MENY

Klientreferenser knä

Klientreferenser knä

Sedan besök har jag inte haft någon som helst smärta och har kunnat stegra min träning allt eftersom.  Jag gör fortfarande övningarna och stretchingen som visades mig gör att jag känner en stor skillnad.

Jag måste fortsätta att skynda långsamt och bygga upp knäet under en lång tid. Jag vill tacka så mycket för hjälpen! Efter flera besök hos andra sjukgymnaster utan resultat, räckte det med en timme hos dig. Vilket påvisar enorm kunskap, återigen tack för allt.

Z

 

När jag var 10 år gammal skadade jag mitt högra knä i en skidolycka där både korsband och menisk skadades. Under två år gick jag hos olika läkare men ingen av läkarna ansåg att jag hade något problem med knät och detta ledde till att jag gick med ett trasigt knä under en väldigt lång tid. Detta i sin tur bidrog till att mina menisker blev ännu mer slitna och jag fick mer problem. Tillslut kom jag till rätt läkare som såg vad felet var på mitt knä och jag genomgick ganska snabbt där efter två operationer. Efter mina operationer gick jag hos en sjukgymnast som var okej. Inte jättebra med inte jättedålig heller, de fixade mitt knä ganska bra. jag kom igång och tränade igen men för ca 2 år sedan så kom ett rejält bakslag. jag skadade mitt vänstra knä och fick en inflammation i det som behövde opereras, jag hade även en plica som det kallas. Efter denna operation så var jag tillbaka på ruta ett med sjukgymnastik och träning. Eftersom jag har en skada i mitt högra knä sedan innan blev även detta problematiskt eftersom det fortfarande inte tål för hög belastning som det tyvärr fick utsättas för när mitt vänstra knä var skadat. Det betydde att jag var tvungen att träna upp både knäna igen!

Det var i detta skede som Rebecca på iKlinik kom in i bilden! Jag har aldrig varit hos någon sjukgymnast som jag har trivts så bra hos!

Min behandling började med en undersökning så att vi kunde hitta precis rätt övningar för mig, vilket kändes väldigt bra. Varje gång jag kom till iKlinik möttes jag av ett leende och det blev inte längre en jobbig sak att åka till sjukgymnasten som det hade varit innan för mig. Och det blev inte jobbigt att träna på hemma.  Resultaten jag fick efter att ha tränat hos iKlinik i ca 4 månader är bättre än vad jag någonsin kunnat förvänta mig! Nu kan jag ut och springa längre än vad jag kunde innan och jag kan träna precis så som jag vill utan att få ont i mina knän. Jag hade haft ständigt ont i mitt högra knä i 9 år och mitt vänstra i 3 år, fram tills nu då jag lever helt smärtfritt!

Jag vill bara avsluta med att säga ett STORT tack till alla på iKlinik och speciellt Rebecca som har hjälpt mig till att få tillbaka min livskvalitet och glädje!

A

Hamnade hos iklinik för några år sedan då jag hade så ont i foten att jag knappt kunde gå. Min sjukgymnast gav mig några övningar men rekommenderade mig att kontakt klink för stötvågsbehandlingar. Henke, som då tog hand om dig, undersökte mig och gav mig sedan istället ett träningsprogram med övningar att göra varje dag. På under en vecka var all smärta borta, men blev inte släppt då utan vi fortsatte jobba vidare med förebyggande och stärkande arbete genom knäkontroll osv.

När jag hösten 2014 fick problem med smärta i knät var det därför en självklarhet för mig att söka mig tillbaka till iklinik. Den här gången fick jag Ivana som undersökte mig och gav mig övningar. Som vanligt blev det bättre och jag fick okej att åka på skidresa till Alperna.

Julafton 2014 var en solig och härlig dag i Val Cenis i Frankrike. Tredje åkdagen, kroppen kändes ändå pigg då jag hade tränat ordentligt hela hösten före resan. Vid träning av sladdstopp kände jag plötsligt hur något knäppte till i knät och hur det gjorde lite ont. Jag tänkte att jag snart skulle kunna åka vidare, i alla fall ta mig ner själv, men när den första smärtan gått över och jag reste mig insåg jag att knät var väldigt ostabilt. En pisteur kallades till platsen och efter en snabb undersökning bestämdes det att jag inte skulle åka någonstans själv. Resten av dagen spenderades med röntgen och översättning av en mix av franska och dålig engelska. Jag hann tillbaka lagom till julmiddagen, med en stelskena runt benet, massa tabletter och ett oklart besked om vad som hänt.

Väl tillbaka i Sverige, fem dagar senare, fick jag snabbt vård på akuten i Lund. Det visade sig vara en uttänjning av det inre ledbandet och eventuellt en korsbandsskada. Med en rörlig otros, remiss till sjukgymnast och en bra dos nya smärtstillande fick jag åka hem igen. Turligt nog hade jag besök för fortsättning med den gamla smärtan i knät bokat till dagen efter. Ivana blev ganska förskräckt när jag kom inhaltande med ortosen runt benet, men hämtade sig snabbt. Ivana och en kollega började genast undersöka, men var inte heller helt säkra på korsbandet. Övningarna för att rehabilitera det inre ledbandet och korsbandet var i stort sett desamma ändå, så jag var snabbt igång med träning. Varje dag tränade jag rörlighet och styrka, men bara på de sex dagar jag hade burit den stela skenan hade min lårmuskel hunnit krympa så att det i jämförelse med det andra gick att se med blotta ögat.

Allt gjorde ont, hela tiden. Jag kunde inte sova, jag kunde inte gå, jag kunde i princip inte göra något själv, men la någon timme varje dag på att verkligen göra min sjukgymnastik. Jag fick också träna på plats i gymmet på kliniken under uppsikt av Ivana. De första veckorna gick utvecklingen väldigt snabbt. Även om mina muskler fortsatte krympa gick det långsammare och jag blev långsamt mer flexibel, fick mindre ont och började kunna göra saker.

Träningen trappades kontinuerligt upp och efter 7 veckor var jag tillräckligt bra för att bli av med ortosen. Jag insåg först då hur mycket den hade hjälpt till att bära då jag jag fick en riktigt tuff dipp med smärta, instabilitet och jag upplevde att jag backade i träningen. Två riktigt tuffa veckor följde, men med stöd från de vänner jag fått bland de anar patienterna på klinikens gym och framförallt från Ivana höll jag ut och genomförde all träning som jag skulle. När smärtan la sig var jag mycket starkare och började kunna göra saker i min vardag själv.

Jag var och tränade två gånger per vecka under hela våren. Med Ivanas hjälp pressade jag mig, fast gick inte över vad jag borde, då hon alltid såg till att övningarna genomfördes rätt och det var träning under uppsikt så att det gick att fråga om något gjorde ont. Om en övningen inte fungerade byttes den till en annan som gjorde det.

I mars var det dags för återbesök hos läkare. När jag kom tillbaka till sjukgymnastiken var jag orolig och arg. Läkaren hade stressat genom mötet, bett mig svara på om jag ville ha en operation utan att förklara vilka kriterier som normalt sett ligger bakom eller vilka komplikationer som kan uppstå och jag kände mig ignorerad och frustrerad. Ivana släppte allt annat, undersökte mig, förklarade lugnt och metodiskt vad en operation innebär, på vilka grunder beslutet fattas och eventuella risker och komplikationer. Med tanke på hur snabbt jag utvecklades och hur bra jag mådde bestämde vi oss för att försöka genomföra rehabiliteringen utan operation. Jag fortsatte träna två gånger i veckan på iklinikens gym. Trots nästan en timmes resa såg jag alltid fram emot träningstillfällena då det kändes som om jag dels gjorde ett bra pass och dels fick ha det väldigt roligt med mitt lilla träningsgäng. Vi stöttade och peppade varandra, retades med Ivana och skrattade väldigt mycket. Våren gick och mitt liv blev mer och mer normalt. Det var tufft för mig att vänja mig vid att även om jag gjorde allt jag skulle och lät bli det jag skulle låta bli kunde jag få en dålig vecka när allt gjorde ont och jag kände mig svag och som att jag aldrig skulle bli frisk, men efter några gånger insåg jag att det bara var att fortsätta, för jag var alltid starkare när jag sedan var ”tillbaka”.

Våren flöt på. Jag tränade hårt, två gånger i veckan på iklinik, gick på promenader, cyklade, stretchade och jobbade hemma. Ibland gjorde det ont, ibland vacklade orken, men den mesta tiden var det bara en del av min vardag. Så småningom började jag tänka mindre och mindre på mitt knä och saker jag inte kunde göra, detta för att jag helt enkelt började kunna saker som vanligt. När jag besökte läkaren i början av juni igen fick hen dubbelkolla att jag verkligen bara hade gått på rehab i fem månader och hen höll också med om att jag som det ser ut nu absolut inte har någon anledning att operera knät. Jag är helt säker på att detta beror på iklinik, möjligheten att träna där och stödet jag fått från Ivana, självklart kombinerat med en personlig motivation, men jag hade nog inte kommit dit jag är nu bara med mig själv.

Igår, sex månader och en dag efter olyckan skrevs jag ut från iklinik, fortfarande utan plan på operation. Det var känslosamt, inte för att jag är orolig för att inte klara mig själv nu, men för att en stor trygghet nu försvinner. Jag är också så tacksam över fantastiska Ivana som har gjort så mycket mer än sitt jobb. Snäll, glad och peppande, men samtidigt lite retsam och utmanande har gjort henne till perfekt för mig och hon har sett till att jag håller motivationen uppe. Att hon dessutom alltid har förstått mitt behov av att förstå har hjälpt mig väldigt mycket med att minska oro och öka min tro på att det kommer bli bra när läkare inte kunnat förmedla detta. Ivana har ett fantastiskt sätt att alltid få mig att känna mig sedd, påminna mig om att det går framåt och få mig att orka lite till och vilja ännu mer. Det har varit väldigt viktigt att känna att någon genuint bryr sig om att jag ska bli bra och att hon inte kommer ge sig förrän jag är där.

Nu satsar jag på att förvalta det jag fått och ser fram emot en sommar med mycket träning och att snart kunna göra allt jag önskar igen!

