MENY

Klientreferenser nacke

[bra_divider height=’40’]

[bra_button text=’Alla’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Fot & Underben’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-fot/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Knä’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-kna/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Höft & Lår’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-hoft-och-lar/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Bål & Rygg’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-bal-och-rygg/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Nacke’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-nacke/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’] [bra_button text=’Axel, Arm & Hand’ url=’https://iklinik.se/klientreferenser-axel-arm-och-hand/’ target=’_self’ size=’medium’ style=” color=’blue’]

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Klientreferenser nacke

Efter att ha dragits med smärta i nacken och ut i armen under en veckas tid tog jag kontakt med Iklinik där jag blev väl mottagen och grundligt undersökt av Ivana. Jag fick lite övningar att jobba med hemma samt att Ivana traktionerade min nacke, och redan efter ett 3-4 besök var i princip alla besvär borta.

Härligt bemötande, proffsig behandling och noggrann uppföljning.

Tack Ivana!

R

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Vårvintern 2014!

Jag tränar på Actic Högevall och börjar få ont mellan skulderbladen och i ryggraden. Trots detta fortsätter jag att träna. Eftersom jag nu har väldigt ont så ringer jag till Ikliniken och får en tid hos Ivana Bojanic. Det visar sig att Ivana är nyanställd sjukgymnast, mycket trevlig och professionell. Hon förklarar att det rörde sig om en diskproblematik. Jag gör övningar på kliniken och fick också övningar att göra hemma. Nästa gång jag besöker kliniken får jag även uppleva att bli behandlad via manipulation av Marcus. Efter en behandlingsperiod på ca 6 veckor känner jag mig återställd. Men jag ska fortsätta med övningarna hemma. Tack, Ivana och Ikliniken, som jag varmt kan rekommendera!

Hälsningar Ulf Persson, 66 år

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter träning och felaktig ställning i hemmet har jag fått ont i nacken. Jag kontaktade Ivana på Ikliniken eftersom hon fixade min övre rygg för ett år sedan. Efter undersökning kom Ivana fram till att jag hade början till diskutbuktning åter igen och muskelspänningar främst på vänster sida. Behandlingen innebar nålar i nacken som Ivana roterade samt övningar att upprepa många gånger i hemmet. Efter ca 4 veckor med nålar och hemövningar känner jag mig nu bra igen. Men jag ska dock fortsätta med hemövningarna.

Tack Ivana och Ikliniken från en nöjd patient.

Ulf Persson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag var med i en seriekrock där jag fick en mindre whiplasch-skada. Personalen på akuten vid olyckstillfället undersökte varsamt och konstaterade att inga skador på nacke eller ryggrad orsakats. Öm och omtumlad återhämtade jag mig med tiden men blev mer och mer varse om att nacken inte var riktigt bra. Medans jag repade mig i övrigt gick nacken, om man så säger, åt andra hållet. -Blev stelare och ömmare- . Besök hos ortoped och remiss därifrån till sjukgymnast efter genomgången MR. Valde iKlinik av logistiska själ, så hade ingen aning. Väl där fick jag ett rakt och trevligt bemötande av Ivana. Diagnosen gick kvickt och behandlingarna samt hem-övningarna hjälpte direkt. Efter 6 besök blev jag betrodd att klara mig själv 😉 och idag besväras jag avsevärt mindre av nacken.

iKlinik är ett medelstort och vänligt ställe. Rekommenderas! Likaså Ivana som är både trivsam och kompetent i sitt yrkesutövande.

Carl

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

När vårdcentralen kört fast tipsade en vän om iklinik och jag fick en tid direkt. Det blev vändpunkten efter tre månaders olidlig smärta i rygg och nacke som visade sig komma av tre muskelbristningar i bröstryggen. Frida mötte mig med både värme och expertis och vi påbörjade en läkprocess ingen trodde var möjlig då. Genom täta besök med akupunktur, massage, kinesiotape och gymnastik övningar och ett stort lass järnvilja blev jag bättre och bättre. Idag knappt tre månader senare är jag helt återställd och kan både arbeta full tid och leka med mina barn igen. Iklinik gav mig livet tillbaka genom otrolig kunskap och ett engagemang jag aldrig tidigare mött inom vården. Tack iKlinik, ni är fantastiska!

