbehandling/tryckvågsbehandling.

Ett personligt och positivt bemötande.

Bra råd om vilken typ av träning jag skulle undvika, respektive vilken träning som var bra under behandlingstiden.

Snabbt resultat.

Jag har hittat strategier för hur jag ska göra om liknande problem dyker upp igen.

Anna, Lund

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter att elitsatsat i Taekwondo i ca ett år med 8 – 14 pass i veckan fick höftböjaren nog, och jag fick kraftiga smärtor som inte ville lägga sig, då tog jag kontakt med iKlinik och fick en tid hos sjukgymnasten. De tog emot mig mycket vänligt och efter bara ett besök fick jag några övningar som gjorde skillnad för varje dag. Efter några månaders behandling så kan jag nu fortsätta med min elitsatsning utan att få de smärtorna under mina träningspass!
J.S

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

När jag skulle komma igång med träningen igen efter julledigheten i januari 2012 var jag lite för ambitiös. Kombinationen av ett yoga-pass och efterföljande styrketräning på gym gav inte bara vanlig träningsvärk utan en inflammation i höften. Under ett par veckor hade jag svårt att gå i trappor, vända mig i sängen med mera. Men efter någon månad började värken ge med sig. Dessvärre återkom den varje gång jag försökte mig på någon typ av träning där höften aktiverades, oavsett om det gällde löpning eller lite skonsammare simning.

Efter ett halvår insåg jag att jag behövde ta tag i saken och kontaktade iKlinik. Frida Berlin kom fram till att jag hade en inflammation i slämsäcken i höften. Vi testade en kur med antiinflamatoriska läkemedel, men när dessa inte hjälpte bokade vi tid för behandling med kortisonspruta hos min läkare. Efter två sådana behandlingar som inte gav tillfredsställande resultat diskuterade vi hur vi skulle gå vidare. Jag kände mig uppgiven och var inte pigg på en tredje injektion eftersom det innebar att jag skulle gå på kryckor för att avlasta höften. Men Frida hade inte gett upp utan föreslog att vi istället skulle testa stötvågsbehandling. Denna var mycket effektiv och efter fem behandlingar i kombination med enklare styrke- och stretchövningar kunde jag åter börja träna regelbundet igen utan problem. Om jag någon gång i framtiden behöver hjälp av en sjukgymnast tänker jag inte avvakta lika länge som jag gjorde nu då jag vet att iKlinik ger ett positivt bemötande och resultatinriktad hjälp.

Emma

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag sträckte mig extremt i September 2011 under ett träningspass och har inte kunnat utföra idrott på nästan ett halvt år. Efter hade vilat i några månader gick jag till en sjuktgymnast som sa att jag inte kunde läkas och aldrig kunna träna som förr igen, som en träningsnarkoman blev jag väldigt deprimerad. Som en fågel med skadad vinge,längtar jag tillbaka till himlen. Någon dag senare via internet upptäckte jag iKLINIK och blev behandlad med stötvåg av Frida, efter 4-5 veckor hos dem tränar jag som aldrig för, jag flyger än en gång och är evigt tacksam för det !
Filip, 19

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

”Efter att varit runt bland nästan allt som finns inom vård i närmare två år med kryptiska höftsmärtor utan att få en säkerställd diagnos träffade jag Marcus på Athletic Support. Min hockeykarriär hade jag fått avsluta pga mina besvär. Ända sen första början har jag känt att han tagit mina problem på fullaste allvar och han har systematiskt utrett min höft och kommit fram till att operation krävs. Nu har jag fått en diagnos, fått komma till rätt läkare och operationen skall utföras i februari 2011, Marcus har också skött all läkarkontakt på vägen, jag har mycket att tacka Athletic Support.”
Sebastian

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Mina utmaningar ligger i ryggsmärtor och smärta i höftområdet, som tilltar vid minsta form av aktivitet – vilket i sin tur har fått mig att uppsöka diverse läkare, kiropraktiker och andra olika typer av behandlingsformer under de senaste 10 åren och som enbart hjälpt för stunden, men inget har kunnat få igång min motion och träning på regelbundet basis igen pga. den återvändande smärta.