L

 

Jag skadade ursprungligen mitt knä för ca 15 år sedan vid off pist-åkning. Efter att jag kunde börja stödja på benet tänkte jag inte mer på det och tränade på som vanligt. Problemet var att mitt knä vek sig några gånger om året. Det kunde vika sig om jag trampade snett, klev av en barstol eller tränade. Jag kunde inte lita på mitt knä och det blev sakta men säkert sämre. Efter att ha vikt knäet tredje gången på några månader fick jag nog. Jag blev tipsad om iKlinik och gick dit för att få lite övningar. Det visade sig att min skada var lite värre än vad jag trodde och jag hade slitit av främre korsbandet och inre ledbandet. Efter remittering till ortoped genomgick jag acl + mcl-rekonstruktion. Efter operationen har Ivana hjälpt mig med rehab, i början var jag tom där varje dag eftersom jag hade problem med rörligheten i knät. Ivana har varit en stor del av min rehab och anledningen till att den gått så bra och snabbt som den ändå gjort. Det jag verkligen uppskattat är att nivån anpassats individuellt och på så sätt gjort rehaben utmanande och rolig. Hon har alltid peppat mig, kommit med nya utmaningar och framför allt hålla mig tillbaka så jag inte körde på för hårt för tidigt. Efter tre månader kunde jag börja löpa och köra bjj och nu, ett halvår efter operationen, kan jag i stort sett träna mma fullt ut och kan äntligen lita på att mitt knä håller. Hade det inte varit för iKlinik och Ivana hade jag nog fortfarande gått omkring med ett trasigt knä så jag kan varmt rekommendera Ivana och iKlinik!

D

 

I started physiotherapy at Iklinik after the first time I injured my knee with a patellaluxation doing the stupidest movement. After that I injured it again and again and again. During my time at IKlinik I was always fully supported and got all the help I needed when my knee wasn’t the best. The best thing I learnt is that when you recover from something like this it’s not all uphill and you need to learn to cooperate with the worst moments too. My knee problem was solved after a surgery and the rehabilitation after that when, once again, I was amazingly supported by the best physiotherapist I could ask for, thank you Ivana.

S

 

Hade överansträngt vänster knä på långt löppass och blev rekommenderad iKLINIK av kollegor, ringde dit och fick tid snabbt. Väl där fick jag svara på en del frågor om hur det kändes i knät, göra en del lättare knäövningar för att sedan bli undersökt och sjukgymnasten Sara lokaliserade smärtpunkten. Fick en enkel övning med mig hem samt ny tid nästföljande vecka för rehabövningar i deras eget gym. Nästa besök en vecka senare blev det alltså genomgångar av rehabövningar. Dessa övningar skulle jag göra tre-fyra ggr i veckan. Jag kände mig lite stressad inför nära stundande halv- och helmara, Sara lugnade mig och jag körde övningarna hemma för att stärka muskulatur i knä och vrister. Vilade med löpningen, men powerwalkade och cyklade utan smärta och lagom till Göteborgsvarv och veckan efter Stockholm Marathon var jag smärt- och symptomfri före, under och efter loppen! Tack Sara – jag klarade mina mål och jag ser fram mot Lidingöloppet i september!

Christian

 

Jag har råkat ut för två st knätrauma där yttre menisken skadades vid första tillfället och vid andra tillfället skadades både yttre menisken samt inre ledbandet i samma knä, höger. Under tiden hos Sara och på Iklinik har jag bemötts på ett mycket bra sätt. Kompetent och trevlig personal samt goda träningsmöjligheter i deras lokaler. Under mitt halvår hos Iklinik har jag även uppmärksammat deras utveckling i att ständigt förbättra faciliteterna för att kunna erbjuda träningsmöjligheter för de som rehabiliterar sina skador på Iklinik

X

 

Plötsligt händer det. Har ju hört andra som slitit av sitt korsband, men det händer ju andra och inte mig. Så är det ju.
Men för drygt tre år sedan hände det, avslitet korsband och en skadad inre menisk. Lite förfriskningar i kroppen en innebandyklubba i näven på en sluttande gräs äng var kanske inte den bästa kombinationen. Tyvärr hamnade jag nog hos fel läkare och det blev en totalt meningslös resa i ”självläkning”. Lite lack på situationen gjorde att den rehab jag genomgick resulterade i en falsk tro på att mitt knä skulle hela sig själva. La idrottstankar på hyllan och försökte leva ett ”normalt” liv utan fysisk aktivitet. Plötsligt en dag tog jag ett för snabbt steg bakåt nerför en stege och smärtan var omedelbar, känslan var nästan som att benet gick av. Då tänkte jag, jag har f.. fått nog. Detta var cirka 1,5 år efter skadetillfället. Ny vårdcentral med en ortoped läkare som direkt insåg att något annat måste göras. Inom någon vecka var jag röntgad och ytterligare några månader senare fanns en operationstid och en plan för ”för-rehab”. Sjukgymnastkliniken jag gick till hade dock tider som var omöjliga och lååångt mellan gångerna. Så jag kikade runt efter ett bättre alternativ och hittade iKlinik som hade tider samma dag som jag ringde. Vid detta laget hade mina förhoppningar om ett normalt aktivt liv även efter en operation ebbat ut. Ett första besök på iKlinik och en sjukgymnast som var väldigt ung (första tanken är ju att här behövs lååång erfarenhet för att hjälpa denna mannen). Någon vecka senare var jag opererad och en ny lång resa började, fast då på iKlinik.

Bara någon dag efter operationen började rehab. Till en början handlade det om att hålla igång rörlighet och efter en tid blev det lite tuffare övningar. Ett schema som hela tiden stegrades, allt kändes ganska snabbt väldigt bra. Nästan så jag tyckte det verkade lite löjligt med en lång rehab. Med all positivitet i kroppen började jag cykla och då lite tuffare och längre pass. Detta triggade fram ett rejält bakslag och jag satte mig ner som om man trillat rätt på rumpan när man åker skridskor. Tänkte va tusan är detta, verkligen som att gå i väggen. Den unga sjukgymnasten visade då att alla mina fördomar över hennes oerfarenhet var helt totalt fel. Hennes peppning och engagemang att få mig på banan igen var helt avgörande för hur bra det gick sen. Tror jag hade degat ihop om det inte hade varit för detta. Tog en tid att hitta tillbaka till den sköna trenden jag upplevt innan bakslaget, men istället för att träna sidan om, ökade jag sjukgymnastiken från 2 till 3 dagar i veckan och det gav snabbt resultat. Innan jag till slut var färdig med rehab råkade jag ut för ytterligare några smärre ”bakslag”, men de var ganska snabbt besegrade. Ungefär 8 månader efter operationen lämnade jag sjukgymnastiken och hade då ett knä som både var starkare än på väldigt länge och en förhoppning om att jag faktiskt skulle kunna börja träna karate igen. I skrivande stund är det ett drygt år sedan operationen och jag kan väl egentligen inte säga att jag har några kvarstående problem. Jag litar 100% på mitt knä och om några månader börjar jag träna karate igen. Dessutom har jag tagit cyklingen till en mer seriös nivå och planerar för en bra tid på Vättern 2016.

Stor del i denna framgångsaga måste tilldelas min sjukgymnast som med sitt engagemang och iver att hela tiden stäva framåt i utvecklingen gjort det möjligt. Tack Ivana Bojanic och iKlinik.

Jörgen

 

Jag hade besvär med smärta och stelhet i ena knät. Jag kunde inte böja eller sträcka fullt och när jag hade suttit ner en längre stund var det i de första stegen svårt att sträcka och belasta pga smärta. Blev rekommenderad Iklinik av en sjukgymnast på mitt arbete. Fick där väldigt bra och professionellt bemötande av Ivana. Jag fick övningar att göra hemma för att öka flexibiliteten i mitt onda knä. Hade även besvär av hälsenan sk inflammation med svullnad och smärta och det försvann med hjälp av tryckvågsbehandling som Ivana behandlade min hälsena med. Söker gärna dit igen om det blir några problem.

E

 

Jag var med om en skidolycka under en semester i alperna där jag vred knät. När olyckan skedde gjorde det inte speciellt ont utan smärtan uppstod först på kvällen då jag fick stora smärtor på insidan knät och inte kunde stödja eller böja på benet överhuvudtaget. Då jag har flera bekanta som råkat ut för liknande skador och smärtan inte gick över uppsökte jag iKLINIK direkt då jag kom hem. Där fick jag ett otroligt bra och uppmuntrande bemötande av Ivana och konstaterat att jag hade råkat ut för en ledbands- och meniskskada. Behandlingen jag fick bestod av både övningar för att stärka knät och räta ut det, samt även tvära friktioner (massage) vilket hjälpte mycket mot smärtan. Smärtan höll i sig under en väldigt lång tid och var ihållande i princip hela tiden, även då jag inte var aktiv alls, vilket gjorde att det ibland kändes hopplöst, men Ivana på iKLINIK var väldigt peppande och gjorde alltid att man blev på bättre humör och mer hoppfull.

Efter ca 2 månader av rehab började dock smärtan avta mer och mer och jag märkte att jag kunde vara aktiv utan att det gjorde speciellt ont. Idag har det gått knappt 4 månader sedan lyckan och jag kan göra det mesta utan större smärta men håller fortfarande på med övningarna för att stärka knät samt massagen, vilken ofta hjälper mot smärtan.

Astrid Hermansson 22 år

 

Jag heter David och är snart 19 år, jag går sista året på bygg och anläggningslinjen på gymnasiet.

Under min praktik jobbade jag som takläggare, en dag tog jag ett steg bakåt, på taket trodde jag, under foten fanns bara luft, jag hade tur och landade en meter ner på byggnadsställningen men jag skadade mitt ena knä.

Ivana på Iklinik hjälpte mig med undersökning och träningsövningar.

I träningen ingick bland annat balansövningar, cykling och styrkeövningar. En del av övningarna gjorde jag på Iklinik hos Ivana och en del kunde jag göra hemma. Efter mycket slit är knät nu som vanligt igen.

Tack för snabb och effektiv hjälp av kunnig och proffsig personal, tack Ivana!

David

 

Jag började få besvär när jag började träna inomhusfotboll och innebandy 2-3 ggr i veckan, efter att ha tagit det ganska lugnt över julledigheten. Kan även nämna att jag åkte en del rullskidor då jag tränade till Vasaloppet. Besvären yttrade sig genom att jag fick ont under knäskålarna. Mest efter träning men även känningar under träning. Först kände jag mest i samband med bollspel inomhus men kunde även få ont vid frånskjut som när man reser sig eller går upp för en trappa.