Elin

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Den 7 april 2014 skadades jag vid en trafikolycka på väg till arbetet. Jag fick en pisksnärtsskada som gav mig nackstelhet och en väldig huvudvärk. Efter kontakt med läkaren fick jag komma till Paulina Nalepa på iKlinik som har varit en stor hjälp. Paulina har inte bara gett mig verktyg (i form av träning hemma) utan även gett ett lugnande stöd och professionellt bemötande, som gjort att jag vågat hoppas på att bli bättre. Ett bättre och kunnigare bemötande hade jag aldrig kunnat få! Den första veckan tillsammans med Paulina blev det bara värre, för att sedan successivt bli bättre. Påhejad av Paulina gjorde jag varje dag de övningar Paulina gav mig, vilket har gjort mig helt frisk. Idag ca 2,5 månader efter olyckan är jag helt frisk och behöver inte uppsöka varken sjukgymnast eller läkare, inte heller behöver jag mina värktabletter längre.

Jag ger Paulina och iKlinik mina allra varmaste rekommendationer, utan henne hade jag aldrig varit där jag är idag!

Eva Broberg

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter att ha slagit nacken vid ett fall gick jag med ihållande smärtor i över 8 mån. Efter rekommendation från en vän uppsökte jag iKlinik där jag fick tid redan samma dag hos Marin Lindén. Behandlingen startade omgående och efter 5 besök hade smärtorna lättat så pass att jag kunde sova obehindrat och börja träna igen. Efter ca 10 veckor känner jag sällan av några problem alls och är otroligt nöjd med den hjälp jag fått av Martin och iKlinik.

Patrik 

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag hade huvudvärk, ont i nacken med svårt att vrida på huvudet. Detta efter en ridolycka för några år sedan. Så jag gick till sjukgymnasten på min Vårdcentral. Sjukgymnasten tittade på området, där jag hade ont, gav mig några övningar att göra hemma och bad mig komma tillbaka om det inte hjälpte. Vilket det inte gjorde.

Min axel och nacke skrek att de ville bli sedda, berörda och omhändertagna (inte bara av mig). Så fann jag då IKliniken och Rebecca. Med hjälp av massage och Rebeccas mjuka händer, som roterade mitt huvud försiktigt åt vänster och höger vågade min axel och nacke slappna av och börja helandeprocessen tillsammans med övningar hemma. Min skada hade blivit omhändertagen.

Nu är jag mycket bättre. Läkningen går framåt. Tack för att ni finns iKlinik och särskilt då Rebecca.

Ulla Svensson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Innan jag kom i kontakt med Iklinik hade jag under ett antal år upplevt mycket smärta kring nacke, axlar och skuldror. Vissa dagar var smärtan olidlig och jag fick dagligen huvudvärk med inslag av migrän. Jag provade verkligen allt för att komma fram till vad som var fel. Vårdcentralen gav mig olika smärtstillande, kiropraktorn gav upp efter några behandlingar och två andra sjukgymnaster testade med kortisonsprutor och massage. Men ingenting hjälpte och ingen ville gå vidare.

Av en ren slump fick jag höra om Iklinik och tänkte att det kunde vara värt ett besök. Och tänk vad slumpen kan göra. Jag blev bemött på bästa sätt av Frida och Marcus. Helt plötsligt fanns det någon som faktiskt brydde sig. Jag blev skickad på MR (magnetröntgen) och fick göra ett nervtest. Så långt hade jag inte kommit på nästan fyra år. Då dessa testen inte visade något fel tog Frida hand om mig. Hon har under flera månader testat allt för att hitta problemet. Detta har hon nu gjort vilket har underlättat allt för mig. Det känns som livet är lättare och jag kan äntligen träna.

