MENY
 
Ortopedläkare i Lund

Ortoped

Boka tid hos vår populära Ortoped Christian Anker Hansen. Christian är specialist i ortopedi sedan 2008 och har en bakgrund som traumaortoped på ortopedkliniken Skånes Universitetssjukhus i  Lund. Han är numera också verksam som allmän ortoped på Capio Specialisthuset i Eslöv där han företrädesvis opererar överbelastningsskador och idrottsskador. Boka tid med alla typer av ortopediska frågeställningar för second opinion och behandling med ex kortisoninjektioner.

Pris

800 kr

Högkostnadsskydd gäller EJ

Injektion vid Heal Pad Syndrom
Vad gör en ortoped?

Ortopedi

Ortopedi (grekiska orthos, rak, och pais, barn) är en medicinsk specialitet som omfattar behandling av frakturer och andra skador på rörelseapparaten samt medfödda och förvärvade deformiteter i rörelseapparaten. Det räknas som en kirurgisk specialitet och kallas även ortopedisk kirurgi.

Subspecialiteter till ortopedin inkluderar bland annat traumatologi, idrottsmedicin, barnortopedi, handkirurgi, ryggkirurgi, proteskirurgi, reumatologisk kirurgi och tumörkirurgi. I Sveriges räknas handkirurgi som en grenspecialitet till ortopedi. Detta innebär att man i grunden utbildas till ortoped, sedan vidareutbildas till handkirurg.