10 Februari gick jag till iKLINIK (Ivana) och konstaterade att det inte verkade vara något direkt fel på mina knän vad gäller rörlighet eller smärta i olika vridningar i undersökning. Från början var all fokus på att jag skulle bli av med smärtan och att lokalisera problemet så mycket det gick så gången efter blev det en del övningar. Då upptäcktes att jag hade väldigt dålig balans i knäna men att styrkan i benen var det inget fel på och därför blev det mycket rehabträning redan från början. Jag fick väldigt bra feedback och tog det lugnt med bollspel ett tag. Något jag hade varit dålig med innan var stretching som jag fick ta upp igen. På uppdrag av Ivana stretchade jag låret några gånger om dagen för att påverka senan under knäskålen. Jag hade lite svårt att hinna med övningarna i början då jag tränade till och åkte Vasaloppet. Efter en månad började jag lugnt med bollspel igen och det blev mer fokus på balansövningar. Efter ytterliggare en månad tränade jag som innan utan bekymmer.

Nu tränar jag mer än innan utan problem och försöker hålla i med balansövningar och stretching för att motverka framtida problem. Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag har fått av iKLINIK och då främst Ivana.

Robin, 25år

 

Under min vinterträning så märket jag att om jag sprang lite längre sträckor än normalt så fick jag väldigt ont i senfästet precis under knät. Gjorde en ”självdiagnostik” (dvs googlade) och tyckte det sammanföll med det som kallas löparknä. Försökte själv försöka få bukt med det via träning/stretching men det gick mindre bra.

Kollade då upp vilka kliniker som fanns i närområdet och tyckte att iKLINIK hade fått väldigt mycket bra omdömen – sen att det låg runt knuten gjorde inte saken sämre.

Fick snabbt en tid till Ivana, som för övrig är en väldigt glad och trevlig tjej, hon gjorde snabbt en grundlig och kunnig genomgång för att se om det fanns skada på senor samt en diagnos på problemet. Efter det var det direkt till träningen, ett schema gjordes upp innehållande styrketräningsövningar samt stretching för att komma åt problemet. Dessa övningar gjorde jag hemma och veckorna efter var det regelbundna återbesök där vi gick igenom rörelserna samt hur jag kände resultatet.

Tack till Ivana (iKLINIK), för idag har jag först och främst inte ont utan även gjort en ändring i mitt beteende gällande stretching/träning, givit mig en förståelse för problemet samt försett mig med ”verktyg” för att motverka framtida besvär!

MK

 

När jag kom till iKlinik hade jag ett korsband som var av, en menisk som var trasig och splitter i brosket. Första halvan av korsbandet gick av vid en fotbollsmatch vid försvarsspel och jag blev satt ur balans och vred knäet ur led. Andra halvan plus resterande skador kom 8 månader senare i en ridolycka. Jag började träna med Ivana en vecka efter skadan vilket också var 3 månader innan min operation. Från början var inte operation konstaterat, men efter 3 urledvridningar på 2 veckor så förstod vi att det var den enda utvägen. Att jag började min rehab redan innan själva operationen gjorde mycket, mest som en mental förberedelse på vad som väntade men även såklart för att stärka upp och förbereda knäet inför återhämtningstiden. Redan här byggdes det förtroendet mellan mig och Ivana som har varit värt otroligt mycket.

Direkt möttes jag på det mest fantastiska sätt med stor kunskap, engagemang, motivation, genuinitet och en förståelse. Jag fick direkt stor tillit till Ivana och nu i efterhand kan jag med facit i hand förstå hur otroligt viktig hon har varit för min utveckling. Jag har alltid kunnat bolla idéer och ställa alla mina 1000 frågor när som helst och hon har alltid svarat mig på bästa sätt. Hon har varit förstående för att mitt liv inte enbart har handlat om knäet, vi anpassat oss efter dagsform med fokus att bygga knät starkare och starkare.

Rehab efter en korsbandsoperation är inte en rak väg uppåt, jag önskar jag kunde säga det, men det kommer gå upp och ner hela tiden. Viktigast av allt är att man inte får vara rädd för motgångarna, för det är dem som bygger en starkare och en dag släpper det och du har helt plötsligt tagit många steg framåt. Det är viktigt att se alla framsteg och skynda långsamt. Vid flera tillfällen fick Ivana förklara för mig att det inte är någon idé att stressa, såren måste få läka och att lassa på för tungt för snabbt blir inte bra. Där har hon varit så otroligt viktig då jag gärna gör allt lite för snabbt, jag ville ju bara bli bra, men det handlar otroligt mycket om tålamod. Bakslagen kommer att komma, även om du ”gör allt rätt”, så man får inte ge upp eller sluta fortsätta framåt, för det släpper, jag lovar. Mitt stora problem i början var att få igång rörligheten. Eftersom att jag var lite för snabb med att börja gå utan kryckor la sig aldrig svullnaden vilket gjorde allt jobbigare. Vi jobbade från grunden för att inte glömma bort t.ex. alla stabiliseringsmuskler vilket jag nu förstår var väldigt avgörande, inget slarv.

Idag klarar jag av att leva nästintill ett liv som jag levde innan, jag kan sporta, springa och blir starkare hela tiden. För mig har processen inneburit ett accepterande att det kommer behöva underhållas, man får inte glömma bort att det faktiskt är en helt ny sena som sitter där. Kontinuerlig styrketräning för att behålla stabiliteten är för mig viktigt för att fortsätta leva det liv jag vill.

Jag är oerhört glad att jag hittade till iKlinik och det menar jag verkligen från botten av mitt hjärta. Innan jag kom hit hade jag hunnit avverka ett par andra kliniker och ingen av dem är ens i närheten av detta. Den personliga kontakten och den otroliga kunskap gjorde att jag visste att jag inte bara var en av alla patienter, tillsammans har vi lyckats med denna resa.

Emma Åkesson, 20år

 

Jag sökte IKlinik för att jag hade ont i bägge knäna efter ett fall.  Det konstaterades att jag hade artros och efter fallet fått en artrit och jag ordinerades ett träningsprogram. Jag blev genast mycket bättre och är idag helt återställd (även om artrosen finns kvar så lider jag inte av den).

Jag fick ett mycket vänligt och bra bemötande av Partik.  Jag har samma positiva erfarenhet från IKlinik från tidigare behandlingar och kan varmt rekommendera dem.

Thomas

 

Jag blev rekommenderad iKlinik via en kompis som tidigare haft bra erfarenheter med iKlinik. Mina problem uppkom succesivt när jag ökade min löpträning. Till en början kände jag smärtor i knät efter löpningen som sedan vandrade upp till höften. När jag sökte till iKlinik uppstod smärtorna redan under löpningen och stannade sedan kvar i flera dagar efter träningen. Tillslut kunde jag knappt springa en kilometer innan symptomen började.

Jag fick snabbt en tid hos Sara som direkt diagnosticerade mig och började med behandlingen.  Jag har till större delen blivit behandlad med stötvågsbehandling och olika övningar att göra mellan besöken för att stärka muskulaturen. Redan efter första stötvågsbehandlingen kände jag mig bättre och på bara ett par veckor märkte jag stora resultat.

Idag har jag kommit igång med min löpträning igen och jag känner inte av några problem längre. För att sammanfatta så är jag väldigt nöjd med iKlinik och skulle rekommendera dem till andra med liknande problem som jag. Ett plus för det vänliga bemötandet och det snabba resultatet. Stort tack för all hjälp!

Elin

 

My 13 year old son’s basketball coach recommended iKLINIK to us to treat his osgood schlatters. We met with Ivana who worked with my son giving him exercises and treatment options to mitigate the pain and prepare for upcoming games. Ivana was very professional and you could tell immediately that she had a lot of experience working with kids and sports related injuries and conditions. After a few weeks of treatment and an exercise programme implemented in parallel at home my son’s condition improved. We are very grateful for Ivana and iKLINIK. They are professional, flexible and accommodating, with the patients best interests at heart. Thank you iKLINIK!

Ja

 

Jag skadade mitt knä 20/6 2014. Jag spelade lite fotboll på skoj och fick en smäll på utsidan av vänster knä samtidigt som jag var på väg runt åt höger, knäet vek sig inåt och eftersom foten var kvar i marken så tror jag underbenet roeterade utåt i förhållande till lårbenet.

Fyra dagar senare konstaterade ortopedläkaren att det främre  korsbandet var helt av och att jag fått en sträckning av det inre ledbandet (grad 1).

Jag fick rådet att ta kontakt med en sjukgymnast med inrikting på idrottsskador och hittade iKlink i Lund som såg lovande ut och där jag kunde få en tid med Ivana redan nästa dag.

Ivana gav direkt ett poitivt och  kompetent intryck så jag kände att jag var i goda händer, hon ställde även upp och fixade en extra träningstid till mig samma dag så att jag kunde komma igång med den inledande träningen.

Detta var viktigt eftersom jag skulle på på en veckas semester till Kroatien redan nästa dag .

Jag fick med mig ett dagligt träningsprogram, goda råd om att det var OK att använda knäet men ta det lungt så fort jag kände smärta eller svullnad.

Fick även en bestämd tillsägelse om att mer eller mindre omedelbart sluta halta (annars fick jag gå på kryckor istället).

Jag blev sanbbt bättre och efter ett några veckor var jag inte så påverkad av skadan i min vardag.

Under resten av 2014 har jag i snitt tränat benstyrka och balans /kordination/knäkontroll ca 3×1 timme per vecka periodvis på egen hand men oftast på iKlinik under övervakning av Ivana.

Målet har varit att jag ska kunna köra skidor, cykla mtb /downhill, köra motocross/enduro och springa i terräng utan att behöva operera korsbandet.

Jag har vid det här laget provat allt detta och det verkar funka även om skidåkning inte ännu varit på ”rätt nivå”, men en vecka i chamonix är bokad i början på mars så jag har gott hopp om att det ska gå bra både i och utanför pisten.

Jag har haft några bakslag där jag töjt det inre ledbandet en del igen (en gång på studsmatta och en gång  nu i januari när jag sprang orientering och trampade snett), inget allvarligare men det det har väl gjort att rehaben tagit längre tid och att knäet kanske känns något mindre stabilt än det kunde ha gjort.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag tycker min rehabilitering varit lyckad så här långt och jag tror att jag i stort kan fortsätta vara idrottsaktiv på det sätt jag vill utan att behöva göra en korsbandsoperation.

Ivana har varit bra på att pusha mig med under träningen med uppmuntran och olika utmanade övningar, så oftast har jag faktiskt kunnat se fram emot träningen trots att den är krävande.

Ivana har också varit bra att resonera med kring skadan och ibland hålla tillbaka mig från att gå för snabbt fram med att utsätta knäet för mer okontrollerad belastning. Jag rekommenderar henne starkt om man har behov av en bra sjukgymnast.

Emil

 

Ca 4-5 veckor efter min operation började jag min Rehab hos iKlinik, Lund.

Det visade sig rätt val av sjukgymnastik för att komma snabbt igen.