Tack iKlinik för att ni finns och ett extra stort tack till Frida för att du aldrig gav upp!

aa

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Efter nästan två år med allt stelare nacke (orsak okänd) och trots många besök hos kiropraktor/massage av olika slag/naprapat med tyvärr kortvarig effekt, råkade jag se ett reklamblad för iKlinik på Actic Sparta och bokade en tid hos iKlinik. Jag kom till inom några få dagar och min sjukgymnast blev Rebecca. Efter varje behandling och egna övningar kändes nacken bättre och bättre, och efter endast fem besök avslutade vi – Rebecca hade återställt mig till gammalt gott skick, STORT TACK! Jag rekommenderar verkligen iKlinik för proffsig personal samt, det praktiska, bra bussförbindelser och p-platser. Så skjut inte på att söka till iKlinik!

UV

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag kontaktade Iklinik efter att för tredje gången på tre år fått en gungande yrsel. Tidigare har det tagit ca. 6 månader att bli av med det men denna gången gick det bort på bara 2 månader. Det var nog dels eftersom jag haft det tidigare och visste vad det handlade om. Men även den kunniga personalen på IKlinik.

Tack Martin för hjälpen och det trevliga bemötandet! Redan samma vecka som jag kontaktade kliniken fick jag min första tid och sedan hade jag återkommande tider varje vecka. Jag återkommer garanterat tillbaka vid nya besvär, och rekommenderar varmt iKlinik

J

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Hej!

Jag heter Maria och är 55 år. Efter att, under flera månaders tid, besvärats av en svår smärta i nacke, axel och skuldra tog jag kontakt med med Iklinik. Efter bara några dagar hade jag fått en tid hos Rebecca.

Jag fick massage och fick prova olika övningar för att se om smärtan blev bättre. Vi bestämde flera tider i veckan, vilket var jättebra. När inte den ena övningen/behandlingen hjälpte, så fortsatte Rebecca med andra behandlingar tills hon hittade rätt. Nu har jag fått övningar som jag själv försöker göra varje dag.

Just nu är jag smärtfri HÄRLIGT! Jag vill tacka Dig Rebecca för att du ALDRIG ”gav upp”.

Det känns tryggt att veta att Ni finns om jag får problem igen.

Maria

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Kom i kontakt med iKlinik via min fru som började rehabilitering efter sin operation. Under en lång period hade jag nacke, axel och armbesvär och sökte diverse hjälp som inte fungera.

Efter första möte med Emma Fritz kändes att jag var på rätt väg. Bemötande och behandling plus sättet att engagera sig som Emma visade gjorde en stark intryck på mig. Efter 6-7 tuffa behandlingar plus en del bra övningar  började nacke bli bättre och dess rörlighet kändes mer naturlig. Jag tackar verkligen Emma för sin professionalitet och kunnande och varm rekommendera henne och iKlinik för andra.

Vi återbesök fick jag fortsatt god behandling

Jag tackar Emma och övriga medarbetare på iKlinik den atmosfär som dem skapar.

Roberto

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Min dåliga hållning + en kotkompression ger mig ständiga värkproblem i rygg och nacke. Första morgontimmarna är inte roliga på dagarna. Marcus har genom att förklara och visa vad som händer med min kropp gett mig en ny insikt om mina besvär som ingen annan sjukgymnast lyckats med. God självdisciplin krävs av mig för att hålla problemen ifrån mig. Denna insikt hjälper mig att förstå att träningsprogrammet måste följas. Snabba tider, bra bemötande och god uppföljning gör att ni inte blir av med mig i första taget.

Med vänlig hälsning

Ylva

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Vår dotter spelar tennis och med sporten kommer olika skador och besvär med den tuffa belastningen som det innebär. Marcus har fixat både axelproblem, en stukad fot som hade läkt fel och blivit stel, ryggont och nackspärr inför tävlingar, ett knä som fått fel belastning vid för hård träning, stukade fingrar osv. Han har alltid ställt upp för oss med kort varsel om det har behövts och vi litar på honom till 100%. Vi har försökt med andra idrottskliniker, men den här är helt klart bäst. Marcus har blick för vad som är fel och varför. Han kan på ett enkelt sätt förklara varför skadan har uppkommit och hur man ska åtgärda problemet. Han kan också sätta sig in i idrotten och på så sätt se om man t ex servar fel och måste göra någon ändring för att slippa besvär i axeln. Hittills har allt vad han har rekommenderat hjälpt vår dotter att på ett snabbt sätt bli fri från skador och komma igång igen med tennis. Hon har också gjort ändringar i sin teknik för att inte belasta sina axlar på ett felaktigt sätt. Marcus har även i förebyggande syfte förklarat vilka muskler hon måste träna upp och hur. Följer man hans ordination så kan man räkna med ett snabbt tillfrisknande. Vi är jätte nöjda med iKLINIK!