Jag hade precis köpt ett nytt träningskort, dock var jag rädd att detta ännu en gång skulle hamna i byrålådan, när jag började känna att smärtan kom tillbaka och dominerade totalt efter ungefär 6 veckor av lätt träning. Då blev jag rekommenderad iKlinik och Marcus.
Vid första besöket var Marcus tydlig, att detta kommer att ta tid att rätta till, men att han vill göra sitt bästa för att rätta till problemet. Redan efter de första behandlingarna hos Marcus minskade smärtan i höften, och smärtan började lokalisera sig i ländryggen. Marcus tittade även på mig tillsammans en samarbetsläkare och gick noggrant igenom hela min kropp, och kom fram till att en av mina länddiskar tryckte på nerverna och där av smärtan. Marcus var positiv till detta faktum, och snabbt satte han igång mig med enkla och olika typer av övningar, och en rejäl dos uppmuntran att hålla igång så mycket som jag bara kan.
Nu, efter ca 10-12 behandlingar tränar jag ca.3 gångar i veckan på gym, jag kan träna upp till 1½ timme och kan köra riktigt hårt! Bara vetskapen om att jag inte längre håller på med nedbrytande aktiviteter gör att jag vågar ta i – och så roligt det är!
Marcus och jag träffas ännu regelbundet och lär kanske göra det ett tag till, för att fortsatt analysera läget och finslipa på övningarna, fullt medveten om att gränsen mellan rätt och fel är ännu hårfin för mig. Marcus har en unik förmåga att sålla bort ”tror” och få fram ”vet” och skapa en handlingsplan utifrån detta.

Jag har fullt förtroende för Marcus och enormt tacksam över hans förståelse angående mig och hela processen. Tack vare Marcus kunskap lär jag mig hur jag ska bli stark igen – och kanske en dag helt smärtfri! Jag rekommenderar med glädje iKLINIK och Marcus!
Mette Franz

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har haft problem med mitt högra ben, uppifrån svanken ner till mitt knä. Detta har jag haft i ca 4 år,  men jag har motverkat det genom att gå till massör regelbundet. Det var inte förrän jag blev nerdragen på min thaiboxningsträning som problemet eskalerade, och jag kunde knappast stödja på höger ben. Eftersom min klubb, Realfighter, använder sig av iKlinik så var det naturligt att jag bokade en tid där. Frida undersökte mig och kom fram till att jag hade en diskbuktning långt ner i ryggen samt en akut slemsäcksinflammation i höften. Hon började behandla och gav mig ett rehabprogram som jag skulle följa, redan efter 2 veckor så kändes resultatet. Jag har nu tränat 3 månader utan att ha någon känning av skadan. Frida gav mig även övningar för att hålla skadan borta.
Jag kan starkt rekommendera iKlinik och dess personal.
Thomas, Thaiboxare

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har aldrig varit särskilt bra på att lyssna på min kropp, jag följer hellre träningsschemat som hela tiden finns i mitt huvud. Sommaren 2012 så fick jag någon slags överbelastning i höften, och när jag inte slutade träna direkt så slutade med att jag en dag kom haltandes och gråtandes hem, och det var först då som jag verkligen insåg att jag hade skadat mig. Jag är orienterare och detta inträffade två veckor innan orienterarnas största evenemang på året, nämligen O-ringen. Det första jag gjorde var att gå ner till min lokala sjukgymnast med inställningen att jag skulle kunna springa O-ringen, men så blev det såklart inte. Min lokala sjukgymnast undersökte mig och konstaterade att jag hade överbelastat en muskel som jag då fick övningar för, och en väldigt liten dos av cykling. O-ringen veckan gick, och att inte få springa någonting var väldigt tufft. Tuffare blev det när övningarna jag hade fått inte heller tycktes hjälpa, och det gick vecka för vecka utan någon framgång alls. Då började jag också försöka att börja springa igen såklart, vilket bara gjorde hela saken ännu värre. Till slut tog jag kontakt med iKLINIK i Lund, och hamnade hos sjukgymnasten Marcus Tervahauta. Efter min första undersökning så ställde han direkt fast att det inte enbart var en muskelöverbelastning, utan även en överbelastning av broskkanten i höftleden. Jag fick direkt helt nya övningar som jag fick göra varje dag i ett par veckor innan jag fick börja springa igen, sakta men säkert. Självklart tog det sin lilla tid. De nya övningarna hjälpte, och att äntligen kunna springa utan att känna någon smärta var helt underbart. Idag kan jag träna precis som vanligt utan att känna av någon smärta från höften överhuvudtaget!

Annika, 17

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]