Gick igenom ett schema med min sjukgymnast Sara som ändrades regelbundet efter behov, framsteg och egna önskningar! Det gav verkligen effekt som jag är väldigt nöjd med.

Förutom min egen sjukgymnast var alla vänliga och hjälpsamma, glädjen fanns där! Dessutom var det ljusa fräscha lokaler som är ett plus!

Så ett Stort Tack för mig!

Annalisa

 

Skadade mig när jag sprang toughest då jag ramlande ner från ett hinder o vred knäet fel. Hade svårt och gå och hade känningar i knäet när jag träffa min PT tipsade mig om iklinik. Ringde o boka tid o fick snabbt hjälp. Då träffa jag Patrik som undersökte mitt knä och kom fram till att jag vid landningen översträckt de bakre strukturerna såsom kapsel, ligament och muskelsenor. Fick ett träningsschema anpassat efter mina behov som jag tränade 3 ggr i veckan varav en gång med Patrik i veckan. Detta hjälpte mig väldigt mycket då man får professionell hjälp o alltid bra bemötande.

Efter ca 2 månader så är jag så mycket bättre känner inte av skadan längre förutom när jag sticker iväg med för tunga vikter för snabbt. Är super nöjd med allt med iKlinik o Patriks upplägg av träning

Jag tycker du är superduktig Patrik o en positiv människa så fortsätt med de du gör för du är grym.

Madeleine

 

Jag började få ont i mitt knä hösten 2012 efter att ha kämpat mig igenom ett Lidingölopp. Smärtan blev bara värre och värre vid löpning men jag tänkte att det inte är konstigt att ha ont vid träning. När jag tillslut inte kunde stå upp efter ett längre löppass sökte jag hjälp både hos sjukgymnast och naprapat men ingen av dem kunde ge mig något svar om vad det var i knät som gjorde ont eller vad som hade orsakat det.

Sommaren 2014 hittade jag Iklinik och fick där kontakt med sjukgymnasten Patrik. Redan efter första mötet visste han att det handlade om artrit i knäleden och kunde också berätta för mig vad som orsakat det. Efter mina tidigare erfarenheter blev jag otroligt glad av ett professionellt och engagerat intryck. Jag påbörjade rehabilitering och efter sex månader har jag nu gjort mitt sista besök på Iklinik och är åter ute i löpspåret.

Jag vill tacka Patrik för den kunskap och engagemang han bidragit med så att jag efter två års tid kan springa utan smärta.

Veronica

 

Jag började att få ont i mitt ena knä när jag var ute och sprang, som vanligt lyssnar man kanske inte tillräckligt på vad kroppen försöker säga så jag fortsatte att springa. Mitt knä blev naturligtvis bara sämre. Då ordinerade jag mig själv vila i några veckor, provade sedan springa igen men det hade inte blivit bättre.

Jag bokade tid hos en ortoped och blev röntgad, det konstaterades att det inte var några skelett skador. Jag blev rekommenderad att ta kontakt med en sjukgymnast, jag gick på behandling 10 ggr utan några som helst framsteg. Efter 10 ggr var rekommendationen att börja springa igen och efterhand öka upp längd och tempo. Detta fungerade inte och jag var tillbaks på ruta 1.

Av en händelse fick jag syn iklinik och tyckte att jag skulle prova. Fick en tid hos Rebecca Stjärna som lyssnade och analyserade mitt problem. Efter lite funderande kom Rebecca fram till att en stötvågsbehandling skulle förhoppningsvis vara rätt medicin för mitt knä. Idag efter ca 8-9 behandlingar är jag bra till 99% och har börjat springa igen.

Ett stort tack till Rebecca, nästa gång jag är i behov en sjukgymnast vet jag definitivt var jag skall ringa.

M

 

Jag kom till Iklinik i september efter att ha läst på hemsidan om framgångsrika behandlingar. Jag fick en meniskskada i slutet på juli och efter att ha fått en cortisoninjektion som inte gav någon lindring ville jag ge sjukgymnastik en ny chans. (Hade varit hos annan sjukgymnast i det akuta skedet och tränat en del i början men slutade när jag inte märkte att det blev bättre.) När jag fick träffa Rebecca, gjorde hon en noggrann undersökning och tejpade mitt knä. Det avlastade menisken och smärtan blev genast mindre. Jag fick ett träningsprogram som jag kände gjorde nytta. Nu tränar jag regelbundet. Rebecca har följt upp övningarna och ökat svårighetsgraden efter hand. Nu har besvären minskat betydligt och vissa dagar känner jag ingenting! Jag tänker fortsätta med mina övningar och har gott hopp om att jag ska bli av med besvären helt och hållet. Jag är mycket nöjd med bemötandet och behandlingen jag har fått av Rebecca på Iklinik.

Lotta Malmgren

 

En återkoppling från mig som kom till dig med ett dåligt knä som visade sig bero på ett avslitet bakre korsband (han som var så jobbig).

Jag har för en vecka sedan genomgått en efterlängtad operation och skall nu börja med sjukgymnastik för att komma tillbaka till fotbollen! Jag vill berätta att jag äntligen fick operation! Och detta tack vare dig då du upptäckte mitt problem.

Hade jag bott i lund eller i närheten hade jag utan tvekan velat att du skulle övervaka min rehabilitering men får väl nöja mig med någon medelmåtta här i Varberg! (;

AT

 

Kontaktade Iklinik efter att en tid gått med smärta i knävecket. Genom tryckvågsbehandling, stretchövningar  och träningsprogram är jag nu smärtfri. Iklinik är mycket professionella, effektiva och omhändetagande. Jag är mycket nöjd!

H

 

Mina besvär började med att jag var hos en sjukgymnast (inte här i Lund) i annat ärende och blev då rekommenderad att ha inlägg i skorna och även en viss modell av en joggingsko som skulle vara optimal för mig och mina fötter. Det rådet litade jag på och resulterade sedan i att jag fick jätteont i mitt ena knä, inte enbart när jag tränade, men även när jag satt still. Det värkte och tog alldeles för mycket ork från mig! Dessutom kunde jag inte träna och springa som jag önskade. När jag sedan flyttade till Lund blev jag rekommenderad just Er klinik, för att Ni skulle vara bra. Jag ringde och fick en tid samma dag till Frida Berlin, en riktigt bra sjukgymnast!:) Jag hade inga höga förhoppningar på att jag skulle bli besvärsfri för jag hade gått i nästan över ett år med mina problem och hade nästan tappat hoppet om att bli bra igen. Men Frida fanns där under hela behandlingstiden, peppade  och stöttade mig och framförallt hjälpte hon mig så att mitt knä, som hon ”diagnostiserade” som löparknä, vilket äntligen blev bra igen. Till en början minskade smärtorna, men efterhand försvann de! Nu kan jag löpträna igen och känner mer löpglädje än vad jag har gjort på länge, tack vare Frida och hennes hjälp! Jag kan med varmaste rekommendationer hänvisa er till henne!

A S

 

I januari 2014, skadade jag mitt vänstra knä i en cykelolycka. Till en början försökte jag vila och inte belasta det knä för att få ner svullnad och smärtan. Trots detta blev mitt knä inte bra. Fick då ett tips om iklinik i Lund. Jag kontaktade dem och tre dagar senare var jag igång med min rehabilitering, efter en snabbt ställd diagnos av sjukgymnast Patrik. Ett rehabiliteringsprogram gjordes upp och regelbunden rehabilitering och träning har nu gjort att jag är i stort sett återställd i mitt knä.

Jag tycker att iklinik är en av de klart bästa sjukgymnastgruppen jag besökt genom åren. De är mycket proffsiga i sitt arbete och noggranna. Men också det snabba svar och tid man får hos dem.

Jag kan varmt rekommendera denna sjukgymnastgrupp till vänner och bekanta.

P A

 

Jag hade haft problem med mitt knä under en tid men inte fått riktigt bra och konkret hjälp av de sjukgymnaster jag träffat innan. Då blev jag tipsad om att vända mig till iKlinik då jag haft bekanta som varit väldigt nöjda med dem.

Jag fick en tid väldigt snabbt och det har blivit mött med professionell service rakt igenom. Jag fick en trolig orsak till problemet efter en undersökning och fick övningar för att börja se om det blev bättre vilket det blev. Jag gick dit under en dryg månad och det var alltid toppbehandling och förståelse för mina problem och min situation. Till skillnad från tidigare sjukgymnaster som gett väldigt allmängiltiga råd fick jag nu svart på vitt vad det var som orsakat problemen och hur jag kunde lösa dom. Jag rekommenderar iKlinik varmt till alla!

z

 

I augusti 2013 skadade jag mitt vänstra knä under en fotbollsmatch. Efter diverse utredningar och behandlingar hos ortopeden såsom titthålsoperation, MR och kortisonspruta, slutade det med en remiss till sjukgymnast.

Då jag aldrig varit skadad innan under mina 20 år som fotbollsspelare, visste jag inte var jag skulle vända mig. En lagkamrat rekommenderade Iklinik. Jag skickade ett mail via deras hemsida och blev kontaktad redan samma dag. Det var sedan enkelt att hitta en tid som passade mig.

På Iklinik i Malmö träffade jag sjukgymnasten Martin. Trevligt och professionellt bemötande och effektiv behandling. Bra övningar att göra hemma och uppföljande besök därefter. Emellan besöken fanns han även tillgänglig per mail. Nu har jag spelat min 5:e match för säsongen och känner mig stark och stabil i mitt knä.

Min erfarenhet av Iklinik och sjukgymnasten Martin Lindén har varit mycket bra och jag kan varmt rekommendera honom.

x

 

Jag är en 13-årig handbollskille som har problem med knäna.

Det började med att jag hade slatternsknä och det gjorde ont men m rätt tejpnig så gick det lite bättre, men sen kunde jag inte träna löpning i min handbollsträning smärtor i knäna hela tiden.  Ringde en annan klinik först men där kunde få tid om tidigast 5 veckor. Ringde då Iklinik och fick tid dagen efter. Perfekt!!

Träffade Sofie hon gick igenom båda knäna både stående o liggande hon förstod var problemet är. Vuxit mycket på senaste tiden + att musklerna inte är riktigt stabila runt knäskålen. Sladdriga knän. Fick övningar att utföra i 2 veckor sen ett återbesök med nya o svårare övningar för att det hade gett mycket bra effekt. Två återbesök till under en tvåmånadersperiod och bara bättre o bättre resultat. Så träning ger färdighet.

Tack Sofie!!

Mycket trevlig o bra klinik som varmt rekommenderas. 

