MENY

Vanliga frågor till sjukgymnast i Lund och Malmö

Vanliga frågor

  • Vad innebär frikort och högkostnadsskydd?
  • Vad kostar ett besök hos er?
  • Behöver jag ha remiss för att söka till er?
  • Gäller frikort och högkostnadsskydd för massage?
  • Vad är stötvågsbehandling?
  • Ska jag söka sjukgymnast eller kiropraktor för mina besvär?
  • Hur gör jag för att få en tid snabbt?
  • Hur gör jag för att avboka en tid?

 

Vad innebär sjukgymnastik hos iKLINIK

För att snabbast uppnå bästa behandlingsresultat har vi på iKLINIK utarbetat en unik 3-stegs metod för diagnostik, behandling och rehabilitering. Läs mer om respektive nedan.

Diagnostik

Vilken struktur framkallar dina besvär? (exempelvis sena, disk, muskel, menisk, led) Läs mer här.

Behandling

Behandling av strukturen som framkallar dina besvär för att snabbt återgå till aktivitet. Exempel på behandlingar är manipulation (sk kiropraktisk behandling), stötvågsbehandling och akupunktur/IMS. Läs mer här. 

Rehabilitering

Rehabilitering av din funktion utifrån vilka specifika krav du har på din kropp. Detta för att snabbt återgå till full aktivitet och undvika framtida återfall. Rehabiliteringskoncept som vi utarbetat är bl a korsbandskoncept, axelkoncept, ryggkoncept och fotledskoncept. Läs mer här.

 

Vad innebär högkostnadsskydd och frikort?

Högkostnadsskydd inom vården innebär i korthet att du som individ skall betala max 1100 kr under ett år för din vård. När du betalat 1100 kr har du rätt till frikort som gäller i hela landet. Frikort innebär att du inte behöver betala för dina besök hos någon utav våra sjukgymnaster. Barn och ungdomar under 18 år besöker oss gratis. Läs gärna mer om högkostnadskydd och frikort här.

 

Vad kostar ett besök hos er?

OFFENTLIGA SYSTEMET

Sjukgymnastik (även stötvågsbehandling):

200 kr/besök

Gratis under 20 år och över 85 år

Högkostnadsskydd och frikort gäller.

PRIVAT VÅRD

Sjukgymnastik (även stötvågsbehandling):

500 kr/besök

Högkostnadsskydd och frikort gäller EJ.

 

Behöver jag remiss för att söka till er?

Nej du behöver ingen remiss för att söka till oss men har du en remiss så ta gärna med den. Vi är vana vid att de flesta av våra patienter söker direkt till oss för smärttillstånd eller för rehabilitering. Det är ofta ingen fördel eller nödvändighet att gå till vårdcentralsläkaren innan besök hos oss.

 

Gäller frikort och högkostnadsskydd för massage?

Nej massagebehandling är en friskvårdande behandling och täcks därför inte av det nationella högkostnadsskyddet.

Vad är stötvågsbehandling?

Stötvågsbehandling är den modernaste och mest effektiva metoden för att behandla sen- och muskelbesvär. Enkelt förklarat så appliceras ett tryck mot vävnaden som i sin tur ökar den metabola aktiviteten och därmed påskyndar och underlättar läkningsprocessen. Läs mer om stötvågsbehandling här.

 

Ska jag söka sjukgymnast eller kiropraktor för mina besvär.

En rak fråga som inte är helt enkel att svara på. Detta för att det ofta är lika stor skillnad mellan den ena och den andra sjukgymnasten likväl som mellan den ena och den andra kiropraktorn. När man i dagligt tal pratar om sjukgymnastik så är det många som tror att sjukgymnaster bara arbetar med rehabilitering och träning. Detta är lika fel som att kiropraktorer bara arbetar med att manipulationsbehandla (”justera leder”) ryggpatienter. Vi på iKLINIK har försökt att kombinera dessa olika behandlingarna för att uppnå bästa och snabbast möjliga resultat. En behandling hos en sjukgymnast hos oss innefattar därför ofta både passiva behandlingar som manipulationsbehandling, stötvågsbehandling, akupunktur som aktiv behandling iform av rehabiliteringsträning. Detta för att uppnå bästa effekt på både kort och lång sikt.

 

Hur gör jag för att få tid snabbt?

Det enklaste sättet att få en tid snabbt är att använda någon av våra digitala tjänster Då har du möjlighet att få kontakt med en Sjukgymnast/Fysioterapeut samma dag. Vill du istället söka innanför högkostnadsskydd så gäller att den som har största behovet av vård har företräde.

Hur gör jag för att avboka en tid?

Det är många som vill ha tid hos oss varför det är viktigt att du hör av dig så tidigt som möjligt om du behöver lämna återbud till din tid. Ett uteblivet besök eller återbud som sker senare än 24h innan besöket debiteras enligt region skånes regler för avbokning samt administrativa kostnader.

Du kan boka av din tid via formuläret på denna sidan, mail till [email protected] eller via länken i ditt bekräftelsemail. Det går också bra att lämna återbud via telefon 046-600 90.