A M

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Bakgrund

Ja g är en 61-årig man som halva yrkeslivet arbetat som tjänsteman bakom skrivbord och dator. Andra halvan av yrkeslivet har jag ägnat åt ganska hårt kroppsarbete. Det är sådant arbete jag har nu och trivs bäst med. Tyvärr tar kroppen en del stryk av detta samtidigt tar ålder ut sin rätt!

Orsak till att jag sökte sjukgymnast

Jag har i ökad omfattning plågats av stel nacke i ganska många år. Vridning av huvudet mot ytterlägen både åt sidorna och uppåt och nedåt har varit smärtfyllda. Ständig värk har också plågat mig, även huvudvärk.

Behandling

Jag har gått på sjukgymnastikbehandling hos Rebecca Stjärna på iKLINIK vid tretton tillfällen. Behandlingen har bestått i manuell behandling av nacke genom tryckningar och tänjning. Rebecca har genom min ledning lyckats att hitta ”roten till det onda” och jag har under och efter behandlingarna blivit alltmer rörlig i nacken.

Instruktioner

Jag har också fått instruktioner och övningar av Rebecca som jag följt och utövar hemma eller där det är möjligt. Samtidigt har jag genom diskussion med Rebecca fått en bra uppfattning om orsaken till mina besvär och hur jag kan förebygga dem.

Ett mycket bra resultat

Rebecca har i mina ögon på ett mycket kompetent sätt genomfört en rehabilitering av min nacke. Jag fick ganska tidigt ett klart intryck av att detta var rätt behandling. Viss smärta finns kvar i ytterlägen men jag kan röra på huvudet på ett helt annat sätt än tidigare. Arbetsglädjen har blivit större då jag inte alls får så ont längre. Jag har fått 13 behandlingar och det har alltid känts bra att komma till kliniken. Rebecca har tydligt fokus på patienten och patientens symtom samtidigt som hon är lätt att umgås med. Jag har redan rekommenderat och kommer absolut att rekommendera andra att söka behandling hos Rebecca!

Björn Melin, Lund

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag har haft ont i min nacke sedan ett antal år tillbaka och fått besked via min vårdcentral att det inte är något att göra åt det. Det tillhör åldrandet och min nacke är sliten. Efter hand har jag blivit total stel i nacken och har haft väldigt ont. Har haft svårt att sova om nätterna eftersom smärtorna även infann sig under nätterna. Jag åt ständigt en stor mängd värktabletter för att stå ut och jag blev väldigt trött. Jag kontaktade iKlinik genom rekommendation och fick en tid där hos Marcus Tervahauta för undersökning inom några dagar. Efter att jag beskrivit hur jag hade ont beslöt de att försöka komma fram till vad jag ”egentligen” hade ont av och inte bara acceptera att nacken var sliten. Marcus undersökte mig och berättade snabbt att jag hade smärta från facettlederna mellan 3:e till 6:e kotorna på bägge sidorna och att det fanns en väldigt enkel behandling mot detta.

Jag har nu fått ca 6 behandlingar av nacken av Marcus på iKLINIK i 5 veckor och har blivit i stort sett symptomfri. Jag kan vrida på huvudet åt alla håll och behöver inte längre ta några värktabletter och Jag kan även sova gott om nätterna. Vilken härlig känsla !!!!
Marcus och iKLINIK har gjort ett fantastiskt bra jobb med min nacke som jag från början inte vågade tro var möjligt.
Christina Holm 60+