CN

 

Efter att haft ont i vänster knä i flera månader kom jag på rekommendation från Löplabbet i kontakt med iKlinik. Där träffade jag sjukgymnast Patrik Rudfell som på ett mycket professionellt och genomarbetat sätt hjälpte mig. Behandlingen startade med sjukgymnastik/styrketräning 3 ggr i veckan under ledning av Patrik. Att ha tillgång till experthjälp under tiden man tränar är otroligt värdefullt och jag upplevde att den direkta feedback som Patrik kunde ge påskyndade processen. I mitt fall kompletterades även sjukgymnastiken med stötvågsbehandling. Efter 2 månader kändes det bra i knät och jag kunde gradvis öka mina löprundor på egen hand och det känns nu att milrundan i skogen finns inom räckhåll. Kan varmt rekommendera iKlinik, mycket professionellt och kunnigt bemötande. Att man dessutom lätt kan få tider känns riktigt bra.

LN

 

Efter en vridningsskada i vänster knä, som jag ådrog mig under en basketmatch i slutet av februari, hoppade jag på kryckor in till iKLINIK.

Första besöken fick jag träffa Emma, men efter någon vecka och resterande tid fick jag framför allt hjälp av Frida Berlin.

Det var länge oklart vad det var för skada, då svullnaden tog tid att lägga sig. Det var symptom på korsband och menisk. Jag hade länge smärtor när jag sträckte benet maximalt och böjde benet maximalt. Jag fick remiss till röntgen, ortoped och sedan även Magnetröntgen.

Frekventa besök hos iKLINIK, nya styrke- och stretching-övningar har gjort mig bra i knät igen (5 månader senare).

Tack för bra hjälp!

Pontus

 

Jag är en man på 49 år som har knäproblem. Förmodar att problemen i grunden beror på begynnelse av atros. Detta har medfört att jag har haft problem med att träna vanlig löpning, eftersom bieffekten efter varje runda varit viss smärta i knäna dagarna efter. Trots detta började jag med jazzdans efter 16 års uppehåll två gånger i veckan. Det fungerade bra. Dock hade jag värk i knäna dagen efter. Dock efter en intensiv träningsperiod (dansträningsläger) med 15 timmars dansträning på fem dagar var värken allt större.  Någon vecka senare ilade det till i knäet vid en knäböjning med stor smärta och därefter kunde jag känna att någon rörde sig i knäet. Efter två besök hos olika sjukgymnaster, kunde konstateras att knäet var stabilt. Dock var det inte möjligt med dansträning eller än mindre löpträning.

Jag tog kontakt med iKlinik, eftersom jag hört gott om denna kliniken. Där hade jag den stora glädjen att få kontakt med Ivana Bojanic. En mycket kunnig och trevlig sjukgymnast som snabbt förstod mina problem och även insåg att styrkan i knäet måste tränas upp. Efter fått stor motivation från Ivana samt ett mycket bra träningsprogram hoppas jag nu att jag kommande månader kan få upp styrkan i mina knä då jag inte har möjligheten att träna på kliniken. Jag har lyckats innan med en skadad axel för 16 år sedan, och är övertygad om att det nu även skall lyckas med mina knä. Jag fortsätter ha kontakt med Ivana om jag skulle behöva rådgivning.

Stort TACK till iKlinik och Ivana.

Anders Göransson

 

Jag träffade Sofie när mitt knä hade gått sönder efter en löptur. Jag var helt förtvivlad över att jag inte kunde träna och att allt gjorde ont. Sofie förstod min frustration och började lägga upp en långsiktig plan för mig. Dock berättade hon planen i små steg vilket gjorde att det kändes positivt efter varje gång jag hade varit hos henne. Framförallt fokuserade hon på vilken träning jag kunde göra vilket var det absolut viktigaste för mig. Nu efter ett antal månader är mitt knä nästan bra och jag har fått mycket kunskap om rehabilitering och olika träningsformer vilket jag är oerhört tacksam för. Jag har under varje möte känt mig stärkt och glad och bättre rehabilitering kan jag inte tänka mig. Tack för allt!

Stina

 

Kombinationen mycket nysnö och dålig sikt resulterade i en brutal vurpa i en Italiensk pist (!) Efter besök på den lokala sjukstugan konstaterades det att inre ledbanden i båda knäna var ordentligt utdragna så någon ytterligare skidåkning den veckan kunde jag se i månen efter. Väl tillbaka i Sverige ringde jag iKLINIK med hopp om snabb rehabilitering vilket visade sig vara ett genialt drag. Undersökning, behandling och träningsprogram flöt på mycket bra och nu efter ca 6 månader är jag helt återställd. Ett stort tack till Sofie Davidsson som på ett fantastiskt sätt förvandlade en haltande man till en som redan planerar nästa års skidresa 🙂 Stämningen på kliniken och övriga medarbetare andas en härlig positivism – jag kan helhjärtat rekommendera iKLINIK vid skador av idrottskaraktär.

Anders

 

Jag sökte för problem med höft- och knäleder. Fick snabbt tid hos Sofie som undersökte mig. Hon konstaterade att jag hade överrörligt knä + arthros samt inflammation i höften. Sofie hjälpte mig att komma igång med träning 1 ggr/vecka på Iklinik. Jag fick även ett träningsprogram som jag gjorde hemma. Jag kände rätt snabbt att det började kännas bättre. Efter ca 1,5 mån tränade jag enbart hemma. Vid återbesöket efter ytterligare några veckor konstaterade Sofie att jag blivit mycket stabilare i mitt knä och inflammationen i höften hade försvunnit. Nu har jag börjat träna på gym igen och det känns riktigt bra. Jag ger mina bästa rekommendationer till Iklinik och Sofie. Detta gäller bemötande, kunskap, engagemang och behandlingsresultat.

MH

 

Jag kom till iKLINIK 1,5 månad efter en främre korsbands operation på mitt vänstra knä som jag har haft problem med i flera år. iKLINIK har hjälpt mig bra med min omfattande knä rehabilitering, som har gett bra resultat efter ca 10 veckors träning på kliniken.

MT

 

Efter att jag hade haft problem med mitt knä under flera år blev jag titthålsopererad i december 2013 och skadan blev omhändertagen. Dock lyckades jag skada knäet igen efter ca 3 veckor under ett nattpass på jobbet och nu hade jag så mycket problem att jag inte kunde gå normalt utan att knäet låste sig och det gjorde ont. Min ortoped rekommenderade att jag skulle uppsöka en sjukgymnast med specialinrikting idrottsskador och det har jag inte ångrat att jag gjorde. 
 
Från första början ingav Martin, min sjukgymnast, stort förtroende och han fick snabbt mig på fötter igen och bort från kryckan. Under ca 3 månader hjälpte han mig att bygga upp både stabilitet och styrka igen i ett tempo som var både lagom men även utmanande och det var en kick att se att det gick framåt. Tack vare honom har jag sluppit att operera igen och vara sjukskriven och jag har så smått börjat komma tillbaka till den aktiva livsstil som jag gärna vill ha. 
 
Jag är så nöjd med både behandlingen, flexibiliteten och bemötandet och rekommenderar varmt denna klinik och specifika behandlare.

Louise

 

2013 blev jag skickad till iKlinik och Frida Berlin av min personliga tränare som tyckte att det var dags för mig att ta tag i mitt vänsterknä som sedan 2007 orsakat mig en hel del smärta och stundtals försvårat  min träning. Som glad motionär har jag förbrukat ett antal knäskydd och ett flertal kilometrar tejp för att på något sätt lindra smärtan i vänsterknät, utan att veta vad det var som orsakade smärtan. Hos Frida kom vi fram till att min vänstra knäskål var rörlig/lös.

Under ett år har jag tränat hos Frida för att bygga upp och stabilisera knät. Jag har gått från att få ont av knäböj och löpning till att i maj månad springa Köpenhamns marathon utan smärta! Hos Frida och iKlinik har jag blivit uppmuntrad och alltid bemött med ett leende. Fridas kompetens och varma bemötande gör att till och med den tråkigaste rehabs-övningarna känns meningsfulla och roliga.

Jag fortsätter nu att på egen hand bygga upp knät med Fridas instruktioner med målet att genomföra 30km Lidingölopp senare i höst. Jag kan starkt rekommendera Frida och iKlinik!

Stine

 

Hej, sökte hjälp med rehabilitering av mitt knä efter en meniskoperation i vintras. Fick snabb och bra hjälp med att mobilisera och träna upp knäts funktion. Proffsigt bemötande hela vägen.

PO

 

Ville bara tacka för din hjälp Sofie! Jag har genomfört Göteborgsvarvet och kände inga konstiga smärtor i knäna och tog mig i mål efter ca 2.03 timmar. Nu är jag riktigt taggad för att ta mig an ett nytt långlopp kanske lidingö. Tack ännu en gång för grym support!

/Lina

 

Under många år har jag tränat löpning och då framförallt långdistanslöpning. Jag har sprungit flera halvmaraton och en helmara. Men när jag tog upp träningen igen efter en knapp månads uppehåll efter en längre resa, började jag få problem med smärtor i höger knä. Smärtan höll i sig, mer eller mindre intensiv, under flera år och när det tillslut blev riktigt smärtsamt efter en höst med mer frekvent löpträning kontaktade jag iKLINIK. Marcus konstaterade snabbt att jag hade ett kroniskt löparknä och stramhet på utsida n av knät, och behandlade mig under flera veckor med regelbunden manuell tryckbehandling och nålar. Dessutom gav han mig övningar, både med tryckbehandling och stretching, att göra hemma. Han konstaterade även att jag hade en snedvridning av foten i löpsteget som jag kunde bli medveten om och motverka. Veckor av behandling gav resultat, nu är jag helt smärtfri och har äntligen kommit igång med löpträningen igen. Jag har tidigare sökt hjälp för mitt knä men aldrig fått så professionell och effektiv hjälp.

/ J

 

Jag har inte haft några problem alls med varken rygg/knä på senaste, har kört crossfit 3-4 dgr/v & löpning 1-2 dgr/v. Så jag skulle härmed vilja passa på att tacka Sofie för din professionella hjälp du gett mig och jag vet vart jag skall vända mig om jag skulle få några nya besvär eller om jag skall rekommendera någon att gå till en sjukgymnast.

z

 

Jag har varit hos Emma på iKlinik för två olika problem, första gången gällde den en huggande smärta i knäet då jag styrketränade vilket Emma snabbt konstaterade berodde på att jag var instabil runt knäet och andra gången var den en smärta i ländryggen som visade sig vara en buktande disk. Både gångerna kunde Emma direkt komma med råd och övningar som hjälpte till att förbättra situationen och hon var alltid noggrann, professionell och väldigt trevlig. Det som jag kanske uppskattade mest var att hon förklarade på ett väldigt bra sätt vad som orsakade mina problem, varför jag skulle göra de övningar som jag fick och vad jag skulle tänka på för att undvika problemen i framtiden. Jag kan verkligen rekommendera iKlinik då det är utan tvekan den bästa vårdinrättning som jag haft att göra med.

Tomas Kjellman, 28 år, Lund

 

Jag sökte mig till iKlinik efter en knäoperation där brosk och annat avlägsnades från knäleden. Jag kom till iKlinik drygt en vecka efter operationen då knäet fortfarande var svullet och fick genast några övningar för att arbeta ner svullnaden! Efter mitt första möte med Frida hade jag känslan av att ha hamnat med en kunnig och drivande sjukgymnast. Kunde inte haft mer rätt med den känslan fick jag upptäcka efter andra eller tredje mötet då vi redan hade utvecklat programmet med en hel del balansövningar och liknande. Kunde redan efter en och en halv månad köra motorcykel igen endast tack vare alla dessa övningar. Han under min tid hos iKlinik träffa Frida, Rebecka och Emma och alla kändes lika kompetenta och målmedvetna. Ofantlig peppande tjejer och alla hade sina egna sorters övningar som var bra på olika sätt. Garanterad träningsvärk var vecka. Efter 3 månader med Fridas grymma träningsprogram och mindre bra musiksmak började vi satsa på styrketräning för att bygga upp de lilla av mina muskler som fanns kvar efter operationen. I början kändes det väldigt segt men efter några gånger och många suck av Frida så började det ta fart och vikterna höjdes allt snabbare. Jag har nu kämpat mig igenom 3 månaders GMU som inte hade varigt möjligt utan iKliniks hjälp! Rekommenderar dom starkt!

Martin R

 

Efter att ha dragit på mig en meniskskada i högerknät 2006 och opererats vid två tillfällen (2008 och 2013), valde jag efter den andra operationen att vända mig till iKLINIK för att få hjälp med min rehabilitering.

Under åren mellan operationerna blev knät gradvis sämre och mot slutet kunde jag ha stora problem med nästan oundvikliga knäbelastningar, såsom att gå en sväng på stan eller att stå upp och jobba en hel dag.

När jag påbörjade min rehab var ambitionen att jag efteråt skulle kunna löpträna ca 5-10 km någon gång i veckan. Sedan operationen känner jag mig än så länge helt problemfri tack vare sjukgymnastiken och har på allvar kommit igång med både löpning och relativt tung styrketräning.

Ett stort tack till Martin på iKLINIK för all hjälp och det mycket trevliga bemötandet.

Sebastian, 24

 

Jag uppsökte iKlinik efter att mitt knä hoppat ur led för tredje gången. De konstaterade snabbt att mitt bakre korsband var av, något jag varit lyckligt ovetandes om en längre tid. Vi satte genast igång med rehabträning där jag fick lära mig många nya övningar och se vilka muskler jag var svag i och som behövde tränas. Träningsprogrammet var genomtänkt och det stegrades successivt upp så att man alltid kände att man gick framåt och att man blev starkare och stabilare i knät. Jag har mycket goda erfarenheter från iKlinik, de har kompetent och trevlig personal och de gjorde ett gediget jobb i att anpassa träningen efter ens egna förutsättningar. Jag rekommenderar starkt att gå till iKlinik om man måste uppsöka en sjukgymnast.

Erik Bylow

 

Köpte landsvägscykel sommaren 2013 för att få en ny motionsform än bara löpning, tyvärr så fick jag problem med mitt vänstra knä efter bara ett par runder på cyklen.

När sedan min säsong med cykling var över så tänkte jag att vila blir nog bra, men smärtan ville inte ge med sig, jag var riktigt öm i knölen som man kan känna på utsidan av knäet när man böjer det.

Provade med att ta voltaren för att se om det kunde hjälpa men smärtan fanns kvar. Då tog jag kontakt med iklinik i Lund genom att skriva ett mail där jag beskrev mina problem och efter ett par dagar hörde dom av sig och jag fick tid nästan omgående för undersökning. Där efter fick jag övningar av min sjukgymnast Rebecca vid besök nr:2 fick jag stötvågsbehandling. Efter en månad med övningar samt 3ggr stötvågsbehandling så var jag smärtfri, på mitt sista besök fick jag övningar av Rebecca som ska hjälpa mig med att bygga upp mina muskler i benen så jag undviker att hamna i samma situation nu till våren då min cykelsäsong sätter igång igen.

Mvh en nöjd Fredrik

 

Jag skadade knät runt jul 2012 och blev undersökt med MR under våren 2013. Då läkarna inte kunde ställa någon exakt diagnos blev det titthålsoperation där en del rupturer i menisken togs bort. Några veckor efter operationen (juni 2013) började jag gå på rehabilitering hos Martin Lindén på iKlinik i Lund. Övningarna var svåra och läskiga i början, eftersom mycket av balansen och styrkan saknades efter operationen. Under sommaren stegrade vi övningarna efterhand som det kändes stabilare, men ibland fick man sakta ner när man ville/testade för mycket. Martin var en fantastisk bra sjukgymnast som gav inspiration för att hålla igång under passen så väl som hemma. När tiden var inne började jag försiktigt jogga på löpbandet, och senare även utomhus. Jag blev färdig med rehabiliteringen hösten 2013 och det var med lite sorg jag gjorde sista träningspasset, men jag hoppas såklart att jag inte behöver återvända, i alla fall inte med en ny skada =)

Jag kan varmt rekommendera iKlinik; träningsmiljön är utmärkt och personalen är mycket trevlig! Stort tack till Martin och iKlinik som hjälpte mig på fötter igen!

André, 29 år

 

Sommaren 2012 slogs min menisk sönder under en fotbollsträning. På grund av vårdköer dröjde det ända till mars 2013 innan det blev dags för operation och efter att ha gått så lång tid med trasigt knä blev rehabiliteringen svårare än den vanligtvis är för meniskskador.

Några månader innan operationen rekommenderade min läkare mig att söka upp sjukgymnast för att bygga upp styrkan i knäet. Efter en kort sökning på internet hittade jag iKlinik som snabbt ordnade en tid till mig.

Till en början fick jag en mängd lättare övningar som även kunde utföras hemma men i takt med att knäet blev starkare stegrades träningen. De sista månaderna tränade jag mestadels på plats i iKliniks lokaler, vilket passade mig bra framförallt då det kunde ske under uppsikt av min ansvariga sjukgymnast Rebecca. Träningen har varit mångsidig med nya övningar hela tiden. Personalen är glad och trevlig och det va aldrig några problem med att ändra tider med mera.

Nu är mitt knä friskförklarat och jag tackar Rebecca och iKlinik för behandlingen!

Erik, 27 år

 

Via min vårdcentrals hemsida (Laurentiikliniken) fick jag imponerande snabbt kontakt med iKlinik för mitt onda knä. IKlinik besvarade i princip mitt mail med vändande post och jag fick en besökstid inom en vecka. En noggrann undersökning kom dels fram till diagnosen löparknä och att problemen också kunde härröra från artros i höftleden, dels till att jag rent allmänt behövde bli rörligare. Ett program för stretching och ett för styrketräning utformades och testades på plats under ledning av sjukgymnast. Avsikten var att sedan kunna träna hemma på egen hand. Uppföljning, kontroll och mindre justeringar av programmet skedde ungefär varannan vecka under de följande två månaderna. Därefter längre tid mellan uppföljningarna. Nu efter ett drygt halvår har jag slussats ut med ett styrketräningsprogram som jag kan använda på ett vanligt gym.

Kontakten med iKlinik har gett mig insikter om träningens betydelse och verksamma verktyg för att hantera mina besvär från knä- och höftled. Bemötandet har varit alltigenom professionellt, från den första mailkontakten till den sista konsultationen. De två sjukgymnaster jag kommit i kontakt med under denna tid har jag upplevt som kunniga, noggranna och lyhörda för klientens behov. Sofie Nilsson som blev min huvudsakliga kontakt rekommenderas varmt.

Monica 71 år

 

Efter att liksom många andra de senaste åren ha drabbats av löparflugan råkade jag ut för löparknä. Eftersom jag haft känningar innan anade jag vad det var, men man vet ju aldrig! Att det dessutom dök upp mitt i min klassikersatsning några veckor innan Lidingöloppet gjord det inte roligare. Efter att gjort lite research om vart jag borde vända mig valde att gå till iKlinik. Väl där blev jag mottagen av sjukgymnast Emma Fritz, som genast kunde konstatera att det var just löparknä jag drabbats av.

Jag fick ett ordentligt schema med stretching och styrkeövningar samt en upptrappningsplan för löpträningen. Tack vare detta kunde jag genomföra mitt Lidingölopp och till och med prestera ett ordentligt pers! Jag är mycket nöjd med den snabba respons jag fick och den hjälp jag fick för att rätta till mina problem. Jag kan varmt rekommendera Emma och iKlinik!

Magnus

 

Frida du kan minnas mig som ”puckot som ville knäböja hellre än att må bra”. Jag gick i behandling hos dig för lite mindre än ett år sedan, för min onda rygg. Det var meningen att jag skulle uppsöka dig för att påbörja en ny behandling för mitt onda knä, men precis det sista du visade mig var en liten massageteknik och nu gör knät inte ont längre så det blev aldrig någon ny tidsbokning.

Jag vill tacka så mycket för ditt tålamod! Du var väldigt frustrerad på mig efter andra eller tredje besöket när jag tjurskalligt menade att det inte skulle bli något slutande med knäböj, och jag som haft väldigt dåliga möten med sjukgymnaster och läkare tidigare var väl ganska nedslagen när jag gick hem just den gången. Men när jag kom till kliniken efter ytterligare två veckor så verkade du ha ändrat inställning helt och hållet – det var inte det vanliga problemet som skulle lösas, och jag märkte att du hade reservationer men jag imponerades av hur du tog tag i problemet med nya ögon! Vad gör man med någon som vill knäböja hellre än att leva smärtfritt, liksom?

Iallafall – med de tekniker som du delgivit mig och den kunskap du delat med dig av är min rygg numera helt smärtfri. Inget gör ont, varken sovande eller cyklande och framför allt inte djupa knäböj, vilket ju var hela meningen! Jag går på de tyngsta och knäppaste knäböjsprogrammen med böj fyra gånger i veckan utan minsta besvär, och i vintras böjde jag 170 kg vid 83 kg kroppsvikt, ända ned i golvet – succé! Då tänkte jag på hur glad jag var att jag råkat få just dig som sjukgymnast nummer fyra i ordningen.