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Jag blev rekommenderad att ta kontakt med Marcus Tervahauta på iKLINIK av personalen på neurokirurgen i Lund. Jag hade råkat ut för en biloycka och fått en fraktur på 2:a halskotan. I två månader fick jag ha en haloväst, dvs nacken fixerades genom att huvudet skruvades fast i en metallställning med stag ner till en kroppsväst.
Frakturen läkte bra, men när jag blev befriad från västen fanns det ju inte mycket muskler kvar som kunde hålla huvudet uppe. Man är inte så kaxig i det läget! Jag kontaktade Marcus och fick löfte om att påbörja min sjukgymnastik så snart jag fick grönt ljus av läkaren. När jag kom till iKLINK var jag stel som en pinne och vågade knappt röra på nacken.
Jag har under ett par månaders tid fått komma dit en gång i veckan,och Marcus har med omsorg och tålamod hjälpt mig att öva upp rörligheten i nacken och styrkan i musklerna, genom olika sjukgymnastikövningar.
Eftersom han tidigare arbetat med nackfrakturer och nackoperationsrehabilitering neurokirurgen hade han mycket erfarenhet av min typ av patientgrupp. Fantastiskt att få hjälp av någon som är så kunnig och kompetent. Det kändes väldigt tryggt. Min rehabilitering har gått över förväntan och nu är jag friskskriven.

Jag vill ge Marcus och iKLINIK mina varmaste rekommendationer.  Jag är så tacksam att jag mår så bra som jag gör idag!
Gunhild

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

Stort tack till iKLINIK och min sjukgymnast Frida Berlin för den behandling och omsorg som visats mig.

Jag är en 64-årig man som under cirka två år haft besvär med nacke och troligtvis tillhörande yrsel. Problemen har inneburit stora inskränkningar i mitt liv och definitivt inneburit en sämre livskvalitet. Har skickats runt i sjukvården, och i och för sig fått viss hjälp men framförallt fått konstaterat en viss förträngning och slitna leder i halsryggen och diskbuktning mellan halskotor. Yrselproblemen diagnosticerades som s.k. kristallsjuka.

Jag är nu efter ett antal månaders manuell behandling och träning i princip besvärsfri! – och naturligtvis oerhört tacksam för den professionella vård och det fina omhändertagande som jag fått av Frida Berlin. Jag fick direkt ett stort förtroende för Frida Berlin och hennes kompetenta yrkesutövande. Jag uppskattar också mycket det personliga bemötandet och de råd och den motivation hon gett mig att nu fortsätta min fysiska träning.

Med vänlig hälsning

Sverker Svensson

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]

För ca två år sedan fick jag problem/smärta med min högerfot, som gjorde att jag fick lite problem med ett avspänt gående. Eftersom jag är en hängiven golfare, blandades den fysiska smärtan med en oro att jag inte skulle kunna golfa lika mycket som tidigare. En kompis som tidigare behandlats framgångsrikt av Marcus Tervahauta rekommenderade honom varmt. Fick ganska omgående komma till Marcus (M), som undersökte foten,& diagnostiserade problemet och informerade mig noggrant om hur han såg på det hela. Kommer inte ihåg exakt vad som gjordes därefter vid några tillfällen, utom att något senfästen fick sig en rejäl omgång. Förutom att behandlingen och informationen gjorde att foten blev bra, kommer jag speciellt ihåg att M var ödmjuk till att om behandlingen inte lyckades, så ville han att en ortoped skulle titta på foten. Vidare fick han mig att inse att kroppen har en god självläkningsförmåga och att det tar längre tid när man är äldre. Ytterligare ett plus med M, som jag uppmärksammade vid detta tillfälle och även vid senare behandlingsmöten, var att M talade om att nu är det klart med behandlingen och behöver du hjälp, så tag kontakt med mig. Det är raka puckar och inget tölande.”Träna utan att göra dig illa, så kommer det ordna sig.”Ca ett år senare fick jag en våldsam nackspärr(jobbet) och för ca halvt år sedan muskelproblem i ländryggen(gympa). Tog återigen kontakt med M, som nu mer direkt handgripligt, med sina bestämda och kunniga händer, efter några tillfällen kunde lösa mina problem. Sammanfattningsvis så uppfattar jag Marcus som mycket kunnig och seriös. Om/när jag får problem med rörelseapparaten så tar jag återigen kontakt med Marcus.

Rekommenderar Marcus på det varmaste.

Bosse 67 år

[bra_border_divider top=’10’ bottom=’20’]