Du är bäst, är vad jag vill säga. Jag skrev det här mailet för att säga att du är bäst. Jag vet att ingen förstår varför knäböj är så viktiga för mig, men behandlingen gav mig hela livet och färgseendet tillbaka. Det hade känts väldigt tungt och deppigt i ett par år, men nu är min livskvalitet återställd! Varje gång någon av mina kamrater pratar om smärtor meddelar jag dem bara att de borde gå till dig.

Tack så jättemycket! Jag återkommer med nästa skada, det borde inte ta så lång tid 😉

J

 

Jag hade under några månader besvär med ett knä och ställde mig på kö till annan klinik då jag inte visste om Iklinik. Sprang Göteborgsvarvet i maj 2013 och fick därefter rejält ont i mitt knä och kunde inte spinga överhuvudtaget. Till slut googlade jag sjukgymnaster i Lund och såg då alla fina omdömen som Iklinik fått och bestämde mig för att skicka in en förfrågan, vilket jag aldrig ångrat!! Efter att ha stått på kö i flera månader till annan klinik blev jag snabbt omhändertagen på Iklinik. Blev väl undersökt och direkt tagen på allvar. Fick akupunktur mot löparknä och tillsammans med detta bra övningar att ta till hemma, fick tillika ett mycket bra och peppande upptrappningsprogram att följa vilket har fått ut mig i löparspåret igen!

Stort TACK!!!!

AR

 

Min första möte med iKlinik var efter en minisk-skada som blev felaktigt diagnosterad av min vårdcentral. Då smärtan kvarstod frågade jag runt efter en kompetent sjukgymnast, och  fick iKlinik rekomenderat av min tränare. På deras hemsida fick jag snabb respons; redan morgonen därpå satt jag i undersöksrummet och beskrev mina sympton. Frida, som undersökte mig, upptäckte snabbt vad felet var. Hon gav mig en klar och tydlig rehabiliteringsplan som läkte min skada utan problem. Jag fick också bra uppföljning via mail och återbesök.

Efter en inflamation i baksida lår efter en sträckning under tävling kände jag att det var dags att kontakta Frida på iKlinik igen. Även nu fick jag tid dagen efter, och efter en rekord-snabb rehabilitering kom jag på bara tre veckor ut på spelplanen igen. Jag kunde inte vara mer nöjd med valet av iKlinik, som rekomenderas varmt till alla. Jag ser mig själv som en elitsatsande idrottare och iKlinik ser till att min kropp håller sig frisk och fit for fight.

Einar Smith

 

Har varit i kontakt med iKlink i två omgångar, först med ett överbelastat knä och därefter ett diskbråck. Vid båda tillfällena fick jag snabb och professionell hjälp. Bra tips och övningar! Mitt knä är nu helt bra och mitt diskbråck håller på att läka 🙂

NM

 

Som jympaledare är det inte så kul att bli skadad, ffa inte på sitt eget pass och inför sina motionärer. Fick en akut smärta i vad/knä-regionen och kunde inte fortsätta leda mitt pass överhuvudtaget. Insåg ganska snabbt att detta kanske kunde bli långvarigt. Träffade en ortoped dagen efter som gjorde bedömningen att jag hade fått muskelbristning i vaden, sk tennis-leg, men endast rekommendation om att vila några veckor och börja träna när smärtan hade gått tillbaks. Detta kändes lite konstigt för mig. En kompis rekommenderade mig att söka till iKlinik för att få hjälp och ev behandling. Knappt en timme efter att jag hade skickat iväg mail till iKlinik blir jag uppringd och hade en tid inom två dagar. Då fick jag träffa Frida. En väldigt trevlig sjukgymnast som både pushade mig men mest höll mig tillbaks från att inte träna för hårt och för tidigt. Efter 10 veckor var jag äntligen tillbaks som ledare på jympagolvet och har inte märkt av några större problem ännu. Blir det problem i framtiden som vet jag ju vart jag ska vända mig och jag kommer att rekommendera andra att söka sig dit (vilket jag iofs redan har gjort)

Christina

 

”Jag sökte till iKLINIK för ett strulande knä. Fick det absolut bästa bemötandet man kan få. Efter undersökningen sattes direkt behandlingen in som gav ett mycket bra resultat. Mina egna funderingar och hypoteser bemöttes på ett väldigt respektfullt sätt och jag fick den kunskapen som jag letat efter på andra ställen. Rekommenderas!”

Rickard Nilsson cyklist

 

Med en ouppvärmd kropp och lite för mycket vikter på stången gjorde jag en djup knäböj när jag kände att något knakade till i mitt knä. Efter några veckor hos en sjukgymnast utan förbättrat resultat fick jag gjort en magnetröntgen som inte visade något fel på mitt knä.  Jag provade olika metoder för att bli av med min lite diffusa smärta i knäet, bland annat akupunktur, stretching och tejpning. Innan jag kom till iKLINIK hade jag, under ett års tid, varit hos tre olika sjukgymnaster för att söka efter den rätta hjälpen och träningsstatusen då var i princip gång och styrketräning. Vändningen kom när jag med hjälp på iKLINIK och började använda positionstejpning och försköt knäskålen i ”rätt” riktning och därmed förhindra skav av brosket under knäskålen och jag kunde börja träna. Det har nu gått två år sedan jag skadade mig och målet då var att komma tillbaka till löpning och BodyCombat vilket jag kan idag. Jag är oerhört tacksam för den hjälp jag har fått och för uppmuntran om att aldrig ge upp.

E.J

 

Jag springer regelbundet under hela året, och detta har jag gjort de sista 20 åren, men i början av augusti 2012 fick jag ont i högra knäet. Jag kom till ett läge då smärtan blev för hög vilket innebar att det var väldigt svårt att springa. Kan jag inte springa så blir jag så frustrerad och det ”kryper” i min kropp. Löpning är en vana som jag inte vill bli av med. Efter ett tips från en arbetskollega tog jag då kontakt med iKLINIK och fick då hjälp av Frida Berlin, som är sjukgymnast. Tack vare hennes bedömning, behandling och tipsen på träningsrörelserna så  blev det bättre och bättre och nu är jag tillbaks med regelbunden löpning med bra fart. För att smärtan inte skall drabba mig igen, så förutom min regelbundna löpning, så tränar jag också benen med de tipsen på träningsrörelserna jag fått från Frida. Dessa rörelser stärker musklerna.

Jag är väldig nöjd med den hjälpen jag fått från Frida och jag rekommenderar er som får problem att då ta kontakt med iKLINIK.

Thord, 57 år

 

Jag är en handbolls tjej som p.g.a knäproblem fått sluta med det. Sommaren 2012 fick jag som åskådare en boll bakifrån på knät och det ”small till” och smärtan fanns i knät igen. Hela sommaren gick stod jag inte ut mer och sökte mig då till iKLINIK. Jag kom först till Frida där vi försökte ta reda på vad som var problemet i knät om det var menisken, ledbandet eller vad det kunde vara. Gjorde även en MR och det visade ingenting. Rehabträningen hjälpte inte så Frida bokade in mig till Marcus där han tillsammans med Frida hittade en trolig orsak till min knäsmärta och vi skulle bryta min smärta med en kortisonspruta och sedan kombinera detta med behandling av ett skadat ligament som fäster in mot inre menisken.

Och idag efter 3 månaders specifik behandling är det inte långt kvar tills jag är helt bra och jag är väldigt nära mitt mål och det är att klara av vardagen och kunna springa och röra mig utan och ha ont.

Redan från början när jag träffade Frida så kände jag mig trygg och jag blev verkligen omhändertagen. Jag kände att någon lyssnade på mig eftersom alla andra läkare och sjukgymnaster jag har gått till har sagt att det inte är något fel men på iKLINIK och framför allt då Frida och Marcus har lyssnat på mig och har inte gett upp. De har fått kämpa med mig sen augusti månad och har inte gett upp utan har sett till att jag har blivit bra i knät och kan göra saker som en 18 åring ska kunna göra. Jag är så glad att jag har fått den hjälpen jag har fått och hur mycket dem har hjälpt mig. Idag är jag snart helt frisk i knät och kan vara med på idrotten i skolan. Jag rekommenderar verkligen iKLINIK och jag vill verkligen tacka Frida och Marcus för att ni inte gav upp utan hittade felet och var med på min resa och hjälpte mig att ta mig igenom den!

Handbollstjej

 

Redan från början när jag träffade Frida så kände jag mig trygg och jag blev verkligen omhändertagen. Jag kände att någon lyssnade på mig eftersom alla andra läkare och sjukgymnaster jag har gått till har sagt att det inte är något fel men på iKLINIK och framför allt då Frida och Marcus har lyssnat på mig och har inte gett upp. De har fått kämpa med mig sen augusti månad och har inte gett upp utan har sett till att jag har blivit bra i knät och kan göra saker som en 18 åring ska kunna göra. Jag är så glad att jag har fått den hjälpen jag har fått och hur mycket dem har hjälpt mig. Idag är jag snart helt frisk i knät och kan vara med på idrotten i skolan. Jag rekommenderar verkligen iKLINIK och jag vill verkligen tacka Frida och Marcus för att ni inte gav upp utan hittade felet och var med på min resa och hjälpte mig att ta mig igenom den!

Sara, 18

 

Jag gjorde mig illa i knäet under en fotbollsmatch i Göteborg endast 2 dagar innan jag skulle påbörja mitt utbildningsprogram nere i Lund. Jag bet ihop och tog mig ner till Lund där det följde några dagar av haltande innan jag bestämde mig för att ta kontakt med Laurentiikliniken som hänvisade mig till iKlinik. Väl där fick jag träffa Henrik som genast konstaterade att korsbandet var av. Jag blev ärligt talat lite förvånad och undrade om det skulle bli bra igen för det finns ju otaliga exempel på många spolierade idrottskarriärer där korsbandsskador är boven i dramat. Henrik klargjorde från början att det skulle krävas hårt arbete för att bygga upp muskulaturen i benet så det var bara att gilla läget.

Redan någon dag efter första besöket var jag tillbaka på iKlinik för att påbörja min rehabilitering och Henrik gjorde ett träningsschema åt mig. Veckorna gick, nya övningar tillkom, andra försvann och så löpte det på. Veckorna blev till månader, nio stycken närmare bestämt innan jag blev helt friskförklarad. Jag är väldigt nöjd med resultatet och knäet känns mycket bra, styrkan är bättre än innan och nu har jag börjat spelat fotboll igen, underbart! Jag är evigt tacksam mot Henrik och iKlinik för det goda bemötande och den fina rehabiliteringen. Henrik kan verkligen sin sak och är dessutom en riktigt rolig prick att tjöta med!

Jag rekommenderar starkt iKlinik och vill återigen rikta ett särskilt varmt tack till Henrik som hjälpt mig tillbaka från skadan, tack!
Björn, 23

 

Jag sträckte mig extremt i September 2011 under ett träningspass och har inte kunnat utföra idrott på nästan ett halvt år. Efter hade vilat i några månader gick jag till en sjuktgymnast som sa att jag inte kunde läkas och aldrig kunna träna som förr igen, som en träningsnarkoman blev jag väldigt deprimerad. Som en fågel med skadad vinge,längtar jag tillbaka till himlen. Någon dag senare via internet upptäckte jag iKLINIK och blev behandlad med stötvåg av Frida, efter 4-5 veckor hos dem tränar jag som aldrig för, jag flyger än en gång och är evigt tacksam för det !
Filip, 19

 

Jag har under 2,5- års tid haft ont på utsidan av knäet. Hade försökt med allt! Vila, besök hos flera sjukgymnaster där jag fått träningsprogram (som inte hjälpt trots flitig rehabträning), naprapat etc. Jag hade nästan gett upp hoppet om att kunna komma igång med löpträning igen när jag hittade referenser för Athletic Support/ iKLINIK och valde att ge det en chans. Fick tid samma vecka som jag mailade tidsförfrågan hos  Marcus Tervahauta, han undersökte mina skador, diagnostiserade mina besvär och föreslog därefter en strukturerad behandling. Jag hade diagnosen löparknä med inflammation i en slemsäck och var stram i en muskel på utsidan av knäet. Jag fick en kortisoninjektion i slemsäcken och avlastade därefter benet fullständigt i 3 dagar (gick på kryckor). Efter ytterligare 7 dagar med vila så fick jag börja träna så smått. Inflammationen gick gått ner i slemsäcken men jag är fortfarande stram i muskeln och får därför tryckvågsbehandling och massage av muskeln och senan i utsidan knät. Jag kan nu springa två pass i veckan och njuter av varje sekund i löparspåret. Är otroligt tacksam att äntligen hittat en sjukgymnast som kunnat hjälpa mig att komma igång med träningen igen.
Annika Matson, Löpentusiast

 

Har haft problem med hopparknä i drygt 2,5 år efter att ha tränat för mycket squash och löpning. Fick tips om tryckvågsbehandling hos iklinik från min Ortoped och hittade ikliniks hemsida via en sökning på nätet. Efter 4 behandlingar hos Marcus Tervahauta märktes en markant skillnad och efter ytterligare 5 ännu större skillnad. Innan hade jag flera dagar då jag fick ont i knäna utan att ha utfört någon idrott. Men efter behandlingarna minskades dessa till att nästan försvinna helt.

Rekommenderar tryckvågsbehandlingen då det saknar biverkningar och är ett mycket bra sätt att undvika operation.
Oscar

 

Har löptränat på motions nivå i många år för att få äta gott och må gott. Och detta har varit en viktig del av min livskvalité. En dag fick min fru mig att pröva på något nytt, Yoga! Ett utmärkt komplement till mina stela löpare-leder. Efter första gången fick jag ett stickande smärta på insidan av mitt knä. Några dagars vila, så går det över tänkte jag. Efter några veckors vila med några sporadiska försök till att jogga, som alltid slutade med en ännu värre smärta. Så uppsökte jag den allmän praktiserande lokala vårdcentralen. En allmän undersökning, så blev det vanlig röntgen.

Återbesöket 1 vecka senare så var diagnosen klar, Artros! Obotlig, men man kan minska symptomen. Aldrig mera löpning. Stabiliserings och stärkande övningar med deras egen sjukgymnast, så kunde man få ett ok liv. Efter att ha utövat dessa under ca 6 veckor, vilket gjorde min smärta värre, kunde jag knappt gå. Tyvärr så var de övningar baserat på symtomen Artros, Avbröt jag behandlingen under sommar uppehållet. På hösten så hade värken dämpat sig men spridit sig till en handflatas storlek. Insåg nu 5 månader senare att jag behövde en second opinion på mina besvr.

Tog kontak med iKlinik och en första undersökning av Marcus Tervahauta, och hans respons var – detta kan jag fixa!.  Marcus diagnostiserade att jag hade fått en skada på inre ligamentets nedre fäste i knät som hade läkt ihop fel, och de övningar som jag hade fått tidigare hade haft precis motsatt effekt. Jag har fått 8 behandlingar och rörlighetsbehandling under ca 2 månader. Gör nu återuppbyggnad träning och helt otroligt, så är smärtan helt borta, har börjat löpträna igen. Tack Marcus för att du lyssnade på mig och gjorde din egen bedömning på min skada med öppna ögon och inte förutsatte att det var obotlig Artros. Mitt mål att springa Göteborgs varvet igen känns realistiskt. Rekommenderar alla att få en andra möjlighet genom iKlinik o Marcus.
Ferdinand Franz 50+

 

Tack till Marcus på iKLINIK för mycket professionellt och kompetent bemötande av mitt dumma knä. Jag översträckte knäet rejält vid en gympaträning men efteråt kunde jag både gå och springa på det – de flesta trodde att det inte var något fel på mig. Kändes dock inte  bra och jag kunde inte köra gymnastik för då gjorde det ONT! Katastrof! Efter att ha varit hos både läkare och kiropraktor som inte hittat något större fel utan enbart hänvisat till vila så hamnade jag äntligen hos Marcus och fick en tydlig diagnos – Bakre ledkapselskada. Eftersom riksmästerskapen i gymnastik närmade sig hjälpte Marcus mig med tejpning av knäet någon gång i veckan för att jag skulle kunna träna till tävlingen utan att riskera att översträcka det igen. Efter tävlingen hade knäet fortfarande inte blivit helt bra och Marcus hjälpte mig  då med att hitta ett knäskydd. Nu kan jag äntligen träna ordentligt till 100 % under hela den långa rehabiliteringen som är kvar!

Och hur det gick på tävlingen? Trots Marcus engagerade tejpning blev det bara en 23:e plats men vi kommer igen, var så säker! Jag är säkert snart tillbaka på iKLINIK med nya skador eftersom gamla ”tanter” som jag inte skall hålla på med gymnastik J
Sofia, 24år 

 

Jag har haft problem med mitt högra ben, uppifrån svanken ner till mitt knä. Detta har jag haft i ca 4 år,  men jag har motverkat det genom att gå till massör regelbundet. Det var inte förrän jag blev nerdragen på min thaiboxningsträning som problemet eskalerade, och jag kunde knappast stödja på höger ben. Eftersom min klubb, Realfighter, använder sig av iKlinik så var det naturligt att jag bokade en tid där. Frida undersökte mig och kom fram till att jag hade en diskbuktning långt ner i ryggen samt en akut slemsäcksinflammation i höften. Hon började behandla och gav mig ett rehabprogram som jag skulle följa, redan efter 2 veckor så kändes resultatet. Jag har nu tränat 3 månader utan att ha någon känning av skadan. Frida gav mig även övningar för att hålla skadan borta.
Jag kan starkt rekommendera iKlinik och dess personal.
Thomas, Thaiboxare

 

Jag vill tacka Marcus och iKLINIK för all din hjälp med rehabilitering efter min komplicerade knäoperation.  Genom att följa dina råd och ditt program med övningarna lyckades jag återhämta mig under en mycket kort tid. Jag kunde, efter bara fem veckor med kryckor, ge mig på en 4 km lång vandring i bergstrakten, med kryckor, men ändå!  Läkaren som genomförde själva operation var mäkta imponerad av hur starkt och flexibelt mitt ben hade blivit 4 månader efter operation.  Nu, mindre än 5 månader efter operationen går jag nästan utan besvär.

Tusen tack,
Margaret

 

På ett Sh´bam danspass på gymmet skadade jag mig rejält i ett baklängeshopp. Blev lindad av en personlig tränare som fanns på plats och han rekommenderad att söka upp en sjukgymnast dagen därpå om det inte blev bättre. Jag kunde inte stödja på benet och var tvungen att använda kryckor. På vårdcentralen som jag tillhör finns det en öppen mottagning för akuta tider och jag var där direkt morgonen därpå. Det konstaterades att jag fått en muskelbristning baksida lår, blev hemskickad med övningar och orden ”Du kommer inte att kunna träna på länge”.  Jag förstod att det var en rejäl skada jag fått och eftersom vår son och min man tidigare fått väldigt professionell hjälp på iKLINIK så kontaktade jag Marcus. Han konstaterade samma skada plus att jag även att jag i samband med att jag översträckt knät fått en skada på rotationsmuskeln bak i knävecket och en skada av själva ledkapseln. Jag har fått rehab-övningar att köra hemma, fått speciell massagebehandling och blivit tejpad för att underlätta vardagen och smärtan, samt regelbunden uppföljning. Nu är det drygt fyra månader sedan skadan och jag har så nätt kommit igång med min träning igen utan större problem.

Kan varmt rekommendera Marcus Tervahauta och hans kollegor på iKLINIK. De har ett professionellt mottagande, hög kompetens och det har varit guld värt att de har så generösa öppettider, trots att man jobbar heltid har det aldrig varit några problem att boka nya tider som passar.

RK

 

Jag har under några månader haft en molande och till tagande smärta i vänster knäs utsida vid löpning. Jag har utan känningar kunnat spela tennis, innebandy och ishockey. Efter utförlig självdiagnostik med hjälp av Internet kam jag fram till att det måste vara ett så kallat ”löparknä”. Efter några veckor med försök till självhjälp utan framgång tog jag kontakt med iKLINIK.

Jag blev väl bemött och fick snabbt en tid för undersökning. Väl på plats blev jag professionellt och grundligt undersökt av Frida Berlin som kunde konstatera att det var fråga om löparknä.

jag blev ordinerad att stretcha varannan timme och köra Rehab-styrka var kväll. Utöver det fick jag komma på stötvågsbehandling en gång i veckan. Efter några veckors behandling kände jag hur jag kunde springa längre och längre. Jag kände aldrig något tvivel att diagnos eller behandling var felaktig, det var bara en fråga om tid tills jag skulle bli återställd. Det gick ytterligare någon månad med idogt töjande tills jag var tillbaka på mina gamla joggingrundor.

Nu har det gått 2 månader sedan jag avslutade mitt ärende hos Frida och jag har inga känningar av min gamla skada.

Jag kan gladeligen rekommendera både iKLINIK och Frida vid eventuella åkommor.

Emil C